:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> GEN-X COPS - AN INTRODUCTION TO HONG KONG LEGENDS
GEN-X COPS - AN INTRODUCTION TO HONG KONG LEGENDS
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2002-05-21
FILM
Alien (Sam Lee III), Jack (Nicholas Tse) en Match (Stephen Fung) zijn drie, nogal rebellerende jongeren die een opleiding genieten op de politie academie. Alledrie hebben ze het moeilijk met gezag en discipline. Ze zijn dan ook al meermaals in aanvaring gekomen met hun oversten. Dus ze worden na de zoveelste opstoot op het matje geroepen en krijgen te horen dat hun opleiding wordt stopgezet. Inspecteur Chan (Eric Tsang) die juist op zoek was naar de nieuwe generatie politieagenten, ziet in de drie jonge helden de gedroomde proefexemplaren! De jongens hun eerste opdracht bestaat uit het opsporen van een hele lading explosieven die gestolen werd door een criminele bende. Ze krijgen ook hulp van Y2K (Grace Yip). De opdracht gaat eerst niet over rozen maar levert uiteindelijk, tegen de verwachtingen in, toch het gewenste resultaat op. Want de jongens krijgen stilletjes aan cruciale info los van de bendeleden…

Gen-X Cops is het zoveelste bigbudget actiespektakel dat uit Hong Kong aangevlogen komt. Of dit een goede zaak is laten we in het midden want vroeg of laat gaat dit mislukkingen opleveren! Maar dat is praat voor muggenzifters want voorlopig is dit nog niet het geval en waren de producties allemaal degelijke actiefilms. Dat Gen-X Cops werd geproduceerd door niemand minder dan Jackie Chan (heeft ook een zéér leuke cameo in de film!) zal er ook wel mee te maken hebben dat de film kwalitatief en amusant is! De film is bevolkt met allemaal talentvolle jonge acteurs waar we in de toekomst waarschijnlijk nog veel van gaan te zien krijgen! Gen-X Cops was één van de meest succesvolle films van ’99 en kreeg dus in 2000 (hoe kan het ook anders?) een sequel met de titel Gen-Y Cops met Paul Rudd (Clueless, Halloween 6) in de hoofdrol en Sam Lee III en Stephen Fung keren terug om hun rol uit het origineel te hernemen. Leuk detail: Hong Kong-kenner Bey Logan die al meerdere commentaartracks heeft ingesproken voor HKL is de scenarist van de sequel en heeft trouwens ook de Engelse dialogen en een cameo in deze Gen-X Cops verzorgt.

BEELD EN GELUID
Het anamorfische 2.35:1 beeld is haarscherp met een goed contrast en een goed schaduwdetail. De gebruikte print is bijna volledig vrij van beschadigingen en vuil. De kleuren zijn helder en natuurlijk en hebben veel diepte. Beeldruis en filmgrain hebben wij niet kunnen constateren maar wel soms een klein compressiefoutje en hier en daar wat trillende beeldlijntjes. Een kwalitatieve en bevredigende beeldtransfer. De Cantonese Dolby Digital-track klinkt warm met voldoende spreiding en een redelijke punch. Wel klinkt de track wat doffer dan bij andere recente Hong Kong-producties en dat is wel spijtig. De dialogen zijn duidelijk te verstaan en de kanalen leveren subtiel werk af voor de actie-effecten en andere achtergrondgeluiden. De Cantonese DTS-track bevat meer detail maar klinkt dan op zijn beurt minder helder. Beide geluidstracks zijn bevredigend maar hadden beter gekund.

EXTRA'S
Dit is een "introduction" tot het Hong Kong Legends-label dus is het niet meer dan logisch dat je promomateriaal op dit schijfje gaat terug vinden. Eerst treffen we de Restoration featurette aan die je eerder al kon terug vinden op eerder verschenen HKL-DVD’s als Iron Fisted Monk en Encounters Of The Spooky Kind. Deze featurette behandelt het hele restauratieproces dat elke film moet ondergaan voor hij op schijf wordt gezet. Volgende extra features zijn een pakketje UK promotional trailers van eerder verschenen HKL-titels als: Fist Of Fury, Magnificent Warriors, Game Of Death, Eastern Condors, Iron Monkey, Once Upon A Time In China, Once Upon A Time In China 2, Purple Storm, Hong Kong 1941 en als laatste 2000 A.D.! Een fraai pakketje!

CONCLUSIE
In een verloop van tijd is Hong Kong Legends uitgegroeid van jong en beginnend label tot één van de beste en meest succesvolle labels van kwalitatief uitgewerkte Aziatische films! Dit krijgt nu een kroon met een sterke promo-DVD voor iedereen die nog niet voor het label gevallen was. Deze promo bevat de volledige en zéér amusante actieknaller Gen-X Cops in DTS en met enkele minieme maar interessante extra’s. Dit is een zeer leuk initiatief van HKL en tevens ook nog zeer goed uitgevoerd. Komt er nog bij dat je het voor de prijs (4,99 EUR) niet moet laten! Dus raden wij deze DVD aan iedereen aan!


cover
Studio: Hong Kong Legends

Regie: Benny Chan
Met: Nicholas Tse, Stephen Fung, Sam Lee III, Grace Yip, Daniel Wu, Jackie Chan, Bey Logan, Eric Tsang

Film:
7/10

Extra's:
4/10

Geluid:
7/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Actie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1999

Leeftijd:
12

Speelduur:
109 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8715664006115


Beeldformaat:
2.35:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Cantonees DTS 5.1
Cantonees Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Restoration featurette,
• Cross-promotional trailers

Andere recente releases van deze maatschappij