:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> LIBRARIAN III: THE QUEST OF THE JUDAS CHALICE, THE
LIBRARIAN III: THE QUEST OF THE JUDAS CHALICE, THE
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2009-07-07
FILM
De heldhaftige, doch vaak onhandige bibliothecaris Flynn Carson (Noah Wyle) slaagt er maar niet in om naast zijn avontuurlijke leven ook een normale relatie op te bouwen. Wanneer zijn vriendin hem laat zitten is voor Carson de maat vol en is het tijd voor een vakantie. Hij komt terecht in New Orleans, maar lang duurt zijn vakantie niet, want voor hij het goed en wel beseft zit Carson weer tot over zijn oren in een gevaarlijk avontuur! Samen met de mysterieuze en bloedmooie Simone Renoire (Stana Katic) probeert de sympathieke bibliothecaris de historische Kelk van Judas terug te vinden. Maar dan ontdekt Carson Simone's duistere geheim...

The Librarian: Quest For The Spear uit 2004 introduceerde ons bij de soms onhandige, maar altijd even dappere  bibliothecaris Flynn Carson. Het avontuurlijke personage houdt een beetje het midden tussen Indiana Jones en MacGyver en wordt met veel enthousiasme en zwier gespeeld door ER's Noah Wyle. Omdat de film werd gemaakt voor televisie zijn de speciale effecten niet altijd even geslaagd, maar dat kon de pret niet drukken omdat het voor de rest allemaal dik in orde was. De eerste The Librarian had een prima cast, werd vakkundige ingeblikt en had een degelijk verhaal met genoeg avontuur, humor en exotische sets om te blijven boeien van begin tot einde. De film was dan ook een absolute kijkcijfertopper en kreeg twee sequels met The Librarian II: Return To King Solomon's Mines (2006) en nu dus The Librarian III: The Curse Of The Judas Chalice (2008).

De meeste castleden zijn terug van de partij en ook achter de schermen bleef het team van de vorige film grotendeels intact. Zo zit de talentvolle Star Trek: The Next Generation-acteur/regisseur Jonathan Frakes wederom in het regiestoeltje, zorgt Marco Schnabel opnieuw voor het avontuurlijke scenario en is de productie opnieuw in handen van de succesproducent Dean Devlin (Independence Day, Godzilla). Dat levert een erg entertainende avonturenfilm op met een goed afgewogen mix van humor, fantasy en dit keer zelfs een snuifje horror.

Noah Wyle is ondertussen helemaal bekend met het sympathieke hoofdpersonage en dat merk je ook aan zijn vertolking. De man speelt met zichtbaar plezier de vrolijke avonturier die vaak helemaal niet weet wat hij aan het doen is! Bob Newhart en Jane Curtin zijn zoals in de vorige films aanwezig voor de komische noot, terwijl de knappe Stana Katic (Quantum Of Solace, The Spirit) zich prima redt als de love-interest van dienst. De tweede sequel gaat vlot vooruit en hoewel het scenario helemaal geen diepgravend verhaal bevat, verveelt de prent geen moment dankzij het ouderwetse avontuur en de - voor een televisiefilm - behoorlijke speciale effecten. Laat The Librarian IV maar komen!

BEELD EN GELUID
Het anamorfische 1.78:1-beeld is scherp met een prima contrast en een puik schaduwdetail. Het zwartniveau stelt niet teleur en de overige kleuren ogen natuurlijk. Vuiltjes en digitale compressiefoutjes blijven binnen de perken met enkel hier en daar wat minieme filmgrain. De Engelse Dolby Digital 5.1-track klinkt behoorlijk, met een fraai geluidsbeeld en heldere, steevast verstaanbare dialogen. De aanwezige filmmuziek en de geluidseffecten klinken netjes. Ruis en andere geluidstoringen hebben we niet waargenomen.

EXTRA'S
Helemaal niets. Zelfs geen trailers!

CONCLUSIE
The Librarian III: The Curse Of The Judas Chalice is een leuke avonturenfilm met opnieuw Noah Wyle in de titelrol. Hoewel deze televisiefilm verre van grote kunst of diepgravende cinema is, hebben we er ons toch beter mee geamuseerd dan met de vierde Indiana Jones. De dvd, die wordt uitgebracht door DFW, heeft een prima beeld- en geluidskwaliteit. Er zijn wel geen extra features aanwezig.


cover
Studio: Dutch FilmWorks

Regie: Jonathan Frakes
Met: Noah Wyle, Bruce Davison, Stana Katic, Bob Newhart, Jane Curtin

Film:
7/10

Extra's:
0/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Actie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2008

Leeftijd:
12

Speelduur:
87 min.

Type DVD:
SS-SL


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Geen

Andere recente releases van deze maatschappij