:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> CHRIS ROCK - KILL THE MESSENGER
CHRIS ROCK - KILL THE MESSENGER
Bespreking door: Mattias - Geplaatst op: 2009-11-10
OPTREDEN
George Bush has fucked up so bad, he made it hard for a white man to run for president! People are like "give me a black man, a white woman, a giraffe, a zebra... anything but another white man! That last one fucked up my roof!"

In België staat HBO voornamelijk bekend voor fantastische tv-reeksen als The Sopranos, The Wire en Oz. De zender heeft echter nog heel wat meer te bieden zoals de diverse HBO Comedy Specials/Events die speciaal voor de zender gemaakt worden sinds de jaren 70. Deze Kill The Messenger is inmiddels de zesde special van Chris Rock voor HBO. Wie de eerder op dvd verschenen specials zag, nl. Bigger & Blacker (1999) en Never Scared (2004), weet waaraan hij zich mag verwachten: scherpe comedy die vooral gaat over de tegenstellingen tussen mannen en vrouwen enerzijds en de verschillende rassen anderzijds. In Kill The Messenger komt ook de Amerikaanse politiek heel veel bod, in het bijzonder dan de strijd om het presidentschap van 2008. Nu is dit nog heel interessant, maar het dreigt er wel voor te zorgen dat Kill The Messenger voor bepaalde stukken misschien gedateerd zal zijn binnen een aantal jaar. Alhoewel het publiek van Chris Rock toch wel een stuk diverser (lees meer blanken en latino's) is dan bij andere hedendaags zwarte performers als Dave Chappelle, Katt Williams of Jamie Fox, zijn er toch nog altijd stukken die heel erg gericht zijn op een zwart publiek. De “niggers” vliegen ons dan ook geregeld om de oren. Kill The Messenger is opgenomen op drie verschillende continenten: in het Apollo Theatre in New York, het Carnival City Casino in Zuid-Afrika en de Hammersmith Apollo in Londen. Ook al zijn de overgangen tussen de drie locaties zo goed als naadloos, toch is het weinig meer dan een gimmick die ons toont hoe een internationaal publiek reageert op de moppen van Chris Rock.

De laatste jaren is Chris Rock iets minder als acteur te zien, maar hij blijft een bezig bij. U kon hem ondermeer horen als Marty de zebra in de Madagascar-films en als verteller van de Amerikaanse sitcom Everybody Hates Chris die gebaseerd is op zijn jeugd.

Mogen we ook nog eens lachen met de marketing jongens? Interessant om op de hoes "een unieke comedy aanval alleen geschikt voor volwassenen" te lezen om dan een leeftijdskeuring te krijgen van 12 jaar.

I think pretty soon people gonna be fuckin' for gas. I think people already fuckin' for gas. Some of y'all in here tonight are fuckin' for gas. Like 'Girl, why you with him?' He filled up my tank.
 
BEELD EN GELUID
Warner heeft ons eigenlijk nog nooit ontgoocheld en ook nu krijgen we weer een transfer die de verwachtingen inlost. Het beeld is scherp en contrastrijk, de Engelstalige Dobly Surround 2.0-track is kristalhelder, maar de overgangen tussen de drie verschillende shows zijn, hoe goed ook gedaan, soms ietwat storend.
 
EXTRA'S
We moeten het doen zonder extra's. In de VS is naast de gewone editie ook een collector's edition te vinden die bestaat uit drie schijfjes: naast de “gemixte” performance van deze release krijgt men er ook de drie volledige shows.
 
CONCLUSIE
Een vaak erg leuke performance die in de lijn ligt van Bigger & Blacker & Never Scared, twee shows die wel nog net iets beter waren. Een basiskennis van de Amerikaanse politiek lijkt ons voor bepaalde stukken van de show geen overbodige luxe.

"Barack" man, he doesn't let his blackness sneak up on you. Like if his name was Bob Jones or something like that, it might take you two or three weeks to figure out he's a black. But when you hear "Barack Obama", you picture a brother with a spear, just standing over a dead lion. You picture the base player from The Commodores.cover
Studio: Warner

Regie: -
Met: Chris Rock

Film:
8/10

Extra's:
0/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2008

Leeftijd:
12

Speelduur:
80 min.

Type DVD:
SS-SL


Beeldformaat:
1.78:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0


Ondertitels:
o.a. Nederlands
Extra's:
• Geen

Andere recente releases van deze maatschappij