:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> PROMOTION, THE
PROMOTION, THE
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2009-06-18
FILM
Doug Stauber (Seann William Scott) is een ambitieuze assistant-manager bij een grote Amerikaanse warenhuisketen. Hoewel hij zijn job graag doet, droomt hij er toch van om ooit hogerop te komen. Wanneer er in de buurt een nieuw filiaal  geopend wordt, beseft hij dat dit de uitgelezen kans is om eindelijk door te groeien. Volgens zijn directe baas is hij de gedoodverfde favoriet, waarna hij samen met zijn vriendin Jen (Jenna Fischer) besluit om een huis op afbetaling te kopen. Maar dan komt er plots een kaper op de kust in de vorm van een nieuwe collega. Deze al even ambitieuze Richard Wehlner (John C. Reilly) heeft uiteraard ook zijn zinnen gezet op dezelfde managersfunctie. Een niet te stoppen strijd tussen de twee rivalen barst los om in de gunst te komen van de directie van het bedrijf. Met alle desastreuze gevolgen tot gevolg...

"Two guys. One Job. No Rules!"

The Promotion lijkt op het eerste gezicht de zoveelste botte komedie in de stijl van onder andere American Pie en Step Brothers. De casting van acteurs Seann William Scott en John C. Reilly is daar uiteraard niet vreemd aan, aangezien de beide heren vooral bekend staan voor dergelijke films. Toch is The Promotion niet zomaar een dertien-in-een-dozijnprent. De menselijke komedie is namelijk van de hand van Steve Conrad, die enkele jaren geleden scoorde met de immens succesvolle prent The Pursuit Of Happyness. De beide films hebben dan ook enkele opvallende raakvlakken. En dan bedoelen we niet alleen scenariogewijs (de hoofdpersonages in beide films dienen alles te geven voor een betere job om te kunnen overleven in deze harde maatschappij), maar uiteraard qua stijl en uitwerking. Zo heeft dramatiek een even belangrijke plaats in The Promotion als humor. Regisseur annex scenarist Conrad vindt de uitwerking van de hoofdpersonages duidelijk belangrijk en geeft hen - naast een goed onderbouwde achtergrond - ook menselijkheid. Er zijn dan ook geen echte klootzakken in The Promotion

Seann William Scott en John C. Reilly zijn goed op elkaar ingespeeld en leveren allebei degelijke vertolkingen. Ook de bijrollen worden uitstekend ingevuld door bekende gezichten zoals o.a. Jenna Fischer (Blades Of Glory, Walk Hard: The Dewey Cox Story), Lili Taylor (The Haunting, High Fidelity) en Gil Bellows (Ally McBeal, 24: Redemption). Iedereen doet zijn ding meer dan goed en de prima cast brengt het slim geschreven scenario echt tot leven. Maar The Promotion is op het einde van de dag natuurlijk een komedie en hoewel de grappen en grollen niet  allemaal dicht bij elkaar liggen, schiet de humor vaak recht in het doel. De humor is soms bot, maar blijft over de hele lijn erg herkenbaar. Bovendien houdt Conrad de teugels strak en zorgt hij er voor dat zijn film  nooit te platvloers wordt. Hoewel de herkenbare komedie om de één of andere duistere reden geen fatsoenlijke bioscooprelease kreeg, is The Promotion zeker de moeite! De film bevat namelijk enkele geweldige grappen (de hilarische scène met Jason Bateman!), maar is bovenal behoorlijk geacteerd.

BEELD EN GELUID
Het anamorfische 2.35:1-beeld is scherp, met een goed contrast en een prima schaduwdetail. Het zwartniveau is dik in orde, terwijl ook de andere kleuren erg mooi en natuurlijk ogen. De gebruikte print is vrij van vuiltjes en ook digitale compressiefouten vormen geen probleem. Hier en daar is er wat minimale filmgrain aanwezig, maar dit blijft gelukkig binnen de perken. De Engelse Dolby Digital 5.1-track klinkt voldoende warm, met een prima weergave van de heldere dialogen en de aanwezige filmmuziek. Ruis en storingen in het geluid zijn niet aan de orde.

EXTRA'S
Naast de originele bioscooptrailer en een drietal promotionele trailers, kan je ook nog de 18 minutende durende featurette "The Making of The Promotion" bekijken. Hoewel je af en toe een blik achter de schermen krijgt, bestaat de extra voornamelijk uit interviews met de regisseur en de castleden. Gelukkig zijn het tot een bepaalde hoogte gesprekken met wat inhoud en zo leer je o.a. meer over het ontstaan van de film.

CONCLUSIE
The Promotion is een prima menselijke komedie van de schrijver van de kaskraker The Pursuit Of Happyness. De dvd van distributeur A-Film heeft een prima beeld- en geluidskwaliteit, met daarbij enkele kleine extra's. Voer voor de liefhebbers voor onderbouwde komedies met het hart op de juiste plaats!


cover
Studio: A-Film

Regie: Steve Conrad
Met: Seann William Scott, John C. Reilly, Jenna Fischer, Lili Taylor, Gil Bellows

Film:
7,5/10

Extra's:
2,5/10

Geluid:
7,5/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL/FR)

Jaar:
2008

Leeftijd:
6

Speelduur:
86 min.

Type DVD:
SS-DL


Beeldformaat:
2.35:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Frans Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Frans
Extra's:
• Bioscooptrailer
• Making of
• Cross-promotional trailers

Andere recente releases van deze maatschappij