:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> CSI NEW YORK, SEIZOEN 5.1-12
CSI NEW YORK, SEIZOEN 5.1-12
Bespreking door: Mattias - Geplaatst op: 2009-11-19
SERIE
We waren niet superenthousiast over de eerste box van het vorige seizoen maar gelukkig start seizoen vijf wel sterk. Eerst en vooral is er natuurlijk het vervolg op 4.21. Hostage, de sterke laatste aflevering van seizoen 4. Wat cliffhangers betreft was dit zeker één van de betere uit de CSI-geschiedenis. Ook de andere 11 afleveringen uit deze box zijn van een goed niveau met een aantal elementen die de fans van de serie zeker zullen weten te plezieren. Zo zijn er onder andere verhaallijnen omtrent Stella (en haar Griekse roots) en de relatie tussen Lindsay en Danny. Ook Mac krijgt heel wat te verduren. Niet alleen wordt hij tijdens één van de afleveringen het doelwit van een moordenaar, hij heeft ook geregeld problemen om zijn team onder controle te houden. De zaken die in de individuele afleveringen aan bod komen zijn keer op keer sterk zonder echt ongeloofwaardig te worden (op een zeldzame uitzondering na). We hebben inmiddels meer dan 100 afleveringen van CSI New York achter de kiezen en we durven gerust zeggen dat er nog helemaal geen sleet op de formule komt. Echt verrast worden we niet meer maar zoals het gezegde gaat "Never change a winning team" en CSI Las Vegas blijft nog steeds onze favoriet uit de franchise, maar CSI New York volgt toch wel op korte afstand. Wie weet krijgen we binnenkort wel een aflossing aan de top nu CSI Las Vegas afscheid heeft genomen van de meest interessante personages.

Aandachtige kijkers kunnen deze keer ondermeer de volgende guest actors spotten:Jack McGee (Rescue Me, Basic Instinct) en Louis Lombardi (Edgar Stiles in 24)

AFLEVERINGEN
We krijgen de volgende afleveringen:

Disk 1:
5.1. Vertias
Opgelet, deze aflevering is het vervolg van 4.21. Hostage
Het team is naarstig op zoek naar Mac nadat die met een auto in het water is beland. Joe, de man die Mac strikte om hem te helpen ontsnappen, is gevlogen.

5.2. Page Turner
Als tijdens een concert in Central Park een vechtpartij uitbreekt, ziet de politie zich verplicht in te grijpen. Daarbij valt een dode. Bij de autopsie van het lichaam doet Sid een vreemde ontdekking: de vrouw is overleden aan een stralingsvergiftiging. Al snel komen de CSI'ers erachter dat de vrouw niet het enige slachtoffer is.

5.3. Turbulence
Op een vlucht wordt een man dood gevonden in het toilet. Als Mac erop afgaat, ziet hij aan de badge van de man dat het om een Federal Air Marshall gaat.

5.4. Sex, Lies And Silicone
Een straatfeest eindigt abrupt als een vrouw het leven laat. Onderzoek wijst uit dat zij een “fixer” is die de donkerste geheimen van de zakelijke en politieke elite kende.

Disk 2:
5.5. The Cost Of Living
De jonge archeoloog James Sutton wordt dood gevonden in een steegje. Enkele uren eerder had hij in een bar nog zitten opscheppen over zijn prestaties onder de straten van New York. Als de detectives op onderzoek gaan, komen ze erachter dat jaloezie van verschillende kanten een grote rol speelt in deze moordzaak.

5.6. Enough
Het CSI-team onderzoekt de moord op drie drugsdealers die de avond voor hun proces nog eens gingen stappen.

5.7. Dead Inside
Het team vindt een doodgeslagen man op een verlaten terrein, maar ontdekt dat de plaats delict een huis op een boot is op de East River. Het slachtoffer bezat een bedrijf dat huizen verplaatste van Staten Island naar de Upper East Side.

5.8. My Name Is Mac Taylor
Binnen een periode van twee weken worden twee mensen vermoord met dezelfde naam: Mac Taylor. Het is duidelijk dat er een seriemoordenaar aan het werk is...

Disk 3:
5.9. The Box
Nadat het CSI-team een lichaam heeft ontdekt in een auto die inmiddels compleet vernield is, moeten de detectives erachter zien te komen wie er zo vreselijk aan zijn of haar einde is gekomen. Na onderzoek blijkt het slachtoffer een vermiste tiener te zijn die was weggelopen van huis.

5.10. The Triangle
Een beveiligingswagen nadert de Empire State Building als de bewaker in de auto plotseling ontvlamt en verandert in een menselijke fakkel. Aangezien er geld werd getransporteerd, vermoeden de CSI'ers dat het gaat om een mislukte overval.

5.11. Forbidden Fruit
Het lijkt alsof de CSI'ers een simpele zaak voorhanden hebben als een man die een vrouwenlichaam wilde dumpen de dood vindt tijdens een politieachtervolging. Totdat op zijn telefoon een sms verschijnt met de tekst “Is het gelukt?”

5.12. Help
Een klant wordt gedood in een winkel waar een stel aanstaande bruiden over elkaar buitelt om een trouwjurk te bemachtigen tijdens een uitverkoop. Ondertussen onderzoekt Hawkes de verkrachting en moord op een muzikante in de metro.

BEELD EN GELUID
Hier niets nieuws onder de zon: wederom een goeie, anamorfe 1.78.1-transfer. CSI New York bevat nogal wat donkere scènes en gelukkig biedt deze dvd een erg goed zwart- en contrastniveau. We bekeken afleveringen op een klassieke beeldbuis, een HD ready projector en een Full HD Plasma en telkens was de kwaliteit voortreffelijk. De redelijk ruimtelijke Dolby Digital 5.1-track slaagt er opnieuw goed in om de kijker mee te slepen tijdens de verschillende soorten sfeer die worden opgeroepen.

EXTRA'S
Spijtig genoeg moeten we het doen zonder extra's.

CONCLUSIE
Een erg leuke box van CSI New York, laat de 100 volgende afleveringen maar komen!


coverStudio: Indies Home Entertainment

Regie: Fred Toye, Jonathan Glassner, Rob Bailey, Christine Moore
Met: Gary Sinise, Melina Kanakaredes, Eddie Cahill, Carmine Giovinazzo, Hill Harper, Anna Belknap

Film:
8,5/10

Extra's:
0/10

Geluid:
8/10

Beeld:
9/10


Regio:
2

Genre:
Misdaad

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2008

Leeftijd:
12

Speelduur:
500 min.

Type DVD:
SS-DL


Beeldformaat:
1.78:1 anamorf PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1


Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Geen

Andere recente releases van deze maatschappij