:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> HOUSE OF FLYING DAGGERS
HOUSE OF FLYING DAGGERS (BLU-RAY)
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2009-10-12

FILM
We schrijven het jaar 859 en de Tang-dynastie houdt het land in zijn greep. Jin (Takeshi Kaneshiro) en Leo (Andy Lau) krijgen de moeilijk en gevaarlijke opdracht om de leider van "Het Huis van de Vliegende Dolken" uit de weg te ruimen. Leo komt al snel diens dochter Mei (Zhang Ziyi) op het spoor en hij besluit haar vertrouwen te winnen. Ze worden echter passioneel verliefd op elkaar, met alle mogelijke gevolgen...

Nadat Crouching Tiger, Hidden Dragon in 2000 maar liefst vier Oscars in de wacht wist te slepen en daarenboven wereldwijd 214 miljoen dollar wist binnen te rijven, was het zo klaar als een klontje dat er binnen de kortste keren diverse gelijksoortige producties de kop zouden op steken. In 2002 scoorde de gevierde cineast Zhang Yimou (Raise The Red Lantern, The Road Home)
 eerst met Hero en twee jaar later al met House Of Flying Daggers, films die Crouching Tiger, Hidden Dragon naar de kroon wilden steken qua cast, opzichtige kostuums, spectaculaire massascènes en allerlei kunst- en vliegwerk.

Waar Hero verhaaltechnisch tekort schoot, is House Of Flying Daggers een meeslepend en bij momenten intens liefdesverhaal dat ons geen moment teleurstelde. De film ziet er geweldig uit, met prachtige locaties, kleurrijke kostuums en imposante sets. Toch zijn het de geweldige acteerprestaties die de film zo sterk maken. Zhang Ziyi lijkt vaste klant in dit soort producties en daar is uiteraard een reden voor! De mooie en charismatische dame barst van het talent en ook in House Of Flying Daggers is ze weer uitstekend. Ze krijgt solide weerwerk van oosterse klasse acteurs als Takeshi Kaneshiro en Andy Lau.

Uiteraard bevat House Of Flying Daggers ook de nodige actie- en vechtscènes. De choreografie is zoals steeds vakkundig en de knokscènes zijn stuk voor stuk erg indrukwekkend. House Of The Flying Daggers werd genomineerd voor een Oscar voor 'Beste Cinematografie' en bracht wereldwijd 93 miljoen dollar op.

BEELD EN GELUID
Het 2.40:1 full-HD-beeld is meestal scherp met een prima contrast en een degelijk schaduwdetail. De diepte van het beeld stelt echter wel wat teleur, zeker als het om een Blu-ray gaat. Zo zijn sommige sequenties behoorlijk soft en bovendien heeft het beeld af en toe te kampen met filmgrain. De kleuren ogen gelukkig wel erg netjes met een heldere en natuurlijk uitstraling en strakke zwarte tinten. De gebruikte print bevat jammer genoeg wel soms wat minieme vuiltjes en beschadigingen. Zonder twijfel beter dan de meeste dvd's, maar hier zat volgens ons weer meer in! De Mandarijnse DTS-HD MA 5.1-track klinkt warm en dynamisch met een levendig geluidsbeeld en heldere goed verstaanbare dialogen. De muziek komt erg goed tot haar recht en de omgevingsgeluiden zijn netjes geplaatst. De subwoofer gaat goed door in het laag, waardoor de actiescènes echt helemaal tot leven komen.

EXTRA'S
Zoals gewoonlijk bij de RCV Blu-rays moeten we het doen met een drietal promotionele trailers. Geeuw!

CONCLUSIE
House Of Flying Daggers is een imposant martialartsdrama van de maker van gelijksoortige toppers als Hero en Curse Of The Golden Flower. De Blu-ray van RCV heeft een degelijke beeldkwaliteit, maar haalt wederom niet het onderste uit de kan n dat is jammer! De geluidskwaliteit is dan weer prima, maar op het  gebied van extra features schiet deze uitgave wel tekort. Gezien de scherpe aanschafprijs een leuke aanwinst, maar de mensen die al één van de goed gevulde buitenlandse releases hebben, houden die beter nog even bij.
coverStudio: RCV

Regie: Zhang Yimou
Met: Andy Lau, Takeshi Kaneshiro, Zhang Ziyi, Dandan Song

Film:
8,5/10

Extra's:
0,5/10

Geluid:
8,5/10

Beeld:
8/10


Regio:
B

Genre:
Martial Arts

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2004

Leeftijd:
16

Speelduur:
120 min.

Type DVD:
SS-SL


Beeldformaat:
2.40:1 HD

Geluid:
Mandarijns DTS-HD MA 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Cross-promotional trailers

Andere recente releases van deze maatschappij