:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> TOKYO GORE POLICE
TOKYO GORE POLICE
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2009-11-04
FILM
In het Tokyo van de toekomst is de politie volledig geprivatiseerd. Eén van hen is de mooie Ruka (Eihi Shiina), een experte in het zwaardvechten die enkel en alleen op oorlogspad wordt gestuurd wanneer al de andere  manschappen falen. Wanneer de vuile straten van de stad overrompeld worden door bizarre mutaties blijkt de mysterieuze psychopaat die bekend staat als "de Ingenieur" het brein achter de bloederige chaos te zijn. Ruka is vastbesloten om hem te vinden en hem voor eens en altijd uit te roeien...

Tokyo Gore Police is een 'splatter & gore'-festijn zoals men ze alleen in het land van de rijzende zon kan maken. Het bloed spuit feestelijk in het rond en de ledematen vliegen soms bijna letterlijk tegen de cameralens. Een prent als Tokyo Gore Police moet het dan ook vooral hebben van de speciale effecten en het helpt dan ook dat er een expert als Yoshihiro Nishimura aan het roer stond. Zijn regie is bizar genoeg vaak beter dan de effecten! Zo is er visueel op Tokyo Gore Police bitter weinig aan te merken, maar wisselt de kwaliteit van de ranzige sappen en over-the-top monsterlijke creaturen nogal wat tijdens de speelduur van deze horroprent.

Het scenario van Tokyo Gore Police bevat iets meer diepgang dan je van dergelijke genreprent zou verwachten, maar jammer genoeg zijn niet alle acteurs even goed in hun rollen. Hoofdactrice Eihi Shiina (Audition, Sky High) is op haar beurt dan weer erg goed, maar toch wist de film ons niet altijd even veel te boeien. De liefhebbers van bloedige 'splatter & gore' zonder meer zullen aan hun trekken komen met deze Tokyo Gore Police. Wij hadden er uiteindelijk toch wat meer van verwacht! 

BEELD EN GELUID
Het anamorfische 1.78:1-beeld is over het algemeen degelijk qua scherpte en detail. De zwarte tinten zijn solide en de heldere kleuren ogen natuurlijk, met vooral een mooie weergave van het rood. Het beeld is voorts vrij van storende onvolmaaktheden met enkel hier en daar een digitaal compressiefoutje. De Japanse Dolby Digital 5.1-track klinkt eveneens behoorlijk, met een nette weergave van filmmuziek en geluidseffecten. De dialogen komen netjes uit de centerspeaker en zijn over de hele lijn goed te verstaan. Ruis en andere storingen hebben we op het eerste gezicht niet waargenomen.  

EXTRA'S
Enkel een miezerige slideshow en de trailer voor het gelijksoortige (en tevens betere) The Machine Girl.

CONCLUSIE
Tokyo Gore Police heeft zijn memorabele momenten, maar over het algemeen is het een stuurloos gorefestijn met niet altijd even overtuigende speciale effecten. De dvd van Filmfreaks dekt de lading qua beeld en geluid, maar schiet teleurstellend tekort op het gebied van bonusmateriaal. Jammer!


cover
Studio: Filmfreaks

Regie: Yoshihiro Nishimura
Met: Eihi Shiina, Yukihide Benny, Itsuji Itao, Keisuke Horibe

Film:
6/10

Extra's:
1/10

Geluid:
7,5/10

Beeld:
7,5/10


Regio:
2

Genre:
Horror

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2008

Leeftijd:
16

Speelduur:
109 min.

Type DVD:
SS-SL


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch NTSC

Geluid:
Japans Dolby Digital 5.1
Japans Doby Surround 2.0


Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Slideshow
• Cross-promotional trailer

Andere recente releases van deze maatschappij