:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> DORORO
DORORO
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2009-05-11
FILM
Hyakkimaru (Satoshi Tsumabuki) heeft het geluk niet mee. Niet alleen is hij de zoon van een meedogenloze  krijgsheer die hem uitlevert aan een leger demonen in ruil voor de heerschappij van het land, maar daarbovenop is hij zonder organen en ledematen ter wereld gekomen. Dankzij zijn liefhebbende moeder weet de invalide Hyakkimaru te overleven. Hij komt terecht bij een sympathieke heelmeester die ervoor zorgt dat hij organen en ledematen krijgt. Daar leert hij al snel mee om te gaan, net als met vlijmscherpe zwaarden! Om een echte mens te worden moet Hyakkimaru alle achtenveertig demonen doden die een stuk van hem bezitten...

Dororo, een naar Japanse normen peperdure verfilming naar de gelijknamige manga van Osamu Tezuka (Astro Boy, Black Jack), is een heerlijke fantasyprent vol wervelende actie en met een frisse mix van geslaagde CGI-effecten en typisch Japanse toestanden (zoals mannen in rubberen pakken). De naam van de minder bekende Akihiko Shiota boezemt misschien niet direct de nodige hoop in, maar toch heeft deze Japanse cineast een vlotte regie- en vertelstijl en weet hij verschillende genres zoals horror en fantasy netjes in elkaar te weven. Gelukkig, want de film duurt dan ook meer dan twee uur!

Er zijn zoals eerder aangegeven kosten noch moeite gespaard om de baanbrekende stripwereld van Tezuka tot leven te brengen in deze Dororo. De legendarische actiechoreograaf Siu-Tung Ching (Shaolin Soccer, House Of Flying Daggers) was coördinator van de vele indrukwekkende actiescènes en de opnames van de prent vonden plaats in het fantasyland bij uitstek: Nieuw-Zeeland. De charismatische cast levert prima werk af en de passende filmmuziek is eveneens erg geslaagd. Dororo werd dan ook een dikke hit in thuisland Japan en is zonder twijfel een aanrader voor de liefhebbers van de typisch Japanse fantasy! 

BEELD EN GELUID
Het anamorfische 2.35:1-beeld ziet er scherp uit, met een prima contrast en natuurlijk ogende kleuren. Vuiltjes zijn geheel afwezig, terwijl filmgrain en digitale compressiefoutjes binnen de perken blijven. De Japanse Dolby Digital 5.1-track van Dororo stelt eveneens niet teleur, met een dynamisch geluidsbeeld en heldere dialogen. Ruis en storingen vormen gelukkig geen probleem.

EXTRA'S
De extra's zijn wederom beperkt tot een collectie promotionele trailers.

CONCLUSIE
Dororo is een amusante en bij momenten behoorlijk indrukwekkende Japanse fantasyprent vol horror, geweld, mannen in rubberen pakken en spectaculaire actiescènes! De dvd uit de Amazia-reeks is wederom verpakt in een blitse gouden sleeve en heeft prima technische specificaties. Voer voor de genreliefhebbers! 


cover
Studio: Splendid

Regie: Akihiko Shiota
Met: Satoshi Tsumabuki, Kou Shibasaki, Yoshio Harada, Kiichi Nakai, Mieko Harada

Film:
8/10

Extra's:
1/10

Geluid:
8,5/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Fantasy

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2007

Leeftijd:
16

Speelduur:
130 min.

Type DVD:
SS-DL


Beeldformaat:
2.35:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Japans Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Trailers

Andere recente releases van deze maatschappij