:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> UNTIL DEATH
UNTIL DEATH
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2009-06-23
FILM
Anthony Stowe (Jean-Claude Van Damme) is een aan lager wal geraakte flik die leeft van de heroïne. Niemand mag hem. Zijn vrouw is zwanger van een andere man. Hi wordt neergeschoten en raakt in een coma. Als Stowe na maanden uit de coma ontwaakt, lijken ook figuurlijk zijn ogen open gegaan en besluit hij alle verkeerde dingen die hij ooit gedaan heeft recht te zetten. Dat is echter buiten zijn ex-partner en gewetenloze drugsdealer Gabriel Callahan (Stephen Rea) gerekend die nog een eitje te pellen heeft met Stowe...

"It's not the plan, it's the execution."

Terwijl Steven Seagal in steeds goedkoper ogende videotheekbrol zoals Against The Dark opduikt, slaagt onze eigenste Jean-Claude Van Damme er steeds in om zich om de zoveel tijd knap te herpakken en uit te halen met degelijke films als In Hell, Wake Of Death en recent nog The Shepherd: Border Patrol. Ook Until Death hoort zeker in dat rijtje thuis. De actiefilm uit 2007 zou aanvankelijk door de straffe oosterse actiespecialist Ringo Lam (Maximum Risk, Replicant) ingeblikt worden, maar die verliet de set wegens creatieve meningsverschillen. De actiefilm kwam dan terecht bij de minder gerespecteerde B-filmer Simon Fellows (Second In Command, Malice In Wonderland). Until Death start zoals verwacht een beetje clichérijk met Jean-Claude Van Damme als een corrupte flik die zijn glimmende flikkenbadge gebruikt om af en toe gratis van bil te gaan. De eerste actiescène is eveneens weinig verrassend. Maar net als we deze film wilde afschrijven slaagt Until Death volledig om.

Niet alleen lijkt het er dan op dat regisseur Simon Fellows zich plots volledig herpakt heeft en effectief lijkt te weten hoe hij enkele strakke actiescènes moet inblikken, maar ook Van Damme komt nadien erg sterk uit de hoek als het getormenteerde hoofdpersonage dat zijn fouten terug goed wil maken. Het scenario van Until Death bevat meer diepgang dan je van een soortgelijke direct-to-dvd-productie zou verwachten en Fellows geeft ons gelukkig de nodige tijd om de pijn van het personage te begrijpen. Jean-Claude Van Damme krijgt bovendien prima weerwerk van de ooit voor een Oscar genomineerde acteur Stephen Rea (The Crying Game, The Reaping) die op zijn beurt zijn best doet om het meeste uit zijn zowel letterlijk als figuurlijke beperkte rol te halen. Until Death heeft een goed tempo en zeker tegen het einde bevat de prent enkele gewelddadige, doch uitermate geslaagde actiescènes. De film verveelt uiteindelijk geen moment en is meeslepend op de juiste momenten. Until Death is dan ook een gouden tip voor de liefhebbers van actie en avontuur en natuurlijk een must voor de schare fans van Van Damme!

BEELD EN GELUID

Het anamorfische 1.85:1-beeld is bevredigend scherp en heeft een prima contrast, maar hier en daar ogen de achtergronden toch wat soft. Het beeld is gelukkig wel vrij van beschadigingen en vuiltjes. Er dienen jammer genoeg ook weer enkele strafpunten uitgereikt te worden, aangezien het originele beeldformaat van Until Death 2.35:1 is. Jammer van deze fout! De Engelse Dolby Digital 5.1-track klinkt meer dan behoorlijk zonder echt potten te breken. De heldere en steevast verstaanbare dialogen komen netjes uit de middelste speaker, terwijl de filmmuziek en de geluidseffecten goed tot hun recht komen en zorgen voor het nodige ruimtelijke gevoel. Ruis of andere storingen  hebben we niet direct opgemerkt. De eveneens aanwezige Engelse DTS 5.1-track klinkt iets ruimer, maar de verschillen zijn niet echt wereldschokkend te noemen. 

EXTRA'S
Enkel de originele trailer en drie promotionele trailers.

CONCLUSIE
Until Death is een verrassend goede direct-to-dvd-actiefilm uit 2007 met onze eigen Jean-Claude Van Damme in de hoofdrol. De man levert een geloofwaardige en meeslepende vertolking, maar helpt uiteraard ook een boel slechterikken om zeep! De dvd van Paradiso stelt niet teleur qua geluid, maar het beeld heeft jammer genoeg niet het originele formaat. De extra's zijn nihil, maar gezien de erg scherpe aanschafprijs is de uitgave toch geen miskoop voor de fans en liefhebbers.


cover
Studio: Paradiso

Regie: Simon Fellows
Met: Jean-Claude Van Damme, Stephen Rea, Selina Giles

Film:
7/10

Extra's:
1,5/10

Geluid:
8/10

Beeld:
6/10


Regio:
2

Genre:
Actie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2007

Leeftijd:
16

Speelduur:
102 min.

Type DVD:
SS-SL


Beeldformaat:
1.85:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Engels DTS 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Trailer
• Cross-promotional trailers

Andere recente releases van deze maatschappij