:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> LOVE MY WAY - SEIZOEN 2
LOVE MY WAY - SEIZOEN 2
Bespreking door: Werner - Geplaatst op: 2010-06-28
FILM
In essentie gaat Love My Way over een complexe meerhoeksverhouding met als centrale spilfiguren Charlie (Dan Wylie) en Julia (Asher Keddie) Jackson, een koppel dat uit elkaar is gegaan nadat de spanningen van een nieuwe baby en de bijhorende zwangerschapsstress er te veel aan werden. Tijdens de kerstinkopen wordt Julia betrapt op winkeldiefstal. Charlie heeft een buitenechtelijk kind met zijn vroegere lief, Frankie Page (Claudia Karvan), een schilderes die om den brode de krant van illustraties voorziet. Hun dochter is echter overleden en ze moeten daar allebei over in het reine zien te komen. Frankie woonde samen met Charlies broer Tom (Brendan Cowell), maar heeft geen relatie met deze meedogenloze drugverslaafde. Tom heeft een nieuwe relatie met Katie (Mariel McClorey), maar die staat op springen. Katie is wel bereid om hem een nieuwe kans te geven, maar dan moet hij eerst paal en perk stellen aan zijn verslaving. De frequentie waarin er mannen in Frankies leven komen en gaan is hallucinant.

Deze tweede serie start wanneer Frankie na een verblijf van acht maanden in IJsland naar huis terugkeert en ondervindt dat haar privéleven één grote rotzooi is geworden. Charlie en Julia proberen allebei met vallen en opstaan en met nieuwe liefdes in hun leven hun privéleven op de sporen te zetten. Frankies biologische klok tikt intussen ongenadig voort en als ze ooit nog een baby wil dan zal het nu zijn of nooit meer. Ze loopt een nieuwe liefde, Lewis Feingold (Ben Mendelsohn), tegen het lijf op de luchthaven, een iets oudere man met een tienerzoon, Dylan (Sam Parsonson), en ze trouwen halsoverkop. Of daar wat van komt? Afwachten... Lewis heeft intussen zijn handen vol met het verzorgen van zijn stervende vader Clive (John Hamblin), die ook nog een lijk in de kast heeft liggen.

Love My Way is een niet te alledaagse dramareeks van het Australische kabelnetwerk Fox 8, dat met show van laag niveau en programma's als Big Brother en Wie Steekt De Grootste Prei In Zijn Aars? kan concurreren met zijn Amerikaanse naamgenoot. De reeks wordt vergezeld van een redelijk grote hype en omwille van de voor een soap aardig ingewikkelde verhaallijnen is het moeilijker om slechts af en toe een aflevering mee te pikken. Alhoewel de reeks bekijkbaar is en d'r een aardig stukje geacteerd wordt, is het scenario naarmate de reeks vordert een opeenstapeling van toevalligheden waarbij de broodscenaristen letterlijk alles met alles verbinden. D'r valt wel wat voor dit complexe thirtysomething-drama te pleiten, maar uiteindelijk is en blijft het toch maar een Australische soap met alle gebreken van dien. De enige acteur die enige naambekendheid geniet is de intussen in Hollywood extreem goed in de markt liggende Sam Worthington (Terminator: Salvation).

BEELD EN GELUID
Het beeld is scherp en gedetailleerd, bevat geen fouten, afgezien van een beetje (intentionele?) grain, met een mooi geprononceerd kleurplaatje. De geluidstrack is een magere 2.0-track, die weliswaar voldoende is voor de bescheiden opzet, maar er schijnt in moederland Australië een 5.1-track te bestaan.

EXTRA'S
Deze set bevat geen bonusmateriaal
 
CONCLUSIE
Deze reeks onmiddellijk vanaf het tweede seizoen consumeren is een beetje in het diepe eind van het zwembad springen zonder zwembandjes. De personages lopen elkaar een beetje te veel voor de voeten om ordelijk te zijn, maar de reeks heeft toch een bescheiden potentieel.cover
Studio: Warner

Regie: Shirley Barrett, Garth Davis, Geoff Bennett, Omah Madha
Met: Claudia Karvan, Brendan Cowell, Dan Wyllie, Asher Keddie, Sam Worthington, Max Cullen, Lynette Curran, Alex Cook, Gillian Jones, Ben Mendelsohn

Film:
5,5/10

Extra's:
0/10

Geluid:
7/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Soap

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2006

Leeftijd:
12

Speelduur:
564 min.

Type DVD:
SS-DL


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0


Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Geen

Andere recente releases van deze maatschappij