:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> VAMPIRE GIRL VS FRANKENSTEIN GIRL
VAMPIRE GIRL VS FRANKENSTEIN GIRL
Bespreking door: Ellen - Geplaatst op: 2011-02-21
FILM
In Japan is het gebruikelijk dat op Valentijnsdag de meisjes chocolade geven aan de jongens. Deze traditie is het begin van alle miserie in Vampire Girl Vs. Frankenstein Girls.


De lief en onschuldig ogende Monami is het nieuwe meisje van de klas. Ze is tot over haar oren verliefd op de enige aantrekkelijke jongen van de klas, Jyugon Mizushima. Met Valentijn proberen alle meisjes gigantische pakketten chocolade de school binnen te smokkelen die vervolgens allemaal geconfisqueerd worden door de leraar. Alleen Monami slaagt erin haar zorgvuldig gemaakte praline verborgen te houden. Na de les biedt ze die aan aan Jyugon. De praline is gevuld met het bloed van Monami. Zij is immers Vampire Girl. Door Jyugon haar bloed te laten opnemen wil ze hem veranderen in een vampier en voor altijd bij haar houden. Maar Monami is niet de enige die haar hart aan Jyugon verloren heeft. Ook de flamboyante Keiko heeft haar zinnen op de jongen gezet. Keiko is uiteraard niet gediend met Monami’s versierpogingen. Het conflict tussen de meisjes loopt wat uit de hand en Keiko sterft. Haar dood is echter maar van korte duur, want ze wordt opnieuw samengesteld door haar vader, de geschifte geleerde en tevens onderdirecteur van de school. Met wat vervangstukken van andere studenten kan Keiko terugkeren als Frankenstein Girl. Vanaf dan is het hek helemaal van de dam. Vampire Girl en Frankenstein Girl gaan de ultieme strijd aan met hun geliefde Jyugon als inzet.


Vampire Girl vs. Frankenstein Girl is het resultaat van de samenwerking tussen Yoshihiro Nishimura (Tokyo Gore Police) en Naoyuki Tomomatsu (Stacy en Zombie Self-Defense Force). Vampire Girl vs. Frankenstein Girl is een op en top gore-film met wel erg uitbundige special effects en gestoorde personages. Alsof Vampire Girl en Frankenstein Girl op zich nog niet erg genoeg zijn, hebben we ook nog de gestoorde wetenschapper, in gothic stijl geklede deernen, een club zichzelf verminkende meisjes en Frankenstein geisha’s. Combineer dit met bloedfonteinen, rondvliegende afgehakte lichaamsdelen en uiteenspattende hoofden en u krijgt een perfect beeld van deze film.  


BEELD EN GELUID
De beeld- en geluidskwaliteit in Vampire Girl vs. Frankenstein Girl lijken ons wel redelijk. Qua scherpte en contrast zitten de beelden vrij goed en de rode tinten worden – overvloedig – mooi weergegeven. Ruis of storingen hebben we op het eerste gezicht niet gezien en we gaan ook geen tweede keer kijken om dit te controleren.


EXTRA'S

De dvd bevat een reeks extra’s waarvan we er maar twee hebben kunnen bekijken. Op de dvd staan drie trailers van andere Shock-films namelijk Samurai Avenger, Sauna en Sexy Killer. Sauna hebben we niet kunnen bekijken aangezien deze trailer zowel de Blu-rayspeler als de afspeelsoftware op computer deed crashen. De trailers van de andere twee films waren zonder ondertiteling, wat zeker voor Sexy Killer interessant zou kunnen zijn aangezien deze trailer in het Spaans is. De extra’s die specifiek bij Vampire Girl vs. Frankenstein Girl horen (“Making of the Movie”, “Japanese [sic] release day stage greetings” en de originele trailer) gaven hetzelfde probleem als Sauna en konden niet bekeken worden.


CONCLUSIE

Het mag duidelijk zijn dat Vampire Girl vs. Frankenstein Girl de kijker exact biedt wat hij belooft: veel rondspattend bloed, gekrijs, pijn en horror. Voor een heel select publiek.


cover




Studio: Filmfreaks

Regie: Naoyuki Tmomatsu, Yoshihiro Nishimura
Met: Yukie Kawamura, Takumi Saitô, Jiji Bû

Film:
2/10

Extra's:
2/10

Geluid:
5/10

Beeld:
7/10


Regio:
2

Genre:
Horror

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2009

Leeftijd:
16

Speelduur:
84 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8717377006055


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Japans Dolby Surround 2.0


Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Behind the Scenes
• Japanes [sic] release day stage greetings with starts and directors
• Trailer
• Trailershow

Andere recente releases van deze maatschappij