:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> CATS & DOGS
CATS & DOGS
Bespreking door: Ronny - Geplaatst op: 2002-05-04
FILM
Iedereen zal met zijn eigen ogen al gezien hebben dat katten en honden elkaar meestal niet kunnen rieken of zien. Maar dat er in het geheim een oorlog tussen beiden aan de gang is, dat weet niemand. Deze film werpt een blik op deze “Mission Impossible” toestanden. Professor Brody werkt aan een vaccin dat elke mens moet toelaten om een hond als huisdier te nemen door er voor te zorgen dat er geen allergische reacties meer optreden. De katten onder leiding van de Mr. Tinkles willen daar natuurlijk een poot voor steken. De werelddominantie is namelijk een paradepaardje van Tinkles, en dit vaccin zou roet in zijn kattenbak gooien. Maar de honden weten van het plan en zetten hun beste agenten in om de aanvallen af te weren. Door een speling van het lot komt niet een opgeleid geheim agent, maar Lou de Beagle puppy bij de Brody’s terecht. Hij komt er snel achter dat de honden in de wijk niet zomaar putjes graven en tegen bomen plassen. Met hun hoogtechnologische snufjes bewaken ze de buurt. Omdat er geen tijd meer is om een nieuwe agent te sturen, moet Lou instaan voor de bewaking van het huis. Het gebruik van computeranimatie is alom tegenwoordig om de dieren de meest onmogelijke dingen te kunnen laten uitvoeren. Hierin slaagt men zeer goed, alhoewel de perfecte illusie er nog niet is en soms komen de poppen ook nog wat te mechanisch over desondanks ze uit de gespecialiseerde Henson studio’s komen. De scènes die volgen zijn redelijk grappig, maar deze film is meer ingesteld op de jongere kijker vinden wij. Geen al te spitsvondige humor, meer visuele slapstick met regelmatig effecten zoals een versnelde afspeelsnelheid en overdreven “gezichtsuitdrukkingen”. Vermakelijk, maar niet iets waar we de dag nadien nog eens naar zouden kunnen kijken.


BEELD EN GELUID
Een verbluffende ervaring zal je met deze DVD niet beleven. Transfer van zeer goede kwaliteit, kleurrijk en vol detail. Nergens een foutje op te merken. Ligt boven de middelmaat, maar is niet van topniveau. Het geluid klinkt zeer verzorgd, maar is geen mix die je zal bijblijven.

EXTRA'S
- Audiocommentaar: acteurs geven achtergrond informatie tijdens de film HBO first look (13 min. 54): uitleg over het verhaal, visuele effecten en stemmen acteurs.
- Teaching a new dog new tricks (6 min.): het trainen van de dieren, maken van poppen en de computeranimatie worden uit de doeken gedaan.
- Storyboard vergelijking (2 min. 50): tegelijk krijg je een stuk uit de film te zien en de originele storyboards.
- Bioscooptrailer (1min. 05)
- DVD ROM: alternatief einde, ontwerpen van een paspoort voor je eigen huisdier, fotogalerij, screen savers en wallpaper. Men maakt hier gebruik van een specifieke player die voor problemen zorgt, de pc liep na gebruik enkele minuten later vast. Dit kwam voor op 3 verschillende systemen. - Als easter egg krijgen we enkele verloren try outs van Tinkles (1 min. 34): we zien Tinkles zich presenteren voor verschillende rollen zoals oa The Catinator, Apocalypse Meow. Leuk gedaan met speciale kostuums voor Tinkles.

Je kan het hond- of katmenu kiezen. Bij het hoofdmenu van de katten vind je een boodschap van Tinkles (1 min. 15) en bij het menu van de honden tekeningen van de geheime wapens van de katten.


CONCLUSIE
Een leuke film die meer op kinderen is gericht. Een avondje ontspanning, maar niet onmiddellijk een DVD die je met plezier enkele keren kan bekijken.


cover
Studio: Warner

Regie: Lawrence Guterman
Met: Jeff Goldblum, Elisabeth Perkins, Alexander Pollock

Film:
7/10

Extra's:
6/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2001

Leeftijd:
MG6

Speelduur:
84 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
7321931212533


Beeldformaat:
1.85:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Frans Dolby Digital 5.1
Nederlands Dolby Digital 5.1
Turks Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Frans
Extra's:
• Audiocommentaar,
• 2 documentaires,
• Storyboard,
• Bioscooptrailer,
• DVD ROM,
• Easter egg

Andere recente releases van deze maatschappij