:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> CSI MIAMI, SEIZOEN 6.1-11
CSI MIAMI, SEIZOEN 6.1-11
Bespreking door: Mattias - Geplaatst op: 2009-06-24
SERIE
Na een toch wel ietwat teleurstellend vijfde seizoen weet CSI Miami de “negatieve trend” nog niet om te buigen tijdens het eerste deel van seizoen 6. Slecht zijn deze afleveringen uiteraard niet, maar ze bevatten te weinig uitschieters om lang te blijven hangen. Als we dan toch echt moeten kiezen dan gaan we voor aflevering 6.2. Cyber-lebrity als beste aflevering van deze box. Tijdens deze 11 afleveringen (in plaats van de gebruikelijke 12) komen een aantal verhaallijnen aan bod die verschillende afleveringen overspannen. De ene, omtrent de terugkeer van Ryan Wolfe, wisten we te appreciëren, de andere, omtrent de zoon van Horatio, een heel pak minder. Het personage behoort ongetwijfeld tot de meest irritante die we de laatste maanden mochten (of liever moesten) aanschouwen in een tv-serie. Onder meer door zijn relatie met Calleigh komt Jake Berkeley (gespeeld door Johnny Whitworth) meer en meer aan bod. Het idee om Frank Tripp tijdens een pak afleveringen weer in uniform te laten rondlopen lijkt ons redelijk lullig. Deze keer weinig bekende koppen als guest stars, maar misschien herkent u ook wel John Ortiz (Miami Vice, Pride & Glory, Fast & Furious) in aflevering 6.11. Guerillas In The Mist. Melomanen worden verwend door artiesten als Digitalism, Justice, Air en Johnny Cash.
 
AFLEVERINGEN
We krijgen de volgende 11 afleveringen:

Disk 1:
6.1. Dangerous Son
Het team onderzoekt de gewelddadige dood van Andrew Bennett, een reclasseringsambtenaar die aan een pak zaken werkte. Tripp denkt dat de moord iets te maken had met een ontvoering. Onderzoek leidt naar twee verdachten: Kyle Harmon en Rick Bates. Horatio denkt dat Kyle zijn eigen zoon is...
 
6.2. Cyber-lebrity
Candace Walker is een knappe studente die ook nog eens een hele goeie zwemster is. Toen iemand haar foto op een website zette, werd het meisje een ware internetsensatie. Als ze op een dag een druk bezochte wedstrijd zwemt, wordt haar vriend dodelijk geraakt door een pijl.
 
6.3. Inside Out
Julio Rentoria en twee van zijn handlangers belanden in de gevangenis van Miami nadat ze een man in elkaar hebben geslagen. Rentoria roept dat hij twee miljoen dollar uitlooft aan degene die hem vrij krijgt.
 
6.4. Bang, Bang, Your Debt
Jessica en Brandon hebben seks op de achterbank van een SUV. Nadat ze in slaap zijn gevallen wordt Brandon wakker doordat er vlammen om de auto slaan. Als het team van CSI arriveert, is Jessica dood en ligt Brandon bewusteloos langs de kant van de weg. Alexx denkt dat het gaat om een dubbele zelfmoordpoging.

Disk 2:
6.5. Deep Freeze
De gepensioneerde footballster Doug McClain wordt in zijn nek gestoken terwijl hij aan het bellen is met een journaliste. Alexx mag het lichaam niet onderzoeken tijdens een autopsie omdat het na de dood ingevroren moet worden.
 
6.6. Sunblock
Een groep jongeren kijkt aan het zwembad naar een zonsverduistering als een van hen van achteren wordt aangevallen en gewurgd. Als het weer licht wordt, is Ronnie Temple dood en is zijn moordenaar nergens te vinden. Tijdens het onderzoek naar zijn dood blijkt dat er de avond voordien eenzelfde soort moord heeft plaatsgevonden.
 
6.7. Chain Reaction
Een model overlijdt op de catwalk door elektrocutie als ze een paal vastpakt. Het onderzoek naar haar dood wijst uit dat die geen ongeluk is. Calleigh ontdekt dat er is gerommeld met de kleding van de modeshow. Maar door wie en waarom?
 
6.8. Permanent Vacation
Als de familie Partney haastig een hotel verlaat om de vlucht naar huis te halen, wordt zoon Brian in de lift van het hotel in zijn gezicht geschoten. Bij het lichaam van Brian wordt een zwarte bandana gevonden, een teken van de Cobra Familia-bende...
 
Disk 3:
6.9. Stand Your Ground
Als Calleigh na een brunch met vrienden weer bij haar auto komt, staat er opeens een truck naast haar. De bestuurder houdt een geweer op haar gericht. Nadat Calleigh op de bestuurder schiet ramt de truck de voorgevel van een winkel. Als het stof is opgetrokken ligt onder de auto het lichaam van een onschuldige vrouw.
 
6.10. CSI: My Nanny
Tijdens een feestje van de welvarende familie Lambert wordt één van de nanny's dood gevonden met twee steekwonden in haar borst.
 
6.11. Guerrillas In The mist
Het team stelt een onderzoek in naar de dood van drie illegale wapenhandelaars. Het blijkt dat ze om het leven zijn gekomen door een nieuw, uitermate gevaarlijk wapen genaamd The Vaporizer. De CSI'ers moeten proberen te voorkomen dat The Vaporizer verhandeld wordt.
 
BEELD EN GELUID
We vallen in herhaling beste lezers; net zoals steeds krijgen we een puike geluid- en beeldtransfer die de verwachtingen inlost. Wie reeds één van de vorige CSI, CSI Miami of CSI New York boxen kocht zal dan ook zeker niet ontgoocheld worden.
 
EXTRA'S
De extra's zijn deze keer een mager beestje. We moeten het stellen met een audiocommentaar bij de aflevering Permanent Vacation (door Eagle Egilsson, Barry O' Brien en Kristal Hougton) en de featurette Four-sight: directing CSI Miami (16.46 minuten) waarin 4 regisseurs het hebben over hun werk bij CSI Miami.
 
CONCLUSIE
CSI Miami begint meer en meer op een (weliswaar lekker) pak frieten te lijken. Het gaat er altijd wel makkelijk in, maar het weet nauwelijks nog te verrassen.cover
Studio: Indies Home Entertainment

Regie: Gina Lamar, Karen Gaviola, Sam Hill, Christine Moore, Scott Lautanen, Eagle Egilsson
Met: David Caruso, Emily Procter,Adam Rodriguez, Khandi Alexander, Jonathan Togo , Rex Linn, Johnny Whitworth

Film:
7/10

Extra's:
1/10

Geluid:
8/10

Beeld:
9/10


Regio:
2

Genre:
Detective

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2007

Leeftijd:
12

Speelduur:
458 min.

Type DVD:
SS-SL


Beeldformaat:
1.78:1 anamorf PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1


Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Commentaar
• Featurette

Andere recente releases van deze maatschappij