:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> TRUE BLOOD - SEIZOEN 2
TRUE BLOOD - SEIZOEN 2 (BLU-RAY)
Bespreking door: Ellen - Geplaatst op: 2010-11-19
SERIE
Op het einde van het eerste seizoen van True Blood lijkt de rust weergekeerd in Bon Temps. Tussen Sookie en vampier Bill is alles koek en ei en de dader van de mysterieuze moorden is gevat. Maar het wordt al snel duidelijk dat deze rust niet meer is dan de spreekwoordelijke stilte voor de storm. Er staat het dorpje nog heel wat meer bovennatuurlijke narigheid te wachten.  In het tweede seizoen wisselen drie verhaallijnen elkaar continu af. Enerzijds volgen we Sookie en Bill die door Eric ingeschakeld worden om de meer dan 2000 jaar oude vampier Godric te zoeken. Een tweede rode draad doorheen de 12 afleveringen is het verhaal van Tara. Zij en haar moeder hebben – ondanks alle gebeurtenissen van het eerste seizoen – nog steeds een problematische relatie en Tara vindt steun en troost bij de excentrieke Maryann Forrester. Bij Maryanne valt Tara bijna letterlijk met haar gat in de boter. Tara mag in Maryanns villa intrekken en meegenieten van het luxeleven dat daar geleid wordt. Eggs, een jongeman met een al bijna even problematisch verleden als Tara, woont al in de villa en het is duidelijk dat het goed klikt tussen beiden.  Al snel rijst de vraag of dit allemaal niet te mooi is om waar te zijn. En last but not least volgen we Jason Stackhouse. Hij is in de netten beland van de christelijke sekte Fellowship of the Sun. De leider van de groep, Steve Newlin, heeft een uitgesproken haat tegen vampiers en achter zijn tandpastaglimlach gaan heel wat andere plannen schuil dan wat hij zijn leden op het eerste gezicht vertelt. Gaan Sookie en Bill erin slagen Godric tijdig te vinden? Vindt Tara het ware geluk? Kan Jason zich nog bevrijden uit de klauwen van de sekte? En wie is de mysterieuze Maryann? Voorts komen we meer te weten over de vampier Eric Northman, die overigens een heel boeiend personage zal blijken en volgen we Jessica, het jonge meisje dat tot vampier gemaakt is door Bill, tijdens haar eerste lessen vampierisme. Maar ook de al bekende personages, zoals Lafayette en Sam Merlotte, worden niet uit het oog verloren en voort uitgediept.

Doordat het eerste seizoen van True Blood bij ons goed in de smaak viel, hadden we hoge verwachtingen voor het vervolg. Het tweede seizoen lost deze grotendeels in. Net als bij het eerste seizoen word je helemaal meegezogen in het verhaal. Dit is zeker het geval doordat het tempo van het verhaal zo hoog ligt. De kijker wordt meegenomen van de ene gebeurtenis naar de andere waardoor er geen saaie momenten overblijven. De drie verschillende verhaallijnen zorgen ervoor dat er binnen één aflevering een soort van cliffhanger ontstaat en er de nodige spanning wordt opgebouwd. Wat ook uiterst positief is, is de verdere ontwikkeling van de personages. Hoewel er wel een aantal nieuwelinge opduiken in het verhaal, wordt er ook nog de nodige aandacht geschonken aan het voort uitdiepen van de bestaande personages. Bovendien is er naast de spanning en het mysterie ook nog ruimte voor romantiek en zelfs humor in True Blood. Door dit alles wordt het geheel een uiterst aangename mix die geen moment verveelt. Het tweede seizoen van True Blood gaat veel meer het bovennatuurlijke pad op dan dit in het eerste seizoen het geval was. Hierin schuilt het voornaamste minpuntje. Door meer in te zetten op het bovennatuurlijke, gaat het venster op de samenleving dat het eerste seizoen bood, deels verloren. Hoewel we hopen dat het derde seizoen zich meer beperkt tot vampiers, kijken we al reikhalzend uit naar het vervolg.

BEELD EN GELUID
Net als het eerste seizoen ziet True Blood er mooi uit wat beeld betreft: scherpe contrasten, heldere kleuren en wederom goede kleurkeuzes. Dit laatste blijkt overduidelijk in één van de scènes waarin Sookie de kerk van The Fellowship of the Sun binnengaat. Het zonlicht wordt prachtig in beeld gebracht in een mooie hoge ruimte en geeft perfect weer waar deze sekte voor moet staan. Ook voor het geluid scoort True Blood goed.

EXTRA'S
Blijkbaar blijven de producenten van de Blu-rayversie ervan overtuigd dat kijkers het zien zitten om alle afleveringen helemaal opnieuw te bekijken en hier en daar een extra schermpje met informatie te krijgen. Om maar te zeggen dat ook deze Blu-ray de fameuze enhanced viewing bevat voor alle 12 afleveringen. Naast de optie de afleveringen (weer) te bekijken met enhanced viewing, kan je er bij 7 ook kiezen voor de audiocommentaren. Gelukkig zijn een aantal van de extra filmpjes - zoals de commentaren van de personages op de gebeurtenissen - ook apart te bekijken. Twee extra's die zeker het vermelden waard zijn, zijn de regels van The Fellowhip of the Sun en de reportage over de vampiers. Deze twee filmpjes lijken zo gegrepen uit het aanbod van één of andere Amerikaanse televisiezender.

CONCLUSIE
Het tweede seizoen van True Blood heeft ons zeker niet teleurgesteld. Het voorbijrazende verhaal zit nog steeds vol spanning, drama, romantiek, humor en mysterie. En afgezien van het feit dat er in dit tweede deel meer bloot en meer bloed te zien is, blijven de sterke punten van het eerste seizoen behouden. Laat het derde seizoen maar komen!


cover
Studio: Warner

Regie: Alan Ball
Met: Anna Paquin, Stephen Moyer, Ryan Kwanten, Rutina Wesley

Film:
8,5/10

Extra's:
7,5/10

Geluid:
9/10

Beeld:
9/10


Regio:
B

Genre:
Fantasy

Versie:
U.K.

Jaar:
2009

Leeftijd:
18

Speelduur:
660 min.

Type DVD:
SS-DL


Beeldformaat:
1.78:1 PAL

Geluid:
Engels DTS-HD MA 5.1
Frans DTS 5.1
Spaans DTS 2.0

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Frans, Spaans, Portugees, Engels CC
Extra's:
Enhanced viewing voor alle afleveringen
• Audiocommentaar voor 7 afleveringen
• The Vampire Report: Special edition
• Fellowship of the Sun: Reflections of Light

Andere recente releases van deze maatschappij