:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> HAUNTED VILLAGE
HAUNTED VILLAGE
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2009-05-12
FILM
Politieagente So-young (Yun-ah Song) onderzoekt met haar nieuwe partner Hyun-gi (Dong Wook-lee) de mysterieuze dood van een aantal mannen. So-young en Hyun-gi ontdekken dat al deze slachtoffers net voor hun gruwelijke dood een geheimzinnige e-mail ontvangen hebben met een link naar een bizarre website...

Haunted Village (originele titel: Arang) is een Zuid-Koreaanse horrorfilm uit 2006, die duidelijk geïnspireerd is door de populaire Ringu-, The Grudge- en The Eye-films. De Koreaanse filmmaker Sang-hoon Ahn (producent van het uitstekende Failan) doet echter zijn best om het beproefde recept fris en met de nodige pit naar voren te brengen. De filmmaker slaagt daar tot op een bepaalde hoogte ook in en de film bevat tevens enkele behoorlijk ijzingwekkende horrorscènes! Het acteerwerk van de gehele cast is daarbovenop prima. Maar op het einde van de dag hebben we gewoon al veel teveel soortgelijke Aziatische horrorfilms gezien om echt nog verrast te worden, waardoor deze Haunted Village nergens echt kan beklijven.

BEELD EN GELUID
Het anamorfische 1.85:1-formaat oogt voldoende scherp, met een goed contrast en realistisch ogende kleuren.  Storende oneffenheden als digitale compressiefouten en printbeschadigingen zijn grotendeels afwezig. De  Koreaanse Dolby Digital 5.1-track klinkt prima, met goed verstaanbare dialogen en een mooie weergave van de filmmuziek en de geluidseffecten. Ruis en storingen blijven netjes afwezig.

EXTRA'S
Zoals gewoonlijk bij Splendid is er een hele verzameling cross-promotionele trailers aanwezig.

CONCLUSIE
Haunted Village is de zoveelste Aziatische horrorfilm die werkt volgens het beproefde recept. Dit levert een aantal angstaanjagende scènes op en het acteerwerk is dik in orde, maar echt lang blijft de film niet hangen. Het beeld en het geluid zijn daarentegen prima en de eerste persing is opnieuw verpakt in een fraai ogende gouden sleeve. 


cover
Studio: Splendid

Regie: Sang-hoon Ahn
Met: Yun-ah Song, Jong-su Lee, Dong Wook-lee, Won-Jung Jeong

Film:
6/10

Extra's:
1/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Horror

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2006

Leeftijd:
16

Speelduur:
93 min.

Type DVD:
SS-DL


Beeldformaat:
1.85:1 anamorfisch PAL

Geluid:

Koreaans Dolby Digital 5.1Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Trailers

Andere recente releases van deze maatschappij