:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> ALLY MCBEAL - SEIZOEN 2
ALLY MCBEAL - SEIZOEN 2
Bespreking door: Serge - Geplaatst op: 2002-07-12
SERIE
Ally McBeal is een komische serie over een stel maffe advocaten in Boston (Cage & Fish) die naast rechtzaken ook hun persoonlijke trauma's en relatieproblemen met elkaar delen. Het bureau wordt geleid door advocaten John Cage (Peter MacNicol) en Richard Fish (Greg Germann) waarbij advocate Ally McBeal (Calista Flockhart) en haar problemen centraal staan. Nevenkarakters zijn onder meer de bemoeizieke secretaresse Elaine Vassal (een schitterende Jane Krakowski) die graag in het middelpunt van de belangstelling staat en met regelmaat van de klok één van haar uitvindingen demonstreert, Renee Radick (Lisa Nicole Carson) de flatgenote van Ally die geen enkel onderwerp uit de weg gaat, Billy Thomas (Gil Bellows) een vroegere jeugdliefde die Ally nog steeds niet vergeten is en Georgia Thomas (Courtney Thorne-Smith), de vrouw van Billy.

Na het immense succes van het eerste seizoen is er uiteraard een vervolg aangeknoopt. Het tweede seizoen mag dan misschien teren op hetzelfde stramien wat humor en situaties betreft, ontzettend leuk blijft het zeker. Daar zorgt in de eerste plaats Ally zelf voor, haar liefdesperikelen staan nog steeds centraal en niet enkel die van haar. Met de komst van Nelle Porter (Portia de Rossi) raakt John dan weer van streek. Richard raakt op zijn beurt over zijn toeren nadat Ling aan zijn wijsvinger heeft geknabbeld. Hun gevoelens laaien hoog op, terwijl Ally er nauwelijks in slaagt een relatie in stand te houden. Dit gegeven is de rode draad van de serie. Het unisextoilet blijkt deze keer het decor voor tal van sublieme confrontaties. Het is regelmatig de ideale plaats om problemen op te lossen of geschillen bij te leggen en telkens opnieuw worden de twee protagonisten betrapt door iemand die van het toilet afstapt en stiekem de conversatie gevolgd heeft. Memorabele momenten uit dit tweede seizoen zijn te talrijk om op te noemen. Scènes die ons vast zullen bijblijven zijn onder meer de knappe vertolking van Haley Joel Osment die de rol van een stervend kankerpatiëntje neerzet, de kikker van John die door zijn collega’s niet al te zacht behandeld wordt, Billy en Ally die elkaar kussen en zo haar prille relatie met dokter Greg op het spel zetten en laat ons vooral de hilarische sessies die Ally volgt bij haar psychiater niet vergeten.

EPISODES
- DVD 1: The Real World, They Eat Horses Don't They?, Fools Night Out, It's My Party
- DVD 2: Story Of Love, World's Without Love, Happy Trails, Just Looking
- DVD 3: You Can Never Tell, Making Spirits Bright, In Dreams, Love Unlimited
- DVD 4: Angels And Blimps, Pyramids On The Nile, Sideshow, Sex, Lies, And Politics
- DVD 5: Civil Wars, Those Lips That Hand, Let's Dance, Only The Lonely
- DVD 6: The Green Monster, Love's Illusions, I Know Him By Heart

BEELD EN GELUID
Net als de reeds verkrijgbare seizoenen 1 en 4 heeft dit tweede seizoen een beeldformaat van 1.33:1, zoals het oorspronkelijk opgenomen en getoond werd op de televisie. De beeldkwaliteit is redelijk goed al merk je wel af en toe dat het contrast niet optimaal geregeld is en duikt er soms ook wat grain op. Het geluid is Dolby Digital 2.0 en klinkt meer dan behoorlijk.

EXTRA’S
De enige extra op deze release is een superkorte promotionele featurette (2 min.) met enkele beknopte interviewclips.

CONCLUSIE
Het tweede seizoen van Ally McBeal wordt samen met het eerste als één van de betere seizoenen beschouwd. De absurditeit en dolkomische situaties duiken ook hier opnieuw op, en met succes. Gedurende 23 afleveringen verveel je je geen minuut. Voor de fans van de serie een must-have voor de collectie!


cover




Studio: Fox

Regie: Diversen
Met: Calista Flockhart, Greg Germann, Jane Krakowski, Peter MacNicol, Gil Bellows, Lisa Nicole Carson, Courtney Thorne-Smith, Vonda Shepard, Portia de Rossi, Lucy Liu

Film:
9/10

Extra's:
0,5/10

Geluid:
7/10

Beeld:
7,5/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
98-99

Leeftijd:
MG6

Speelduur:
1020 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8712626011842


Beeldformaat:
1.33:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0
Frans Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Frans
Extra's:
• Featurette

Andere recente releases van deze maatschappij