:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> TIME AND TIDE
TIME AND TIDE
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2002-05-02
FILM
Tyler (Nicholas Tse) beleeft halsoverkop een passionele nacht met Ah Jo (Cathy Tsui). Dit hevig onder invloed van een overvloed aan alcohol zodat ze beide de ochtend die erop volgt niets van de nacht kunnen herinneren. Al snel blijkt dat er die nacht toch iets gebeurd is want Ah Jo blijkt zwanger te zijn. Tyler wil zijn verantwoordelijkheid opnemen en biedt aan haar te helpen maar dat weigert ze resoluut. Dus het enige dat er voor hem opzit is af en toe wat geld onder haar deur te schuiven. Maar omdat hij voor de bewuste nacht al geen miljonair was neemt hij een job als bodyguard aan bij oom Ji (Anthony Wong). Zo komt hij in contact met Jack (Wu Bai) en zijn criminele verleden dat hem maar niet wil loslaten. De twee worden al snel goede vrienden en Tyler leert al snel hoe je snel geld kan verdienen. Terwijl krijgt Jack steeds regelmatiger last van zijn criminele ex-collega’s die van hem nog een laatste dienst willen. Jack weigert met alle vervelende gevolgen van dien. Tyler komt op zijn beurt door zijn vriendschap met Jack in contact met de onderwereld van Hong Kong.

Wie dacht dat Tsui Hark enkel kung fu-meesterwerkjes in elkaar kan knutselen zoals de Once Upon A Time In China-reeks en de Zu-films heeft het grondig bij het verkeerde eind! Dat had hij al grondig bewezen met A Better Tomorrow III, maar met Time & Tide bewijst hij zich des te meer! Hij zit volledig op het juiste spoor met deze Time & Tide na zijn misschien wat teleurstellende Hollywood-uitstapjes als Double Team en Knock Off. De film heeft zéér kleurrijke en verschillende karakters die bovendien de nodige diepgang meegekregen hebben. Er wordt goed werk geleverd door jonge acteurs als Nicholas Tse (Gen-X-Cops, 2002) maar ook door gevestigde waarden als Anthony Wong (Hard Boiled, Full Contact). Het is natuurlijk een actiefilm dus je krijgt waar voor u geld met superkinetisch gemonteerde actietaferelen (waar Tsui Hark een patent op lijkt te hebben, zie: The Blade en Zu: Warriors Of The Magic Mountain) dus het is wel soms opletten geblazen maar laat dat de pret niet drukken!

BEELD EN GELUID
Dat Columbia Tristar zijn best doet om je de beste beeld- en geluidskwaliteit te bezorgen zal je geweten hebben! Het 2.35:1 anamorfische beeld is haarscherp en heeft een goed contrast. Er is totaal geen spoor van printbeschadigingen of digitale compressiefouten. De kleuren ogen helder en natuurlijk. Het enige minpuntje aan deze transfer is wat filmgrain, maar dat is maar in zéér minimale aantallen aanwezig! Een schitterende transfer! Het geluid is van dezelfde goede kwaliteit. De Cantonese Dolby Digital-track klinkt natuurlijk en warm. De nodige achtergrondeffecten worden subtiel geleverd en kogels of ontploffingen vliegen dan weer bijna letterlijk om je oren! Het geluid klinkt lekker hard met veel spreiding en ambiance. Een zéér goede transfer, bravo Columbia Tristar!

EXTRA'S
Hier is het dan weer “foei Columbia Tristar”! Buiten een miezerige bioscooptrailer en onvolledige filmografieën van Tsui Hark (2 pag.) en Nicholas Tse (1 pag.) krijgen we nog cross-promotional trailers voor Tokyo Raiders en The Replacement Killers. Dat noemt men huilen met de pet op…

CONCLUSIE
Supergladde actieknaller van actiemeester Tsui Hark met jong opkomend talent als Nicholas Tse, Wu Bai, Candy Lo en Cathy Tsui maar ook gevestigde waarden als Anthony Wong. Iedereen die al lang eens een Hong Kong-actiefilm wil zien is dit de uitgelezen kans, de film is super glad en professioneel gemaakt. Ook oogt Time & Tide zéér Amerikaans! En dat maakt de film toegankelijk voor iedereen die vroeger wat terughoudend was tegen Aziatische cinema. Voor de hardcore HK-fan is deze film natuurlijk ook een aanrader maar deze mensen hebben Time & Tide naar alle waarschijnlijk al lang in huis! De DVD heeft bijna perfecte beeld- en geluidskwaliteit, maar stelt zwaar teleur op het gebied van extra’s en dat maakt de aanschafprijs misschien wat duur.


cover
Studio: Columbia Tristar

Regie: Tsui Hark
Met: Nicholas Tse, Wu Bai, Candy Lo, Cathy Tsui, Anthony Wong, Couto Remotigue Jr.

Film:
9/10

Extra's:
2/10

Geluid:
9/10

Beeld:
9/10


Regio:
2

Genre:
Actie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2000

Leeftijd:
16

Speelduur:
109 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8712609750188


Beeldformaat:
2.35:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Cantonees Dolby Digital 5.1
Engels Dolby Digital 5.1
Duits Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Duits, Deens, Fins, Noors, Zweeds, IJslands, Grieks, Tsjechisch, Pools, Bulgaars, Roemeens, Hebreeuws, Hindoestaans, Arabisch, Turks
Extra's:
• Bioscooptrailer
• Filmografieën
• Cross-promotional trailers

Andere recente releases van deze maatschappij