:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> SCARY MOVIE 2
SCARY MOVIE 2
Bespreking door: Serge - Geplaatst op: 2002-06-30
FILM
"Bij Scary Movie beloofden we geen vervolg. Hee, we logen!", staat er op de hoes van deze DVD te lezen. Jammer dat ze hun woord niet gehouden hebben want deze sequel is werkelijk niet veel waard. Wegens het succes van de eerste film werd in Hollywood beslist om er maar een sequel aan te breien. En dat hadden ze wat ons betreft beter niet gedaan. Gedurende 80 minuten hersenloos vertier word je als kijker ondergedompeld in wansmakelijke en gortige onderbroekenhumor. Enkel aanbevolen voor de echte "liefhebbers" van dergelijk genre.

Cindy (Anna Faris), Ray (Shawn Wayans), Brenda (Regina Hall), Shorty (Marlon Wayans) en enkele andere studenten moeten als proefkonijn dienen. Onder toezicht van een zekere professor Oldman (Tim Curry) en zijn bizare assistent Dwight (David Cross) moeten de studenten een onderzoek ondergaan naar slaapstoornissen. Ze worden naar een afgelegen huis gelokt waar het experiment zal plaatsvinden. Het huis wordt onder meer bevolkt door Hanson, een butler met een misvormde hand, een supergeil spook, een bezeten zwarte kat en een brutale papegaai. Niet verwonderlijk dat er hier taferelen zullen ontstaan die de bezoekers danig op proef zullen stellen. Scary Movie 2 parodieert tal van andere bekende films zoals Poltergeist, The Exorcist, The House On Haunted Hill, Charlie's Angels, Hannibal, What Lies Beneath, enz.

BEELD EN GELUID
In tegenstelling tot wat de hoes vermeldt, is het beeldformaat niet 2.35:1 maar 1.78:1 anamorfisch. De beeldkwaliteit is uitstekend, biedt voldoende scherpte en detail, en heeft een prima contrast met diepe en solide zwarttinten. Slechts heel af en toe kunnen we in deze transfer een foutje waarnemen in de vorm van compressiefouten en heel minieme grain. Ook de speelduur staat foutief aangeduid met 95 minuten terwijl dit effectief 79 minuten blijkt te zijn. Het geluid scoort ook mooie punten. Zowel de DTS 5.1 (1509 kbps) als de Dolby Digital 5.1 (448 kbps) klinken zeer goed. Veel verschil tussen beide tracks hebben we niet kunnen vaststellen.

EXTRA'S
Het Nederlands ondertitelde bonusmateriaal bij deze release staat grotendeels op de tweede schijf. Wat vinden we er op terug? Een gebruikelijke promotionele featurette (8 min.) die wat beelden achter de schermen en interviews bevat. Daarnaast krijgen we ook een B-Roll (17 min.) met eveneens beelden achter de schermen. Het geheel is niet zo boeiend en vrij slordig gemonteerd. Voorts krijg je een viertal korte filmpjes waarin een aantal speciale effecten worden uitgelegd. De acteurs komen ook nog even aan het woord en mogen in korte interviewclips nog een woordje uitleg verschaffen over hoe zij de opnames ervaarden. Vervolgens krijgen we dertien verwijderde scènes, zes alternatieve scènes en drie alternatieve eindes. Bij elk van deze rubrieken kan je via de "play all" toets alle scènes na elkaar afspelen. Volgens ons ontbreekt er nog een "skip all" toets. En de bioscooptrailer kan je desgewenst ook nog eens bekijken. Op de eerste disc vinden we enkele cross-promotional trailers terug voor One Night At McCools, A Hard Days Night en Rat Race. Nog even meegeven dat RCV gekozen heeft om beide schijfjes in het doosje bovenop elkaar te leggen wat de kans op beschadigingen iets groter maakt.

CONCLUSIE
Wat ons betreft is dit kwalitatief bekeken een goede release, zowel beeld als geluid zijn voortreffellijk. De film daarentegen bekoorde ons niet en is dus enkel aan te raden aan fans van dit soort humor. Wij hebben tenminste nog een beetje smaak...


cover
Studio: RCV

Regie: Keenen Ivory Wayans
Met: Shawn Wayans, Marlon Wayans, Tori Spelling, James Woods, Regina Hall, Chris Elliot, Anna Faris

Film:
1/10

Extra's:
5/10

Geluid:
8,5/10

Beeld:
8,5/10


Regio:
2

Genre:
Parodie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2001

Leeftijd:
12

Speelduur:
79 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8713045202514


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels DTS 5.1
Engels Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
Disk 1:
• Also available
Disk 2:
• Originele bioscooptrailer
• Making Of
• Behind the scenes
• Special Effects
• Interviews
• Verwijderde scènes
• Alternatieve eindes en scènes

Andere recente releases van deze maatschappij