:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> ZOMBIE 2
ZOMBIE 2
Bespreking door: Mattias - Geplaatst op: 2002-06-28
FILM
Een zeilboot komt vanuit de Antillen in New York aan met een zombie aan boord. De dochter van de eigenaar, Ann Bowles, gaat met de journalist Peter West naar het eiland waar de boot vandaan komt. Daar eenmaal aangekomen worden ze geconfronteerd met de levende doden. Ontsnappen lijkt wel zeer moeilijk te worden gezien het grote aantal zombies.

Tot zover de toch wel zeer originele plot van Zombie 2, ook wel bekend als Zombie Flesh Eaters (de gecensureerde UK versie) of Zombie. Zombie 2 van cult horror regisseur Lucio Fulci kan beschouwd worden als een Italiaanse versie of beter een Italiaanse cash-in van de 'dead' serie ons gebracht door George A. Romero. Fulci is geen Romero en we krijgen hier dan ook meer gore dan sfeer. Het doet ons plezier om de film eindelijk te zien met alle gore intact want laat ons eerlijk wezen, Zombie 2 is geen film die men bekijkt voor flitsende acteerprestaties, spitsvondige dialogen of subtiel camerawerk. Fulci heeft tijdens zijn lange carrière bewezen dat hij goed kon inspelen op de vraag van de markt. Was er vraag naar extreme zombie films dan zorgde hij er wel voor dat er snel iets in elkaar werd geknutseld om aan die vraag te voldoen. Zombie 2 werd deels bekend door twee in verschillende landen gecensureerde scènes: 'een vrouw krijgt een houten spies in een oog' en 'een aantal zombies die zitten te genieten van een feestelijk maal', en het redelijk debiele onder water gevecht tussen een haai en een zombie die een zwemmende vrouw (enkel getooid is een roze badmuts een klein bikini broekje) komt redden. Tijdens de jaren '80 en '90 werden er een aantal films gemaakt (waaronder ook verschillende door Fulci zelf zoals The Beyond en The New York Ripper) die veel meer gore bevatten dat deze Zombie 2 maar toch kan deze film, die toch wel één van de gruwelijkste ooit was ten tijde van release, zich moeiteloos staande houden tussen dit andere geweld.

BEELD EN GELUID
Gezien het hier om een lowbudget film gaat van zo een dikke 20 jaar geleden kunnen we zeker niet veel negatiefs melden over de beeldkwaliteit van deze dvd-release. Het beeld bevat hier een daar foutjes maar de meeste fans van dit genre film zullen daar zeker geen probleem bij maken. Ook de geluidstrack voldoet zeker voor dit soort film. De Dolby Digital 2.0 track klinkt niet bepaald dynamisch of indrukwekkend, maar wij konden bijna geen ruis vaststellen en de muziek van Fabio Frizzi kwam goed tot haar recht.

EXTRA'S
De Zombie 2 dvd heeft ons enkele extra’s te bieden: trailer, slide show, liner notes en filmografie, maar het is vooral het feit dat men hier de volledige soundtrack nummer per nummer kan beluisteren dat onze goedkeuring wegdraagt. Niet alleen kan men de originele 10 nummers beluisteren maar ook 30 andere tracks gaande van aankondigingen tot ge-remixte tracks.

CONCLUSIE
Een leuke horror film die toch wel terecht beschouwd wordt als één van de klassieker van het zombie sub-genre. Italian Shock brengt Zombie 2 uit op een dvd die de film eindelijk recht aandoet. Een aanrader voor de liefhebbers van het genre, die het zeker zullen weten te appreciëren dat de films hier in de ‘strong uncut version’ te bekijken is. Puik werk van Italian Shock.


cover
Studio: Italian Shock

Regie: Lucio Fulci
Met: Tisa Farrow, Ian McCulloch, Richard Johnson

Film:
7,5/10

Extra's:
6/10

Geluid:
6,5/10

Beeld:
6,5/10


Regio:
2

Genre:
Horror

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1980

Leeftijd:
16

Speelduur:
88 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8712806026024


Beeldformaat:
2.35:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital Mono 1.0


Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Trailer,
• Musical soundtrack,
• Liner notes,
• Filmography,
• Slideshow

Andere recente releases van deze maatschappij