:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> INSPECTOR LYNLEY MYSTERIES, THE - SEIZOEN 2
INSPECTOR LYNLEY MYSTERIES, THE - SEIZOEN 2
Bespreking door: Ellen - Geplaatst op: 2011-01-03
SERIE
Als we aan het einde van het eerste seizoen afscheid nemen van Superintendent Lynley en Sergeant Havers is het niet al te goed gesteld met dit duo. Hoewel hun samenwerking steeds vlotter verloopt, zitten ze allebei met een aantal persoonlijke problemen. Havers worstelt met het feit dat ze haar moeder in een rusthuis heeft geplaatst en ze kan maar moeilijk omgaan met de eenzaamheid die ze voelt nu ze alleen woont. Lynley heeft dan weer relatieproblemen – of beter gezegd, problemen door het gebrek aan een relatie. Zijn kortstondig avontuur met Helen Clyde lijkt op niets uit te draaien, maar toch is Lynley niet van plan zich zomaar gewonnen te geven. In dit tweede seizoen gaan Lynley en Havers opnieuw een aantal raadselachtige moorden oplossen.


Nathaniel Parker en Sharon Small kruipen weer in de huid van hun respectievelijke personages Thomas Lynley en Barbara Havers. De kijkers hebben tijdens het eerste seizoen al heel wat achtergrondinformatie gekregen en hier wordt op voort gebouwd tijdens het verloop van het tweede seizoen. Hoewel je deze achtergrond niet echt nodig hebt om de nieuwe moordonderzoeken te volgen, geeft het de serie toch wel een stuk meer diepgang en zorgt het ervoor dat een aflevering meer wordt dan het zoveelste detectiveverhaaltje. Parker en Small voelen zich ondertussen al helemaal thuis in hun rol en dat is ze ook aan te zien.

AFLEVERINGEN
1. Playing For The Ashes
Een beroemde cricketspeler, Kenneth Waring, wordt dood teruggevonden in zijn bed. Door een brand op de benedenverdieping van het huis waar hij verbleef, zijn giftige dampen vrijgekomen waardoor Kenneth gestikt is. De benzine die door het brievenluikje in de voordeur gegoten is, wijst duidelijk op brandstichting. Lynley en Havers bijten zich vast in deze zaak waarbij Lynley ook persoonlijke belangen heeft. Niet alleen is hij een grote cricketfan, maar bovendien hoopt hij in deze zaak de hulp in te roepen van een profiler en wie kan dit beter doen dan Helen Clyde…


2.  The Presence Of The Enemy
Krantenmagnaat Dennis Luxford ontvangt een dreigbrief: als hij het verhaal over zijn eerste – en onwettig – kind niet binnen de drie dagen op de voorpagina van zijn krant plaatst, zal het meisje – de tienjarige Charlotte Bowen – vermoord worden.


Charlotte is de dochter van Dennis en Eve Bowen, een radicale politica. Dennis en Eve hadden een uiterst korte affaire tijdens een politiek congres en kwamen nadien tot de overeenkomst dat niemand hoefde te weten dat Charlotte de dochter van Dennis was. Dennis en Eve besluiten de politie erbuiten te laten, maar roepen wel de hulp in van Helen Clyde die bevriend is met Luxford. Ondanks het feit dat de termijn van drie dagen nog niet verstreken is, wordt de kleine Charlotte dood teruggevonden. Maar dan verdwijnt ook Dennis’ zoon Leo en krijgt Luxford dezelfde dreigbrief. Lynley en Havers zullen diep in het verleden van de krantenmagnaat moeten spitten om deze zaak op te lossen. Maar de tijd dringt en dat legt een enorme druk op de zaak. Bovendien wordt Lynley geconfronteerd met Helens rol.


3. A Suitable Vengeance
Helen Clyde en Thomas Lynley hebben zich verloofd en vieren dat op het familielandgoed van Thomas. Maar van feestvreugde is niet echt sprake. De sfeer is uiterst gespannen en het is duidelijk dat de relatie tussen Thomas en zijn moeder en broer heel wat schade heeft opgelopen in het verleden. Thomas kan het zijn moeder maar niet vergeven dat ze troost zocht in de armen van dokter Trenarrow terwijl zijn vader op sterven lag door kanker. Thomas’ broer Peter is verslaafd aan heroïne. De moord op een plaatselijke winkelier kan Thomas Lynley wat afleiden van de familieproblemen. Maar dan blijkt dat Lynley en zijn familie meer betrokken zijn dan gedacht.

4. Deception On His Mind
Lynley is op huwelijksreis naar Mexico en Havers zit alleen thuis. Als op het strand van Essex het lijk gevonden wordt van een Pakistaanse man, geeft dit aanleiding tot heel wat onrust in Essex. Aangezien Havers de superintendent van deze regio, Emily Barlow, kent, besluit ze haar hulp aan te bieden. Maar de zaak is ingewikkelder dan gedacht. De dode man, Hatham Kureshi, stond op het punt te trouwen met Shala Malik, de dochter van een rijke zakenman. Het huwelijk tussen Hatham en Shala was een gearrangeerd huwelijk en het komt al snel uit dat Shala eigenlijk een relatie had met Theo Shaw, een jongen uit de buurt. Bovendien is het meisje zwanger. De uiterste vijandige relatie tussen Muneer – de broer van Shala – en superintendent Emily Barlow maakt het helemaal niet gemakkelijk. Het is duidelijk dat Emily erop uit is Muneer te pakken te krijgen en ze is niet bereid andere sporen te volgen. Omdat Lynley vroegtijdig terugkeert van zijn huwelijksreis, wordt hij ingeschakeld in deze zaak.


BEELD EN GELUID

Qua beeld- en geluidkwaliteit is er niet veel veranderd ten opzichte van het eerste seizoen van The Inspector Lynley Mysteries. Er zit nog altijd heel wat ruis op het beeld en de kleuren blijven vaag. De donkere scènes zijn niet altijd even duidelijk. Het stereogeluid stelt ook niet veel voor.

EXTRA'S
Geen

CONCLUSIE
Het tweede seizoen van The Inspector Lynley Mysteries bevat vier afleveringen waarin telkens een andere moordzaak behandeld wordt. Eén voor één gaat het om interessante verhaallijnen. Dit tweede seizoen is dus ook zeker een aanrader voor de liefhebbers van detectiveseries.


cover
Studio: Memphis Belle

Regie: Richard Spence, Brian Stirner, Edward Bennett en Tim Leandro
Met: Nathaniel Parker, Sharon Small

Film:
7.5/10

Extra's:
0/10

Geluid:
3/10

Beeld:
3/10


Regio:
2

Genre:
Detective

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2003

Leeftijd:
12

Speelduur:
360 min.

Type DVD:
SS-DL


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Stereo


Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
Geen

Andere recente releases van deze maatschappij