:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> HEAVEN'S SOLDIERS
HEAVEN'S SOLDIERS
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2009-06-09
FILM
Als Noord- en Zuid-Korea na veel vijven en zessen besluiten hun atoomarsenaal te ontmantelen, besluit de op macht beluste Noord-Koreaanse majoor Min-gil Kang (Seung-woo Kim) het hazenpad te kiezen met een gestolen kernkop. De Zuid-Koreaanse regering stuurt Jung-woo Park (Jeong-min Hwang) en zijn team achter de majoor  aan, met een hevige confrontatie tot gevolg. Plotseling raast er echter een immense komeet over de strijdende partijen en katapulteert ze met hun moderne apparatuur en wapens naar het jaar 1572...

Heaven's Soldiers is een curieuze mix van genres die op het eerste zich niet echt samen lijken te gaan. En tot op een bepaalde hoogte werkt de combinatie van onnozele humor, gewelddadige actie, sciencefiction en historisch drama dan ook niet echt voor een westers publiek, vooral omdat wij westeringen simpelweg niet op de hoogte zijn van al het patriotische vlaggengewapper, de politieke strubbelingen en de nationale helden. Daardoor missen we behoorlijk wat aanknopingspunten en is het niet altijd even makkelijk om helemaal mee te zijn. Gelukkig blikt de debuterende schrijver/regisseur Joon-ki Min zijn film met zoveel dynamiek en enthousiasme in, dat je toch bereidt bent om te blijven kijken. Bovendien wordt er hier en daar op geslaagde wijze de draak gestoken met de wereldwijd bekende strubbelingen tussen Noord- en Zuid-Korea.

Het acteerwerk is eveneens prima in Heaven's Soldiers, met uitschieters van toppers als Jeong-min Hwang, Hyo-jin Kong en Joong-Hoon Park. Heaven's Soldiers bevat tevens enkele indrukwekkende actie- en spektakelscènes die erg vakkundig ingeblikt werden door Joon-ki Min. Vreemd dat de nochtans talentvolle cineast na de film niet meer aan de bak kwam. Heaven's Soldiers (originele Koreaanse titel: Cheon gun) zal niet iedereen weten te bekoren door de soms bizarre sprongen naar de meest uiteenlopende filmgenres en de productie is nog het best te vergelijken met het gelijksoortige Japanse popcornspektakel Samurai Commando: Mission 1549 uit 2005. Waag de sprong, want de film is hoe dan ook leuk om tenminste één keer te bekijken!

BEELD EN GELUID
Het anamorfische 2.35:1-beeld oogt over het algemeen bevredigend scherp, met een goed contrast, een solide zwartniveau en natuurlijke kleuren. Storende digitale compressiefouten en printbeschadigingen zijn afwezig, maar hier en daar wordt het beeld toch geplaagd door behoorlijk wat filmgrain. De Koreaanse Dolby Digital 5.1-track klinkt meer dan behoorlijk met heldere en verstaanbare dialogen en een prima stereospreiding. De filmmuziek komt knap tot haar recht en de geluidseffecten zijn op hun beurt goed geplaatst. Ruis of storingen vormen gelukkig geen probleem. 

EXTRA'S
Enkel een handvol cross-promotionele trailers.

CONCLUSIE
Heaven's Soldiers is moeilijk in een vakje te plaatsen en zal daardoor niet iedereen aanspreken. De dappere filmfans die de sprong in het duister toch wagen, worden geconfronteerd met een bizarre genremix die gedragen wordt door enkele spectaculaire actiescènes en prima acteerwerk.: geen grote kunst en veel informatie ontgaan ons compleet, maar uiteindelijk toch de moeite! De dvd van Splendid is zoals steeds bevredigend qua beeld en geluid. Er zijn geen noemenswaardige extra's aanwezig, maar de gouden verpakking geeft de uitgave wel een unieke uitstraling.


cover
Studio: Splendid

Regie: Joon-ki Min
Met: Jeong-min Hwang, Seung-woo Kim, Hyo-jin Kong, Joong-Hoon Park

Film:
6,5/10

Extra's:
1/10

Geluid:
8/10

Beeld:
7,5/10


Regio:
2

Genre:
Actie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2005

Leeftijd:
16

Speelduur:
100 min.

Type DVD:
SS-DL


Beeldformaat:
2.35:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Koreaans Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Trailers

Andere recente releases van deze maatschappij