:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> HOOLIGANS 2: STAND YOUR GROUND
HOOLIGANS 2: STAND YOUR GROUND (BLU-RAY)
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2009-09-10
FILM
Door de uit de hand gelopen climax van de eerste Hooligans (2005) zitten er een aantal leden van de West Ham bende in de gevangenis. Na een vechtpartij worden ze echter overgebracht naar een andere gevangenis. Dit zou de situatie moeten verbeteren, maar daar komen Dave (Ross McCall) en zijn vrienden lijnrecht tegenover aanhangers van Millwall te staan. Deze zinnen uiteraard op wraak...

"Fight for respect"

Hoewel de eerste film nu niet echt schreeuwde voor een sequel, heb je nu dus deze Hooligans 2: Stand Your Ground. Het is een goedkopere direct-to-dvd sequel, waardoor er van de diverse grote namen uit het origineel geen sprake meer is. De enige terugkerende acteur is Ross McCall, die in de eerste film maar een bijrol vertolkte.

McCall loopt de hele film Jason Statham na te doen en ook de rest van de cast (waaronder Graham McTavish uit de laatste Rambo en Marina Sirtis uit Star Trek: The Next Generation) doen niet meer dan te vuilbekken en de spieren te laten rollen. De clichés stapelen in een uitermate snel tempo op en origineel kan je de sequel nergens noemen. Toch hebben we ons geen moment verveeld met deze Hooligans 2: Stand Your Ground.

Wat de prent mist aan originaliteit, moraal en diepgang, wordt in evenwicht getrokken met een snedig tempo en enkele bikkelharde vechtsequenties. Hoewel de choreografie van de actiescènes niet altijd even sterk is, gaat er een verfrissende rauwheid van de knokpartijen uit. Heb je een afkeer van hersenloos geweld, dan laat je deze kelk beter aan je voorbij gaan. Maar was je fan van de eerste Hooligans en heb je nog niet genoeg bloed gezien in geweldfestijnen als Rambo en Punisher: War Zone dan zal je deze hersenloze B-film best kunnen appreciëren.

BEELD EN GELUID
Het 1.85:1 HD-beeld is scherp, met heldere en levendige kleuren. Het contrast is prima, met een bevredigend zwartniveau. Het beeld is vrij van vuil en beschadigingen, maar heeft in sommige scènes is het detail wat minder door behoorlijk wat beeldruis. De Engelse Dolby TrueHD 5.1-track klinkt over het algemeen degelijk, met een goede weergave van de filmmuziek en een positief dynamisch bereik. De dialogen klinken eveneens helder, maar hier en daar lijkt het alsof de dialogen opgenomen werd in een klein kamertje. Dit is ook het geval op de eveneens aanwezige Engelstalige Dolby Digital 5.1-track. Storingen en ruis zijn dan gelukkig wel afwezig. 

EXTRA'S
Naast de originele trailer bevat de Blu-ray ook nog een 30 minuten aan interviews met de voornaamste cast- en crewleden en een 11 minuten durende 'behind the scenes'-featurette. Er is hier en daar wat dubbele informatie, maar hoe dan ook leuk om eens te bekijken.

CONCLUSIE
Deze sequel is op elk gebied inferieur aan zijn voorganger, maar als je in de mood bent voor een hersenloze B-actieprent dan kan je het slechter treffen. De Blu-ray van Indies is over het algemeen bevredigend, maar kan niet tippen aan de uitgaves van de grotere maatschappijen.


cover
Studio: Indies Home Entertainment

Regie: Jesse V. Johnson
Met: Ross McCall, Graham McTavish, Marina Sirtis, Luke Massy

Film:
6/10

Extra's:
4/10

Geluid:
7/10

Beeld:
7,5/10


Regio:
B

Genre:
Actie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2009

Leeftijd:
16

Speelduur:
92 min.

Type DVD:
SS-SL


Beeldformaat:
1.85:1 HD

Geluid:
Engels Dolby TrueHD 5.1
Engels Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Bioscooptrailer
• Interviews
• Behind the scenes

Andere recente releases van deze maatschappij