:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> GRUDGE 3, THE
GRUDGE 3, THE
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2009-09-23
FILM
Deze sequel pikt de draad op na The Grudge 2. Jake (Matthew Knight), de enige overlevende van de mysterieuze tragedie in Chicago, zit in een instelling. Wanneer hij op gruwelijke wijze om het leven komt beseft psychologe Sullivan (Shawnee Smith) dat er veel meer aan de hand is dan de bewakingscamera's laten zien. Ze komt in contact met Lisa (Johanna Brady), de zus van de beheerder van het gebouw in Chicago, maar dan pas gaan de poppen aan het dansen en beginnen er steeds meer mensen op gruwelijke wijze te sterven...

"You can't escape the curse!"

Hoewel The Grudge 2 in de verste verte niet het financiële succes werd dat de producenten hoopten, is er dankzij de bloeiende 'direct-to-dvd'-markt nu toch een derde deel. Deel twee had nog zijn momenten, maar was grotendeels een fletse affaire. Door de toevoeging van een nieuwe regisseur - onder de vorm van Toby Wilkins, vers van het festivalsucces van horrortopper Splinter (2008) - zagen we toch nog wat potentieel in een derde film. Voor velen staat direct-to-dvd gelijk aan 'goedkope rommel', maar er zitten tegenwoordig enkele leuke B-films tussen die vaak zelfs stukken entertainender of beter zijn dan de veel duurdere bioscooptegenhanger (o.a. Boogeyman 2, Messengers 2: The Scarecrow). 

En met een waar talent aan het roer en een prima genrecast aan boord had ook The Grudge 3 kans om in dit rijtje terecht te komen. Regisseur Wilkins doet duidelijk zijn best om deze film qua sfeer en look netjes op de twee voorgaande films aan te laten sluiten. Het acteerwerk is erg degelijk, maar net als in The Grudge 2 komen de horrorscènes een beetje déjà vu over. Wilkins probeert dat op te vangen door wat meer bloed en sappige toestanden in prent te lstoppen, maar spannend is The Grudge 3 nooit of te nimmer. Een tweetal keren liepen er wel koude rillingen over onze rug, maar nu we er zo over nadenken kan dit ook van de absolute verveling geweest zijn. 

BEELD EN GELUID
Het anamorfische 1.85:1-beeld is bevredigend qua scherpte met af en toe een soft moment. Het contrast is prima, met een goed schaduwdetail. Het zwartniveau is eveneens behoorlijk ten de kleuren ogen op hun beurt natuurlijk. De gebruikte print is gelukkig vrij van vuiltjes en printbeschadigingen. De Engelse Dolby Digital 5.1-track klinkt degelijk met heldere dialogen die over de hele lijn goed te verstaan zijn. De muziek komt goed tot haar recht en de soundtrack heeft een bevredigende spreiding. De subwoofer doet hier en daar ook zijn duit in het zakje. Ruis of andere oneffenheden zijn niet aan de orde.

EXTRA'S
Alleen enkele automatische cross-promotionele trailers bij het opstarten van het glimmende schijfje.

CONCLUSIE
The Grudge 3 is de tweede sequel op de Amerikaanse remake uit 2004. Ondanks het onmiskenbare horrortalent van filmmaker Toby Wilkins (Splinter) staat ook deze direct-to-dvd-sequel wat ter plaatse te trappelen. Je hebt hetzelfde trucje ondertussen al een beetje te vaak gezien en de toevoeging van wat extra bloed helpt de zaken niet echt vooruit. De dvd van distributeur RCV is technisch bevredigend, maar het is jammer dat de extra's die op de andere releases te vinden zijn niet zijn overgenomen.


cover




Studio: RCV

Regie: Toby Wilkins
Met: Johanna Brady, Gil McKinney, Shawnee Smith, Matthew Knight

Film:
5/10

Extra's:
0,5/10

Geluid:
7,5/10

Beeld:
7,5/10


Regio:
2

Genre:
Horror

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2009

Leeftijd:
16

Speelduur:
89 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8713045217686


Beeldformaat:
1.85:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Cross-promotional trailers

Andere recente releases van deze maatschappij