:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> TOKYO DECADENCE - DIRECTOR'S CUT
TOKYO DECADENCE - DIRECTOR'S CUT
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2002-05-03
FILM
De jonge callgirl Ai (Miho Nikaido) verdient haar brood via een exclusief SM-bureau. Stiekem koestert ze de hoop op een dag haar ware liefde te vinden, zodat deze haar zal bevrijden uit de vicieuze en decadente cirkel waarin ze gevangen zit. Op advies van een waarzegster koopt ze een ring met een roze topaas in verwerkt. Deze zal, volgens de waarzegster, haar geluk brengen. Ondertussen rolt ze van het ene bizarre sex-avontuur in het andere, al dan vergezelt door haar geharde collega Saki (Sayoko Amano). Zal ze de ware liefde vinden?

Tokyo Decadence is een wat bizarre Japanse film die vooral circuleerde in het cult- en arthousemilieu. De film heeft blijkbaar genoeg geld in het laadje gebracht want er is een vervolg gekomen met het logische titel Tokyo Decadence 2. Ryu Murakami, de regisseur van deze film stond in voor het boek waar Miike Takashi’s Audition op gebaseerd is. Deze versie draagt de titel “Director’s cut”, maar daarmee heb je nog niet de meest volledige versie in handen: de volledige ongeknipte versie duurt 135 min. Dan is er nog de Amerikaanse versie en deze “geknipte” versie duurt 112 min.(bijna al de sex en het geweld eruit geknipt) en dan heb je deze bizarre Director’s Cut die 87 min. duurt en waar ook verdacht veel beeldmateriaal uit gehaald is voor een Director’s cut! Begrijpen wie begrijpen kan…

BEELD EN GELUID
In deze DVD is niet veel tijd en geld gestoken. Het 1.78:1 beeld is niet anamorfisch. De kleuren zijn flets en ogen gedateerd. Er is veel vuil en beschadiging op de gebruikte print aanwezig en filmgrain duikt ook regelmatig op. Enige pluspunt is dat door de korte speelduur geen enkel digitale compressiefout waar te nemen is. Beeldkwaliteit overstijgt de gemiddelde VHS-kwaliteit niet en dat kan niet de bedoeling zijn! Met de geluidskwaliteit is het niet veel beter gesteld. De dialogen zijn goed te verstaan, maar klinken wat dof en onnatuurlijk. Ook is er regelmatig een lichte ruis vast te stellen en kan na verloop van tijd storend werken voor mensen die hun films luid bekijken. Beide transfers zijn van vrij droevige kwaliteit maar de prijs is er dan ook naar!

EXTRA'S
Als extra features kan je de obligate bioscooptrailer terug vinden en een preview van een kleine 3 min. van de sequel. Leuk is wel de kortingsbon voor Tokyo Decadence 2.

CONCLUSIE
Een vreemde release voor een vreemde film! De beeld- en geluidskwaliteit zijn ver beneden de norm en de extra’s zijn ook niet om over naar huis te schrijven, maar ja naar de zeldzaamheid van deze titel mag je nog blij zijn dat er iets op staat! Deze film is zeker niet voor iedereen weggelegd en wij raden hem dan ook enkel aan doorgewinterde cinefielen en hardcore-fans van Aziatische cinema.


coverStudio: Cult Epics

Regie: Ryu Murakami
Met: Miho Nikaido, Sayoko Amano, Masahiko Shimada

Film:
7/10

Extra's:
2/10

Geluid:
5/10

Beeld:
5/10


Regio:
0

Genre:
Drama

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1992

Leeftijd:
18

Speelduur:
87 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8712241000238


Beeldformaat:
1.78:1 NTSC

Geluid:
Japans Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Bioscooptrailer
• Preview Tokyo Decadence 2
• Kortingsbon Tokyo Decadence 2

Andere recente releases van deze maatschappij