:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> NIGHT OF THE VAMPIRE HUNTER
NIGHT OF THE VAMPIRE HUNTER
Bespreking door: Mattias - Geplaatst op: 2002-06-17
FILM
Night Of The Vampire Hunter (Nachschatten) vertelt het verhaal van schrijver Jens Feldner (Kesenberg) die onder het pseudoniem Henry Gloom ieder week een pulp verhaal over vampieren uitbrengt. De ‘Nachschatten’ serie wordt al snel een hit, een cult fenomeen. De auteur is bekend met zijn onderwerp, ze zijn echt, hij heeft de vampieren namelijk gezien. Ook zijn vriendin Selin (Müller) heeft een obsessie voor vampieren. Haar job die ze ’s nachts uitoefent in een foto laboratorium is eigenlijk een dekmantel voor haar werkelijke bezigheid: het jagen op vampieren. Tijdens haar nachtelijke tochten dood ze alle vampieren die ze op haar weg vindt. Jens van zijn kant heeft geen idee dat zijn vriedin de gekende ‘Night stalker’ is. Wanneer Arnold (Kaese), een vampieren aanbidder, er achter komt dat Selin de mysterieze vampieren doder is beginnen haar problemen pas goed.

Night Of The Vampire Hunter is een echte underground film die ons goed is bevallen. In 1997 werd begonnen aan het script en op het einde van dat jaar begon men ook met de eerste opnames. De film werd uiteindelijk afgewerkt in het jaar 2000. Het is indrukwekkend welk resultaat werd behaald met het zeer kleine budget van 25.000 euro (ja, je leest het goed). De film werd volledig opgenomen op Super 8 film en ge-edit en gemixed in een professionele studio. Alle acteurs werkten gratis mee aan de film. Ook de crewleden waren vrienden van de regisseur en geen professionelen. De post-productie bezorgde de crew heel wat kopbrekers gezien men het geluid opnieuw moest opnemen. Bij een super 8 film kan men het originele geluid niet gebruiken omdat de camera’s te luid opnemen. Dit zorgt ervoor dat tijdens de film de dialogen niet altijd even mooi synchroon lopen met het beeld. De film werd oorspronkelijk uitgebracht onder de naam ‘Nachtschatten’ maar door copyright problemen werd de titel veranderd in  Night Of The Vampire Hunter .

BEELD EN GELUID
De beeldkwaliteit van deze film kan in niets vergeleken worden met hetgeen de meesten gewoon zijn. De quotering van de beeld- en geluidskwaliteit houdt dan ook rekening met het budget en de technische beperkingen van een niet professionele crew. Het is maar al te ridicuul om de beeldkwaliteit van een film met een budget van 25.000 euro te vergelijken met die van een big budget film. Het beeld van de film is eerder wazig, wat nog bijdraagt aan de underground sfeer, maar bijna vrij van print beschadigingen. Als wij dan toch met iets zouden moeten vergelijken dan zou het zijn met de films van Troma.

De Duitse Dolby Surround 2.0 track klinkt zeker niet slecht. Het feit dat het beeld bij momenten niet volledig synchroon loopt met het geluid kan het kijkplezier niet vergallen. De muziek die gebruikt wordt in de film vonden we in ieder geval erg cool en passend.

Er zijn jammer genoeg geen Engelse of Nederlandse ondertitels voorzien. Ondanks onze niet feilloze kennis van de taal van Goethe konden wij het verhaal toch goed volgen.

EXTRA'S
Voor een underground productie zijn er veel extra’s aanwezig. Ze tonen aan met hoeveel liefde en zorg deze film werd gemaakt.

- Trailers
- Making of (2.48 min, Duits gesproken)
- Behind the scenes (18.12 min)
- Kino-premiere (14 min, Duits gesproken)
- Slide show
- 2 Duitse audiocommentaren door regisseur, acteurs…

CONCLUSIE
De liefhebbers van het underground werk zullen met deze Duitse film zeker aan hun trekken komen: coole gore scènes, leuke muziek en een redelijk verhaal zorgen ervoor dat de film de hele tijd blijft bloeien (hier en een daar klein dipje in het verhaal niet te na gelaten). Beeld- en geluidspuristen zullen met deze dvd niets kunnen aanvangen. Aan alle andere: verstand op nul en enjoy the ride.

Deze dvd kan niet zomaar in de winkel worden gekocht, diegene die interesse hebben kunnen zich wenden tot: info@coffeebeans-entertainment.de


cover
Studio: Coffeebeans Entertainment

Regie: Ulli Bujard
Met: Nicole Müller, Stefan ‘Cheesy’ Kesenberg, Alex Kaese, Peter Schrader

Film:
7/10

Extra's:
7/10

Geluid:
7/10

Beeld:
6,5/10


Regio:
2

Genre:
Horror

Versie:
Duitsland

Jaar:
2000

Leeftijd:
16

Speelduur:
95 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
4038637409190


Beeldformaat:
1.78:1 PAL

Geluid:
Duits Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
geen
Extra's:
• Trailers
• Making of
• 2 audiocommentaren
• Behind the scenes

Andere recente releases van deze maatschappij