:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> CRIME CITY COPS
CRIME CITY COPS
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2009-06-15

FILM
Seoul wordt al enige tijd geteisterd door een meedogenloze jongerenbende. De groep bestaat maar uit vier man, maar die deinzen werkelijk voor niets terug! Argeloze voorbijgangers worden gewelddadig neergeslagen, mensen worden overvallen, etc. "Team 3" van de afdeling 'moordzaken' van de Koreaanse politie wordt op de zaak gezet. Het bevat de ervaren Oh Yeong-dal (Jin-yeong Jeong) en de opvliegende Bang Je-su (Dong-kun Yang). Die laatste heeft net een waarschuwing gekregen voor onrechtmatig wapengebruik en kan zich geen fouten meer veroorloven. Maar hoe dichter de twee dienders de bende op de hielen zitten, hoe meer regels er gebroken worden...

Splendid heeft besloten om de Koreaanse misdaadfilm Wild Card (2003) uit te brengen onder de clichérijke titel Crime City Cops. De reden daarvoor is niet helemaal duidelijk en de distributeur deed dat eerder ook al met een aantal andere films uit hun collectie. De film zelf is een vakkundig ingeblikte politieverhaal dat jammer genoeg niet genoeg indruk wekt om lang te blijven hangen. Het is over het algemeen allemaal goed geacteerd en de film bevat enkele behoorlijke actiescènes, maar je hebt het allemaal al eens eerder gezien. Bovendien wil de onderliggende anti-geweld boodschap er ook niet helemaal uitkomen. Wild Card lijkt soms het al dan niet excessieve wapenmisbruik van agenten tegen delinquenten aan de kaak te willen stellen, maar de hoofdpersonages slagen ook zonder hun trouwe pistool een boel misdadigers bij elkaar waardoor de boodschap compleet verloren gaat. 

Bovendien probeerde regisseur Yu-jin Kim (A Promise, The Divine Weapon) zijn film wat te kruiden met humor, maar de mix van serieuze thema's, geweld en onnozele humor werkt zoals verwacht niet echt. Daardoor verliest de film  vaart en is het ook heel wat moeilijker om alles serieus te blijven nemen! Wild Card (of Crime City Cops) is concluderend een Koreaanse politieprent waarvan er dertien in een dozijn kunnen endie door het prima acteerwerk en de goeie regie nog net overeind blijft. De film is wat ons betreft dan ook eerder een huurtip.
 
BEELD EN GELUID
Het anamorfische 1.85:1-beeld heeft een goede scherpte, maar ook een bevredigend contrast. Het schaduwdetail en het zwartniveau zijn ook allebei in orde. De kleuren hebben een natuurlijke aanblik en alles is ook goed te volgen tijdens de donkere scènes. De gebruikte print is proper en ook de hoeveelheid filmgrain, beeldruis en digitale compressiefouten blijven binnen de perken. De Koreaanse Dolby Digital 5.1-track klinkt warm, met een  prima dynamiek en ruimtelijkheid. De dialogen komen helder en verstaanbaar uit de middelste speaker, terwijl de subwoofer hier en daar de actie onderstreept. Ruis of andere oneffenheden in het geluid hebben we niet direct waargenomen.

EXTRA'S
Buiten trailers voor andere Aziatische films zijn er helemaal geen extra features.

CONCLUSIE
De middelmatige Koreaanse misdaadprent Wild Card (2003) wordt om de één of andere duistere reden door Splendid op de markt gegooid onder de fletse alternatieve titel Crime City Cops. De dvd heeft wel prima beeld- en geluidskwaliteit. De extra's zijn beperkt tot een verzameling promotionele trailers. Eerder een huurtip!
cover
Studio: Splendid

Regie: Yu-jin Kim
Met: Dong-kun Yang, Jin-yeong Jeong, Chae-young Han

Film:
6/10

Extra's:
1/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Misdaad

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2003

Leeftijd:
16

Speelduur:
110 min.

Type DVD:
SS-DL


Beeldformaat:
1.85:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Koreaans Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Trailers

Andere recente releases van deze maatschappij