:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> AST╔RIX DE GALLI╦R
AST╔RIX DE GALLI╦R
Bespreking door: Ronny - Geplaatst op: 2001-09-11
FILM
De Romeinen die een enorm rijk hebben weten op te bouwen krijgen maar geen vat op een klein Gallisch dorp. Deze groep Galliërs veegt de vloer aan met de Romeinen die hen willen onderwerpen. Omdat men het geheim van hun krachten wil ontrafelen, infiltreert er een spion in hun dorp. Een toverdrank bereid door de druïde helpt de bewoners van het dorp om elke aanval af te slaan. Caius Bonus, aanvoerder van een naburige vesting, wil deze toverdrank om zichzelf tot Caesar uit te kunnen roepen. Daarvoor ontvoert hij de druïde en gaat Asterix er op uit om hun toverdrankmaker te bevrijden. Het verhaal, gebaseerd op de gelijknamige eerste strip van Asterix uit 1961, gaat vlot vooruit en is mooi in beeld gebracht volgens de stijl die we uit de strips kennen.

BEELD EN GELUID
Veel moeite heeft men zich niet getroost. De transfer komt vban een vervuilde print met printbeschadigingen, haartjes en onzuivere kleuren. Een kwaliteit die een beetje hoger ligt dan van een vhs-cassette en daar is dan ook alles mee verteld. De geluidstrack is  zeer gedateerd en sommige stukken klinken zeer dof. Een beperkt geluidsspectrum van de originele geluidsband ligt aan de basis.

EXTRA'S
Geen extra's op deze dvd,  een gemiste kans om de waarde van deze release  op te krikken.

CONCLUSIE
 Ben je een Asterix-verzamelaar dan zal je deze dvd wel aan je verzameling willen toevoegen, maar je wordt beslist teleurgesteld door de lage kwaliteit en het ontbreken van extra's. Kinderen zullen deze tekortkomingen wel door de vingers zien, hun interesseert uiteindelijk alleen het verhaaltje.


cover
Studio: Bridge Entertainment

Regie: -
Met: -

Film:
7/10

Extra's:
0/10

Geluid:
6/10

Beeld:
6/10


Regio:
2

Genre:
Animatie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1967

Leeftijd:
AL

Speelduur:
65 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8711983463172


Beeldformaat:
1.33:1 PAL

Geluid:
Nederlands Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Geen
Extra's:
• Geen

Andere recente releases van deze maatschappij