:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> HEROES - SEIZOEN 4
HEROES - SEIZOEN 4
Bespreking door: Werner - Geplaatst op: 2010-10-26
SERIE
Het zat er aan te komen. Na het door de fameuze schrijversstaking geplaagde seizoen 3 waarin eigenlijk geen lijn te bespeuren was, viel tijdens het uitzenden van het vierde seizoen van Heroes het verdict dat NBC de reeks niet zou oppikken voor een vijfde seizoen. De tanende kijkcijfers waren natuurlijk één aspect, maar in het goedbedoelde universum van Tim Kring waarin allerlei paranormale mutanten elkaar verdringen voor een plaatsje op het voorplan, vindt een kat op de duur haar eigen jongen niet meer terug. Actrice Ali Larter liet overigens recent nog in een interview verstaan dat het avontuur wat haar betreft uit is, dat de meeste leden van de cast intussen hun eigen weg zijn ingegaan en dat er van een afrondende bioscoopfilm, waar hardnekkige geruchten over de ronde deden, niets in huis komt.

Nochtans kent het seizoen een veelbelovende start. De verhaallijnen over de overheidsfirma van Noah Bennet (Jack Coleman) die de paranormalen tracht op te ruimen, zijn afgelopen, alhoewel die later in het seizoen wel in een afgeslankte vorm opnieuw verschijnen en ook de dreiging die uitgaat van de slechterik van dienst, Sylar (Zachary Quinto), is een vaatje waarui niet meer getapt wordt - tegen het einde bevindt Sylar zich zelf in het kamp van de "goeden", wat verwonderlijk is gezien het aantal personages dat hij in de vorige seizoenen om zeep heeft geholpen. Enkele van de vaste personages uit de vorige seizoenen keren niet of slechts sporadisch terug, zoals Mohinder Suresh (Sendhil Ramamurthy), die een nieuw leven is begonnen in India en die noodgedwongen weer van de partij isals Hiro (Masi Oka) opnieuw door de tijd reist. In het begin van het seizoen wordt er bij Hiro een hersentumor geconstateerd en hij wil wat hij nog over heeft qua tijd gebruiken om één en ander in zijn verleden op orde testellen, vooral op amoureus gebied, want van zijn relatie met serveerster Charlie Andrews (Jayma Mays) heeft hij een zooitje gemaakt. Politieagent Matt Parkman (Greg Grunberg) heeft ontslag genomen en probeert voor zijn nieuw samengesteld gezin huisvadertje te spelen. Hij gebruikt zijn gave om in andermans gedachten door te ringen niet meer en hij volgt zelfs een soort van therapie als was het een alcoholverslaving. Noahs dochter Claire (Hayden Panettiere) probeert een nieuw leven op te bouwen aan de universiteit, waar ze de (lesbische) liefde van haar leven, de ietwat freaky Gretchen Berg (Madeline Zima) tegen het lijf loopt. Peter Petrelli (Milo Ventimiglia) probeert opnieuw een leven op te bouwen als ambulancier en op romantisch vlak aansluiting te vinden bij de leefwereld van Emma Coolidge (Deanne Bray), een gesjeesde dokter die haar beroep niet meer wil uitoefenen omdat ze gehoorgestoord is. Markant detail is dat de rol wordt gespeeld door een actrice die in het werkelijke leven ook auditief gehandicapt is.

Maar de rode draad die door de reeks loopt is van een compleet andere aard. We maken kennis met het lugubere, nieuwe personage Samuel Sullivan, vertolkt door Robert Knepper, die na zijn rol als de psychopaat T-Bag in Prison Break opnieuw aan een verziekte geest gestalte mag geven. Samuel is de "peetvader" van een troep rondreizende kermiskramers, die hij liefdevol als "zijn familie" bestempelt. Hij beweert dat zijn kermis een vrijplaats is voor mensen met een bovennatuurlijke gave die zich misbegrepen voelen en hij doet alle moeite van de wereld om nieuwe "familieleden" te werven. Vooral krachtige begaafden, zoals Sylar, Claire, Emma of Nathan Petrelli (Adrian Pasdar) wekken zijn interesse. Een detail dat hij echter gemakshalve verzwijgt is dat de vorige eigenaar van de kermis, Joseph Sullivan (Andrew Connolly), in niet geheel opgehelderde omstandigheden om het leven is gekomen. Samuels redenen om mensen met een gave te verzamelen is echter niet zomaar altruïstisch: zijn eigen gave wordt namelijk door de aanwezigheid van andere begaafden versterkt: hij kan met gemak duizenden mensen doden met een knip van de vingers. Samuel voelt zich door het "normale" segment van de mensheid misbegrepen en hij wil voor eens en voor altijd een dodelijke demonstratie geven van wie er feitelijk de baas is. Als Noah beseft in wat voor handen zijn dochter is gevallen, roept hij enkele oude bekenden onder de wapens in een poging om Samuel te stoppen, maar die heeft enkele uiterst gevaarlijke handlangers onder zijn commando staan. Bovendien is de kermis slechts toegankelijk voor mensen die in het bezit zijn van een soort kompas.

De verhaallijn over de onfrisse praktijkten op de kermis van de Sullivan Bros. zorgt er in elk geval voor dat het verhaal minder gefragmenteerd overkomt dan het derde seizoen, wat de reeks de broodnodige ademruimte geeft waaraan het in het vorige seizoen ontbrak. Alhoewel in sommige van de nevenplots de logica ver te zoeken is en er bijvoorbeeld een behoorlijke hoeveelheid surrealisme zit in de plot waarin Hiro voor een rechtbank van overledenen, voorgezeten door zijn eigen vader, verantwoording moet afleggen voor zijn daden, of die waarin Parkman en Sylar een spelletje spelen door voortdurend in elkaars bewustzijn te kruipen, waarbij het niet duidelijk is welk personage de overhand heeft, is het gemakkelijker om zich in te leven in de complexe wetten van het Heroesverse.
 


AFLEVERINGEN
Disk 1:
1. Orientation / Jump-Push-Fall
Noah wordt door Tracy Strauss (Ali Larter) opgeroepen om de moord op Danko (Zjelko Ivanec) te onderzoeken, die Tracy niet gepleegd heeft, alhoewel ze er alle reden toe had. In zijn ingewanden vindt Noah een sleuteltje van een bankkluis. Uit angst dat de moordenaar, Edgar (Ray Park), een circusartiest met een bijzondere aanleg voor wapens, hem de pas afsnijdt, vraagt Noah aan Peter (Milo Ventimiglia) om hem te vergezellen. Peter is echter opnieuw ambulancier geworden omdat dat voor hem een lotsbestemming is: hij kan mensenlevens redden, en dus is hij niet happig op Noahs voorstel. Claire (Hayden Panettiere) gaat aan de universiteit studeren en komt al onmiddellijk in de problemen als haar kamergenote Annie (Rachel Melvin) zelfmoord pleegt. Hiro en Ando (James Kyson-Lee) hebben in Tokio een bedrijf opgericht dat mensen in nood kunnen bellen als ze een held nodig hebben; bij de eerste opdracht gaat het al grondig mis en Hiro's gave is compleet in de war omdat hij stervende is. Hij besluit zijn gave nog alleen voor het goede doel te zullen gebruiken en reist veertien jaar terug in de tijd om het incident te voorkomen waardoor zijn vriend Ando nooit de vrouw van zijn leven, Kimiko (Saemi Nakamura), ontmoet zou hebben. Hiro wordt echter lichtjes in die richting gedwongen door kermisartiest Samuel Sullivan (Robert Knepper) die op zoek is naar een nieuwe tijdreiziger om zijn vuile zaakjes op te knappen. Sylar zit nog steeds gevangen in het lichaam van Nathan Petrelli (Adrian Pasdar) en hij tracht uit te breken. Met zijn geestesverschijning plaagt hij voortdurend Matt Parkman, die gezworen heeft zijn gave niet meer te gebruiken.
 
2. Ink
Matt heeft nog steeds gezworen om zijn gave niet meer te gebruiken. Zijn doorzettingsvermogen wordt wel op de proef gesteld als hij samen met zijn partner Mike (Rick Worthy) een drugdealer moet onderscheppen en Sylar hem doet geloven dat de man een kind heeft ontvoerd en gedood. Claire heeft in een onvoorzichtige bui haar gave gebruikt in het bijzijn van haar studiegenote Gretchen. Ze besluit om haar leven over een andere boeg te gooien en om te beginnen haar geheim aan Gretchen te vertellen, dit zeer tegen de zin van haar vader. Peter heeft af te rekenen met een rechtsvordering van iemand die beweert dat hij hem tijdens een reddingsactie op de bus de arm uit de kom heeft getrokken.
 
3. Acceptance
Hiro probeert herhaaldelijk een werknemer (Akihiro Kitamura) te redden die zelfmoord wil plegen nadat hij zich publiekelijk te schande heeft gemaakt door een fotokopie te nemen van zijn eigen blote kont. Hij slaagt er echter met de beste wil van de wereld niet in om de lotsbestemming van de brave man te veranderen. Tracy biedt zich opnieuw aan om bij gouverneur Malden (Bruce Boxleitner) te werken, maar ze heeft problemen, want ze verandert voortdurend in een waterwezen. Nathan heeft nare herinneringen aan Kelly Houston (Jamie Tisdale), een meisje dat hij ooit heeft gekend en dat na een nachtje stoeien bij een dodelijk ongeluk betrokken was. Angela (Cristine Rose) heeft de moord eertijds helpen toedekken, maar de familie van Kelly wil wraak.
 
 

 
Disk 2:
4. Hysterical Blindness
Sylar is opgestaan uit zijn eigen graf, maar hij is zijn geheugen kwijt. De politie vindt hem langs de kant van de weg en brengt hem binnen voor ondervraging. Uit zijn vingerafdrukken blijkt dat hij nog altijd gezocht wordt voor moord. Hij vindt een schuiloord op de kermis van Samuel Sullivan. Die probeert intussen met alle middelen Claire in zijn kamp te krijgen en het lijkt er sterk op dat iemand het op haar leven gemunt heeft. Peters pad kruist dat van de dove archiefmedewerkster Emma Cooldige (Deanne Bray), die de gave heeft om geluid te vertalen in kleuren. Haar gave is echter destructiever dan ze zelf denkt en er sluimert nog flink wat opgekropte woede in haar onderbewustzijn.

5. Tabula Rasa
Sylar wordt in de kermis van de Sullivan-broeders opgenomen, maar hij heeft er nog altijd geen flauw idee van wie hij is. Afgaande op zijn handelingen lijkt het alsof het Nathan Petrelli-segment van zijn persoonlijkheid uiteindelijk aan belang wint. Samuel heeft echter een radicale shocktherapie achter de hand om het beest in hemweer wakker te schudden. Hiro is in zorgwekkende toestand opgenomen in het ziekenhuis waar Peter wacht loopt. Peter neemt zijn gave over om op zoek te gaan naar een remedie tegen zijn kanker. Hij neemt contact op met Noah Bennet, die zich het verhaal herinnert van een jongetje dat platgeslagen insecten weer tot leven kon wekken. In zijn huis is er echter een vreselijke moordpartij geweest: zijn beide ouders zitten dood in hun stoel.
 
6. Strange Attractors
Claire en Gretchen nemen deel aan een nogal lugubere ontgroeningsproef van de studentenclub, die hen bij nacht en ontij naar een slachthuis voert. Daar doet iemand verwoede pogingen om hen om zeep te helpen. Noah doet een poging om Jeremy Greer (Mark L. Young) uit de gevangenis te krijgen; omdat de jongen alleen maar met familie mag praten, overtuigt Noah Tracy om zich uit te geven voor zijn tante. Matt denkt dat hij een manier heeft gevonden om Sylar definitief uit zijn geest te bannen: hij zuipt zichzelf lazarus. Sylar maakt echter van de gelegenheid gebruik om het gevecht voor de primaire persoonlijkheid in Matts lichaam te winnen.

7. Once Upon A Time In Texas
Hiro reist drie jaar terug in de tijd om zijn vriendin Charlie (Jayma Mays) te redden van Sylar. Ze heeft echter een breinaneurysme waardoor ze hoe dan ook niet lang meer te leven heeft. Hiro wordt gedwongen om met Sylar een deal te sluiten, opdat die haar zou redden. De hele operatie is echter in scène gezet door Samuel, die Hiro voor zijn karretje wil spannen.
 

 
Disk 3:
8. Shadowboxing
Claires pappie komt naar de campus om de chaos op te ruimen die Rebecca er heeft aangericht. Samuel maakt van de gelegenheid gebruik om Claire te benaderen, terwijl Rebecca een oude rekening met Noah tracht te vereffenen. Een treinbotsing zorgt voor een spitsuur in de noodafdeling van Peters ziekenhuis; de nood is er zo hoog dat Emma besluit om haar doktersjas weer aan te trekken. Sylar is van plan om al wie bij zijn verdwijning betrokken was, om zeep te helpen en hij trekt naar New York. Matt doet al het mogelijke om hem te stoppen en moet daarbij een ultiem offer brengen. Nathan neemt de benen uit de kermis en zoekt Peter op, in de hoop dat die hem uit de nood kan helpen.

9. Brother's Keeper
Samuel heeft Hiro gedwongen om acht weken terug in de tijd te reizen om daar te voorkomen dat doctor Suresh (Sendhil Ramamurthy) een film vernietigt waarop zijn vader de geboorte van Samuel heeft gedocumenteerd, alsook het interessante detail dat Samuels vermogens toenemen als hij in het gezelschap van andere bezitters van gaven is. Hiro zoekt een manier om Samuel zijn zin te geven, maar tegelijkertijd Sureshs leven te sparen. De geest van Sylar probeert om zich weer te verenigen met zijn lichaam, dat nu door Nathan bemand wordt. Tracy heeft haar gave niet meer onder controle en ze bevriest zichzelf voortdurend. Ze raakt ervan overtuigd dat er iets met haar geestesgesteldheid mis is; de lokroep om zich bij Samuels kermis aan te sluiten, wordt alsmaar prangender.

10. Thanksgiving
Het is Thanksgiving. Bij de familie Bennet heeft zowat iedereen zijn nieuw lief uitgenodigd en de conversatie komt niet echt goed op gang. Als Claire aankondigt dat ze stopt met studeren, zit het er bovenarms op. Bij de Petrelli's breekt Sylar uit het lichaam van Nathan en hij houdt er Angela (Cristina Rose) en Peter gegijzeld. En in Samuels bij elkaar geschraapte "familie" in circus Sullivan, reizen Hiro en Lydia (Dawn Olivieri) terug in de tijd om te weten te komen wie Joseph Sullivan (Andrew Connolly) heeft vermoord. Met andere woorden, het is overal ambras.
 
11. The Fifth Stage
Peter is vastberaden om Nathans persoonlijkheid weer uit Sylar te krijgen, al moet hij die eruit kloppen. Nathan verschijnt opnieuw, maar hij bekent tegenover Peter dat hij niet lang meer de overhand zal houden in de dubbele persoonlijkheid en dat zijn rol in het grotere geheel ten einde is. Claire heeft het kompas van Noah gestolen en het leidt haar en Gretchen naar de Sullivan-kermis. Samuel heet hen welkom en stelt hen voor om een avondje - no strings attached - kennis te maken met het leven dat de kermislieden leiden. Claire geraakt wel gecharmeerd door hun levenswijze en op het einde van de avond besluit ze toch nog een paar dagen te blijven...
 

 
Disk 4:
12. Upon This Rock
Hiro begint symptomen van geestelijke aftakeling te vertonen door zijn hersentumor: hij waant zich voortdurend het hoofdpersonage van bekende heldenstrips en -films. Samuel probeert Emma voor zijn zaak te winnen, omdat ze de gave heeft om met haar muziek nóg meer mensen met bijzondere talenten aan te trekken. Ook Claire tracht hij voor zijn wagentje te spannen, maar die gaat, nadat ze op een bijzonder onaangenaam manier geschaduwd wordt door de Eli (Todd Stashwick), op onderzoek uit en breekt in in zijn caravan. Daar vindt ze een stapel dossiers die Samuel bijhoudt over de verschillende Heroes.
 
13. Let It Bleed
Sylar pleegt een overval op de Sullivan-kermis, maar kan blijkbaar zijn gave om te doden niet meer gebruiken. Samuel stuurt Lydia op hem af om te zien wat hij van plan is. Claire en Peter wonen de begrafenis van een dierbare bij en moeten hun verdriet een plaatsje zien te geven. Noah en Lauren (Elisabeth Rohm) hebben Edgar (Ray Park) te pakken gekregen en ze proberen hem te ondervragen met sodiumpentothal. Lauren tracht Noah te overtuigen dat stroop beter is om vliegen te vangen dan azijn en ze bieden Edgar een samenwerking aan om de kermis van Samuel op te ruimen.

14. Close To You
Samen met Matt Parkman probeert Noah Bennet een val te spannen voor Samuel. Hij zoekt Samuels oude liefde, Vanessa Wheeler (Kate Vernon), op in de hoop dat die meer weet over Samuels recentste gedragingen. Samuel is haar een paar keer komen opzoeken en dringt er nogal op aan dat ze zijn kermis zou bijtreden, maar ze wil niet. Peter ziet dankzij de gave van zijn moeder dat er iets mis is met de cello van Emma en hij vernielt het ding vooraleer het kwaad kan geschieden. Hiro laat zich vrijwillig opnemen in het gekkenhuis waar ook doctor Suresh opgesloten zit. Samen met Ando probeert hij de dokter naar buiten te krijgen, maar het helpt de zaak niet vooruit dat Hiro nog niet volledig bij zijn zinnen is.
 
15. Pass/Fail
Hiro's tumor vererger, en hij zweeft ergens tussen leven en dood in een soort limbo, waar hij rekenschap moet afleggen voor het gebruik van zijn gave. Claire krijgt onverwacht bezoek van Sylar. Als Samuel voor de zoveelste keer wordt afgewezen door Vanessa, breekt het beest in hem los en vernietigt hij een klein dorp.

 

 

Disk 5:
16. The Art Of Deception
Noah en Lauren hebben de jacht geopend op Samuel en ze proberen hem zo ver te krijgen dat hij zich overgeeft. Hij heeft zich echter verschanst op de kermis en wanneer er een dolle schutter dood en vernieling zaait, is een vredevolle oplossing verder af  dan ooit. Sylar vraagt aan Matt om te  trachten zijn gave weg te nemen; als Matt er niet in slaagt zal Sylar zijn woede koelen op zijn vrouw en kind.

17. The Wall
Peter is vastbesloten om Sylar van achter de mentale barrière te halen waarachter Matt hem verstopt heeft, omdat hij de enige is die Emma kan redden. De twee zitten echter in een parallel universum vast in een verlaten stad, waar een muur hen de uitgang blokkeert. Samuel heeft Noah gevangen en laat aan Claire zien dat haar vader een dubbelleven leidde vooraleer hij voor de Company ging werken. Hij is vastbesloten om samen met zijn familie een staaltje van hun kunnen te geven in New York.
 
18. Brave New World
Samuels kermis is neergestreken in Central Park, New York. Hij gebruikt Emma om zo veel mogelijk mensen te lokken, om dan toe te slaan en zijn kracht te gebruiken om duizenden doden te maken. Wie zal hem stoppen? Claire en Noah, die nog steeds gevangen zitten in een onder de grond begraven caravan? Hiro, die definitief afscheid moet nemen van de liefde van zijn leven? Of Peter en Sylar, die verlossing zoeken voor hun wandaden?

BEELD EN GELUID
De 1.78:1-widescreentransfers is best van een goede kwaliteit; het contrast is netjes, het kleurenpalet gediversifieerd en over het algemeen is dit een scherp beeld dat weinig zal kunnen verbeteren in standaarddefinitie. In donkere scènes zit er soms wat te veel ruis naar mijn smaak. Bij afleveringen die zich grotendeels 's nachts afspelen is dit mogelijk een punt van discussie. De 5.1-geluidstrack is mooi gespreid met een mooi evenwicht tussen dialogen en muziek en er is al eens ruimte voor een paar speciale effecten, alhoewel die weinig geraffineerd klinken. Een ongecomprimeerde geluidstrack zou echter de serie recht doen. De muziekscore van het bekende popduo Wendy & Lisa domineert een groot deel van het audiospectrum.
 
EXTRA'S
De geanimeerde menu's staan in het teken van de kermis van de Sullivan Brothers; het is af en toe een beetje zoeken naar het bonusmateriaal. Vier afleveringen zijn voorzien van een audiocommentaartrack. De tijd dat elke aflevering becommentarieerd werd, ligt ver achter ons. Op drie van de vier tracks figureert bedenker Tim Kring. Op het ogenblik van de opname was de beslissing over al dan niet een vijfde seizoen blijkbaar nog hangende. Toch weerklinkt in het commentaar af en toe het retrospectieve aspect en het lijkt alsof de medewerkers, vooral de acteurs Greg Grunberg, Adrian Pasdar en Robert Knepper, al mentaal afscheid hebben genomen. Vooral over de productie van de show wordt uitvoerig uitgewijd; alhoewel het solide commentaren zijn, verzandt de discussie toch af en toe ofwel in de technische details, ofwel in nietszeggende schouderklopjes. Over de verschillende disks verspreid staan er een 24-tal minuten verwijderde scènes, die onvermijdelijk horen bij een show die in een strak tijdschema behoort te passen. Er volgen een paar korte documentaires. Die met het meeste vlees aan de botten is ongetwijfeld "Deconstructing Sylar" (20 min.) waarin Zachary Quinto samen met Tim Kring en producent Adam Armus het hoe en waarom van zijn personage verslaat. In "Milo speaks" (5 min.) krijgt acteur Milo Ventimiglia het woord, en mag hij zijn zegje doen over het Heroesverse, zijn samenwerking met Adrien Pasdar en zijn carrière in het algemeen. Een geanimeerde slideshow met artwork van de Sullivan-kermis volgt (2 min.) en weleren er vooral uit dat de makers van de serie altijd veel moeite in het conceptuele hebben gestopt. "Heroes revolution" (10 min.) leert ons dan weer dat de show erg is uitgegroeid buiten de strikte krijtlijnen van de klassieke media, door onder meer de creatie van de stripverhalen en een grote interactie met de digitale media. In "Behind the big top" (9 min.) vertellen acteurs van de nieuwe generatie zoals Robert Knepper, Ray Park en Dawn Oliviera meer over het concept van de impressionante kermis. Op de laatste disk  vinden we  nog 7 documentaires "Genetics of a scene", eerder technische ruw afgemonteerde shots van de diverse speciale effecten, samen goed voor een dikke 40 minuten. Een laatste documentaire "Tim Kring for the fans" (4 min.) is een stukje interview met de bedenker van de reeks, die blijkbaar kort voordien te horen kreeg dat NBC de hakbijl heeft bovengehaald.
 
CONCLUSIE
Voor het laatste seizoen van Heroes wordt er in een hogere versnelling geschakeld dan voor het onder vele plagen gebukte derde seizoen. Niet gering is daarin de verdienste van acteur Robert Knepper. Als ik door de besprekingen van buitenlandse releases blader, lijkt het alsof er van de extra's één en ander is afgeknipt. De reden waarom Heroes niet met Nederlandse ondertitels op Blu-ray is verschenen en in ander wereldzones wel in high definition, zal ergens in een attractie van de Sullivan Bros. zijn weggegoocheld.cover
Studio: Universal

Regie: David Straiton, Ed Bianchi, Roxann Dawson, Chris Misiano, S.J. Clarkson, James Chory, Tucker Gates, Nathaniel Goodman, Bryan Spicer, Seith Mann, Kevin Dowling, Ron Underwood, Jeannot Szwarc, Michael Nankin, Allan Arkush, Adam Kane
Met: Jack Coleman, Greg Grunberg, Ali Larter, James Kyson-Lee, Masi Oka, Hayden Panettiere, Adrian Pasdar, Zachary Quinto, Milo Ventimiglia, Robert Knepper, Cristine Rose, Madeline Zima, Deanne Bray, Ray Park, Deanne Brey, Sendhil Ramamurthy, Elisabeth Rhm

Film:
7,5/10

Extra's:
4,5/10

Geluid:
8,5/10

Beeld:
8,5/10


Regio:
2

Genre:
Sciencefiction

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2009-2010

Leeftijd:
16

Speelduur:
780 min.

Type DVD:
SS-DL


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1


Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Geanimeerde menu's
• 4 audiocommentaartracks
• Verwijderde scenes
• Documentaire "Deconstructing Sylar"
• Documentaire "Milo speaks"
• Sullivan Brothers design gallery
• Documentaire "Heroes revolution"
• Documentaire "Behind the big top"
• 7 documentaires "Genetics of a scene":
- H.R.G. Stuck in car
- Samuel Draws, Doyle Drops In, Sylar Too
- Boys Bust Out, Suresh Sends Orderly Flying
- Wall Explodes
- Samuel Buries The Trailer/Last Day Of The Production
- Mayhem At The Carnival/Squib School
- Claire Climbs And Jumps
• Documentaire "Tim Kring for the fans"

Andere recente releases van deze maatschappij