:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> REMEMBER ME
REMEMBER ME (BLU-RAY)
Bespreking door: Ellen - Geplaatst op: 2010-11-08
FILM
Gandhi said that whatever you do in life will be insignificant.
But it's very important that you do it. I tend to agree with the first part.

Tyler Hawkins is een jonge twintiger die het spoor helemaal bijster is. Hoewel hij les volgt, studeert hij niet echt en is hij niet van plan een diploma te halen. Hij werkt in een bibliotheek, maar enkel omdat hij van boeken houdt. Met zijn kamergenoot Aidan deelt hij een krottig appartement in New York. Tyler twijfelt aan alles en rebelleert. Zeker de relatie met zijn vader is zeer gespannen. De voornaamste oorzaak van Tylers problemen is de zelfmoord van zijn oudere broer jaren voordien. Tyler kan maar geen afscheid nemen van Michael en blijft zitten met heel wat onverwerkte gevoelens. De ogenschijnlijke onverschilligheid van zijn vader jaagt Tyler dan ook de kast op. Hij begrijpt maar niet dat zijn vader niet meer tijd kan maken voor hem en zijn kleine zusjes en laat dit duidelijk aan zijn vader merken bij elke gelegenheid die hij krijgt.

Wanneer Tyler samen met Aidan tijdens een avondje stappen verwikkeld raakt in een straatruzie, loopt de situatie uit de hand. Tyler krijgt een woordenwisseling met de agent van dienst en die pakt Tyler hardhandig aan. De jongens belanden in de cel en tot groot ongenoegen van Tyler contacteert Aidan papa Hawkins om hen uit de cel te krijgen. Wanneer Aidan merkt dat de agent die verantwoordelijk was voor hun opsluiting een dochter heeft, overtuigt hij Tyler om op haar af te stappen en haar te verleiden uit wraak. Maar – en dat hadden we echt niet zien aankomen – het lijkt wel te klikken tussen Tyler en Ally en ze beginnen een relatie. Al snel blijkt dat niet alleen Tyler een zwaar verleden achter de rug heeft. Ally was namelijk getuige van de roofmoord op haar moeder. Toch is niet iedereen even blij met de relatie tussen de twee. Voornamelijk Allys vader ziet het helemaal niet zitten dat zijn dochter met een delinquente leegloper aanpapt. Hij bedreigt Tyler en die ziet geen andere uitweg dan op te biechten aan Ally waarom hij juist oog had voor haar. Dat schiet natuurlijk in het verkeerde keelgat bij Ally en ze vertrekt. Toch is het duidelijk dat de twee nog iets voelen voor mekaar. Maar gaan ze nog de kans krijgen hun relatie te herstellen?

Regisseur Allen Coulter is vooral gekend voor zijn medewerking aan verscheidene tv-series als Sex and the City en The Sopranos. Met Remember Me waagt hij zich voor het eerst aan een langspeelfilm. Hoewel het verhaal van deze film klinkt als eentje van dertien in een dozijn, heeft Remember Me toch voldoende aandacht gekregen. Daar zal het feit dat Twilight-ster Robert Pattinson de hoofdrol op zich neemt ongetwijfeld voor iets tussen zitten. En het moet gezegd: Pattinson doet zijn uiterste best om van zijn Twilight-imago af te geraken en in Remember Me doet hij het stukken beter dan verwacht. Ook zijn tegenspeelster Emilie de Ravin levert goed werk. Maar de sterkste prestatie is – totaal onverwacht – voor de jonge Ruby Jerins die Tylers kleine zusje speelt.

BEELD EN GELUID
Qua beeldkwaliteit valt er weinig speciaals te zeggen over Remember Me.  Het ziet er allemaal best goed uit. De contrasten zijn scherp en de kleuren komen goed over. Ook op het geluid valt niets aan te merken. De achtergrondmuziek trok op geen enkel ogenblik echt de aandacht.

EXTRA'S
Op de Blu-rayversie van Remember Me vinden we naast de trailers van de film ook de Making-of en Soundbits. In de Soundsbits krijgen we telkens stukjes interview te horen met de cast en crew over verschillende aspecten van de film. Hoewel dit op zich wel leuk is om te bekijken, moeten we toch zeggen dat deze interviews op een saaie manier in beeld zijn gebracht. Het gaat niet om een doorlopend interview, maar wel om kleine fragmentjes die telkens worden ingeleid door een korte titel. Dat kon zeker op een meer interessante manier worden weergegeven.

CONCLUSIE
Al bij al – en tegen alle verwachtingen in – valt Remember Me best nog wel te pruimen. De film zal zeker niet gaan lopen met een prijs voor sterkste of origineelste verhaallijn, maar toch verveelt de film niet. De acteurs presteren naar behoren en het einde van de film is zelfs nog verrassend ook. Zeker geschikt voor een kalme zaterdagavond.coverStudio: Warner

Regie: Allen Coulter
Met: Robert Pattinson, Emilie de Ravin, Chris Cooper, Pierce Brosnan

Film:
7/10

Extra's:
5/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8/10


Regio:
B

Genre:
Romantisch
drama

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2010

Leeftijd:
12

Speelduur:
112 min.

Type DVD:
SS-DL


Beeldformaat:
1.85:1 PAL

Geluid:
Engels DTS-HD 5.1
Engels Dolby TrueHD 5.1
Engels PCM 2.0


Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Trailers
• Making of
• Soundbits


Andere recente releases van deze maatschappij