:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> TRIANGLE, THE
TRIANGLE, THE
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2009-06-26
FILM
Politieman Jeong-Woo (Sung-jae Lee) observeert in Amsterdam een gangsterbende die op haar ééntje bijna verantwoordelijk is voor heel de drugstrafiek naar Azië. Jeong-Woo weet echter niet dat hij niet de enige is die de meedogenloze drugsmokkelaars op de hielen zit. Ook de huurmoordenaar Park-yi (Woo-sung Jung) houdt de bende nauwlettend in het oog. Maar dan kruisen de twee nietsvermoedende rivalen het pad van de charmante straatkunstenares Hye-young (Gianna Jun)...

"A Cop. A Criminal. A Flower."

The Triangle (wie verzint deze alternatieve titels toch?) is eigenlijk Daisy, een Zuid-Koreaanse romantische actieprent die fel geanticipeerd werd door menig liefhebber van Aziatische films, omdat niemand minder dan de populaire regisseur Andrew Lau uit Hong Kong - beroemd en geliefd door zijn internationale kaskrakers als The Storm Riders, A Man Called Hero en natuurlijk de briljante Infernal Affairs-trilogie - de film zou inblikken.

In de hoofdrollen zullen de kenners talenten herkennen als Gianna Jun (My Sassy Girl en de filmversie van Blood: The Last Vampire), Woo-sung Jung (Musa The Warrior, The Restless) en Sung-jae Lee (Public Enemy, Attack The Gas Station!). Het acteerwerk is zoals verwacht erg goed en het laat Daisy in één klap boven de middelmaat uitstijgen. Voor de rest is de film jammer genoeg een beetje te simplistisch en te clichérijk om echt te blijven hangen. 

Daisy werd opgenomen in Amsterdam en dat levert gelukkig wel enkele onvergetelijk knappe plaatjes op. Ook  wist Andrew Lau toch enkele degelijke actiescènes uit zijn hoge hoed te toveren, zodat Daisy toch nergens verveelt. Leuk om eens te bekijken, maar we hadden van Lau gewoon wat meer verwacht. 

BEELD EN GELUID
Het anamorfische 2.35:1-beeld is scherp en contrastrijk, met een prima schaduwdetail en natuurlijke kleuren. Het zwartniveau stelt niet teleur en de gebruikte print oogt proper. De Koreaanse Dolby Digital 5.1-track lost eveneens de verwachtingen in, met een prima spreiding en een voldoende ruimtelijk geluidsbeeld. De helder klinkende dialogen zijn netjes verstaanbaar, zonder ook maar één seconde ruis of andere storingen.

EXTRA'S
behalve een handvol promotionele trailers zijn er geen extra features te vinden op deze dvd.

CONCLUSIE
Daisy (originele Koreaanse titel: Deiji) is jammer genoeg een erg middelmatige en clichérijke film geworden.  Dankzij een handvol prima momenten is Daisy wel leuk om eens te bekijken, maar de film die bij ons om onverklaarbare redenen als The Triangle wordt uitgebracht verbleekt bij het eerdere werk van Andrew Lau (Infernal Affairs, Initial D). De beeld- en geluidskwaliteit zijn prima, terwijl er zoals gewoonlijk bij de Amazia's geen echte extra's aanwezig zijn behalve een verzameling trailers en een goudkleurige verpakking.


cover
Studio: Splendid

Regie: Wai-keung Lau
Met: Sung-jae Lee, Woo-sung Jung, Gianna Jun, David Chiang

Film:
6,5/10

Extra's:
1/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Actie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2006

Leeftijd:
16

Speelduur:
110 min.

Type DVD:
SS-DL


Beeldformaat:
2.35:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Koreaans Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Trailers

Andere recente releases van deze maatschappij