:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> CLOSER, THE - SEIZOEN 3
CLOSER, THE - SEIZOEN 3
Bespreking door: Mattias - Geplaatst op: 2009-12-06

SERIE
Brenda
: Oh, I hardly think that Maggie Scott was killed by terrorists, unless you think the evil-doers are trying to destroy the world with pepper spray.

Dit derde seizoen van The Closer is zonder twijfel het beste tot nu toe. Op zowat alle vlakken weet de serie opnieuw goeie punten te scoren: we krijgen leuke en (toch wel belangrijk) realistische personages, goed acteerwerk, interessante verhaallijnen (ondermeer over budgettaire inkrimpingen) en opnieuw veel grappige momenten. We waren bij seizoen twee iets minder te spreken over de verhaallijnen omtrent de romance met Fritz en het bezoek van de moeder van Brenda, maar deze keer zitten de makers er recht op. Zowel Fritz als de ouders van Brenda komen geregeld aan bod en ze zorgen vaak voor erg grappige momenten. Ook Flynn en Provinza zijn opnieuw verantwoordelijk voor heerlijk komische intermezzo's. Wie echter denkt dat deze grappige momenten de spanning in de weg staan, die heeft het bij het verkeerde eind. Het evenwicht tussen beide is echt wel heel goed. In vergelijking met de meeste andere moderne crimiseries zijn de verschillen (bijv. op het gebied van sfeer en stijl) tussen de verschillende afleveringen geregeld wel groot. De afwisseling draagt er in ieder geval toe bij dat wij makkelijk en met veel plezier verschillende episodes na elkaar bekeken. De afleveringen 3.3. Saving Face, 3.5. The Round File en 3.14. Next Of Kin behoren tot het allerbeste dat we al van The Closer zagen.

Ook al eindigde dit derde seizoen niet met een cliffhanger, we kijken toch al erg uit naar het vierde seizoen!

AFLEVERINGEN
Deze box bevat net als de voorgaande 15 afleveringen:

Disk 1:
3.1. Homewrecker
Beneden liggen drie vermoorde familieleden. De zoon des huizes is boven een heeft niets gehoord. Brenda denkt er het hare van...

3.2. Grave Doubts
Het team worstelt met twee verontrustende vondsten: een gemummificeerd lichaam en Provenza's visitekaartje in één van de zakken van het lijk.

3.3. Saving Face
De begrafenis van een agent neemt een schokkende wending wanneer de kist openspringt en blijkt dat de overledene gezelschap heeft gekregen van een naakte blondine.

Disk 2:
3.4. Ruby
Gabriel zet zijn carrière op het spel om een vermist kind terug te vinden.

3.5. The Round File
De huizenjacht van Fritz en Brenda wordt verstoord door een witharige oude heer die beweert een seriemoordenaar te zijn.

3.6. Dumb Luck
“Sterf jong, dan ben je een mooi lijk” Een bekend citaat dat een knappe fitnessinstructeur ter harte heeft genomen. Het team krijgt een training over massavernietingswapens.

3.7. Four To Eight
Schietincidenten tussen rivaliserende bendes lopen uit op een complete oorlog. Na vele dagen van ziekte gaat Brenda eindelijk naar de dokter.

Disk 3:
3.8. Manhunt
Het lijk is gemerkt met een II. De verdachte is een moordenaar die altijd per drie moordt en die zijn slachtoffers in chronologische volgorde van een merkteken voorziet.

3.9. Blindsided
Brenda worstelt met stress wegens het bezoek van haar ouders en een moordzaak waarin ze tegelijkertijd als inspecteur en als getuige optreedt.

3.10. Culture Shock
Een gids op een toerbus, die op recente trips Chinese hoogwaardigheidsbekleders meenam, eindigt haar laatste rit in het hiernamaals.

3.11. Lover's Leap
Een accountant van het ministerie van Binnenlandse Veiligheid die in de stad is om de speciale afdeling voor moordzaken te controleren, rijdt met haar auto van een rots.

Disk 4:
3.12. 'Til Death Do Us – part 1
Blijkbaar kunnen niet alle haaien zwemmen. Een vooraanstaande echtscheidingsadvocaat wordt dood aangetroffen in zijn zwembad.

3.13. Til Death Do Us – part 2
Een onverwachte getuige in de zaak van de vermoorde echtscheidingsadvocaat komt met een videoband die het alibi van de verdachte bevestigt.

3.14. Next Of Kin (deel 1)
3.15. Next Of Kin (deel 2)
Brenda en Fritz brengen de kerstdagen door bij haar ouders in Atlanta... en ze komen op het spoor van een bankovervaller.

Chief Pope: You shut down a church. And a funeral home. You arrested a bride...
Brenda: I did that groom a big favor.
Pope: I'm sure, but his family is in the lobby and - surprisingly - they don't agree. The father of the bride, who has money coming out of his...whatever, choose your orifice, is threatening a lawsuit.
Brenda: Chief Pope, How is this MY fault?
Pope: Three words: Flynn and Provenza.


BEELD EN GELUID
Net zoals seizoen 1 en 2 krijgen we een goede scherpte, heldere kleuren, puik zwartniveau en contrast. Grain of andere printbeschadigingen zijn nauwelijk waar te nemen. De Dolby Surround 2.0- track mag dan goed klinken, we vinden het toch jammer dat we niet zoals op de regio 1-release ook over een Dolby Digital 5.1-track beschikken.

EXTRA'S
De extra's stellen jammer genoeg niet veel voor. Naast een gag real en een aantal weggelaten scènes moeten we het stellen met de korte featurette The art of interrogation waarin we aan de hand van interviews en beelden uit de serie meer te weten komen over verhoortechnieken.

CONCLUSIE
De release van dit derde seizoen is een aantal keer uitgesteld, maar uiteindelijk was deze release het wachten meer dan waard. Ondanks het ontbreken van een Dolby Digital 5.1-track en de mager extra's toch een dikke aanrader.
cover
Studio: Warner

Regie: Kevin Bacon, Elodie Keene, Rick Wallace, Arvin Brown, Roger Young
Met: Kyra Sedgwick, J.K. Simmons, Corey Reynold, Robert Gosset, G.W. Bailey, Tony Denison, Jon Tenney, Michael Paul Chan, Raymond Cruz

Film:
9/10

Extra's:
2/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8,5/10


Regio:
2

Genre:
Misdaad

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2007

Leeftijd:
12

Speelduur:
+- 600 min.

Type DVD:
SS-DL


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Stereo 2.0


Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Weggelaten scènes
• Featurette

Andere recente releases van deze maatschappij