:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> HOOKING UP
HOOKING UP
Bespreking door: Werner - Geplaatst op: 2009-10-04
FILM
Ik weet niet goed hoe ik aan de bespreking van deze film moet beginnen. Dit soort films wordt normaal door onze redactie al bij voorbaat afgeschoten voor reviewen, maar aangezien het toch een min of meer normale filmmaatschappij (Indies) is die ons de schijf in kwestie bezorgde, ga ik toch een poging doen om te beschrijven waarover de film gaat.

Hooking Up wordt geacht een high school comedy te zijn, terwijl het gros van de film zich buiten de school afspeelt. Er zijn enkele acteurs die voor nerds van de klas spelen, die godganse dagen niets anders doen dan het internet afstruinen voor extreme vormen van seks. Eén van hen is geobsedeerd door meisjes met twee vagina's. Dan zijn er de 'jocks' van de klas die aan elke vinger tien meisjes hebben en ze op vreselijke vrouwonvriendelijke manier misbruiken. Zo nodigt één van hen zijn vrienden uit om een lijntje coke te komen snuiven en hij laat zijn vriendin onder dwang strippen voor het gezelschap. Ergens in de badkamer is er een gaatje waar de heren hun penis door kunnen steken, waarna ze aan de andere kant gepijpt worden. En dan is er nog een meisje dat meent dat ze maagd is zolang ze alleen maar orale seks met jongens bedrijft.

Deze film wordt als een romantische high-schoolkomedie voorgesteld. De enige mogelijke uitkomst is dat de acteurs na het optreden in de film allemaal een dodelijke geslachtsziekte krijgen. Wat niet zo eens een slechte zaak zou zijn, als het overgrote deel intussen al overleden zou zijn, dan zouden ze hun gebrek aan talent alvast niet meer kunnen etaleren in andere films. Voeg daar nog eens bij dat alle acteurs er als minderjarigen uitzien of toch in de film zeggen dat ze minderjarig zijn, én dat, omdat het uiteindelijk op visueel gebied een preutse Amerikaanse komedie is waarin niets wordt getoond. Ik doe niet eens meer de moeite om de rolverdeling te bespreken. Alle personages zijn met elkaar inwisselbaar en hebben talenten die zich op een ander vlak hebben ontwikkeld dan het acteren. Dit is niet eens een film; de mise-en-scène sluit meer aan bij wat onze vrienden Eddy Lipstick en Dennis Black Magic ons gewoonlijk voorschotelen.

Jammer genoeg wordt deze film als een komedie gepresenteerd, maar ik heb niet één keer kunnen lachen. Ik hen wel een paar keer moeten wegkijken toen - maar 't was maar om te lachen! - een drugsverslaafde zijn vriendin aftuigt omdat ze zich niet wil prostitueren voor zijn vrienden.
 
Deze film moet u vermijden tegen elke prijs. Voor de niet-preutsen onder ons, er zijn genoeg films met tedere naaktheid, liefdevolle vrij- en naaktscènes die gevoelens als kwetsbaarheid, verrukking, tederheid en euforie uitdrukken. En ik ben zelf niet preuts want ik kan een mooie naaktscène in een film best waarderen. Ik ken maar één woord wat het soort naaktheid in deze film kan beschrijven: porno.
 
BEELD EN GELUID
Vreemd genoeg moet ik hier normaal nog een stukje over het beeld en het geluid schrijven ook nog. Wel, ik doe het niet. Ik ben in staking. Ach, vooruit, kom dan. D'r is eigenlijk niets bijzonders over te vertellen: het beeld ziet er in alle opzichten normaal uit, alhoewel de hele film een air heeft alsof ie met een amateuristische camera is geschoten, iets wat zich niet alleen in de film zelf manifesteert. Surroundeffecten zijn er nauwelijks, en de 5.1- en 2.0-track zijn bijna niet van elkaar te onderscheiden. De dialogen en de slurpgeluidjes klinken normaal.
 
EXTRA'S
Er staan een paar trailers op.
 
CONCLUSIE
Het enige wat ik hoop met deze review te bereiken is dat ik Indies ervan kan overtuigen dat deze film hun catalogus meer schaadt dan baadt. Misschien is er wel een welbepaald sublabel dat deze film wil distribuëren waarbij de betrokkenheid van Indies zo veel mogelijk weggemoffeld wordt. Op een film als deze een 12+-kwotering zetten is crimineel.cover
Studio: Indies Home Entertainment

Regie: Vicent Scordia
Met: Corey Feldman, Brian O'Halloran, Bronson Pinchot, Parker Croft, Jim Dispropethis, Allyson Munos, Ted Sangalis, Leah Viens-Gordon, Alison Whitney, Jessica Howell

Film:
0/10

Extra's:
1/10

Geluid:
6/10

Beeld:
6,5/10


Regio:
2

Genre:
Soft erotiek

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
20008

Leeftijd:
12

Speelduur:
90 min.

Type DVD:
SS-SL


Beeldformaat:
1.78:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Engels Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Trailers


Andere recente releases van deze maatschappij