:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> DOG POUND
DOG POUND
Bespreking door: Ellen - Geplaatst op: 2011-02-27
FILM
Davis, Angel en Butch zijn geen doetjes. Davis dealt en gebruikt drugs en maakt daarvan ook nog handig gebruik om meisjes in zijn bed te krijgen. Angel is betrokken bij een autodiefstal die uitmondt in een geweldpleging. Butch heeft al wat tijd doorgebracht in de jeugdgevangenis, maar wanneer hij daar een cipier aanvalt en mishandelt, staat hem uiteraard nog wat extra tijd in de cel te wachten.


Alledrie worden ze naar de jeugdgevangenis Enola Vale gestuurd waar ze onder het toezicht geplaatst worden van cipier Goodyear. Vanaf het begin is het duidelijk dat het leven in de instelling een ware strijd om de macht is. Eén van de gevangenen, Banks, is heer en meester en schept er ziekelijk veel genoeg in om het de nieuwkomers zo moeilijk mogelijk te maken. Zeker Butch en Davis worden stevig aangepakt door Banks en zijn kompanen. Davis wordt bedreigd en vernederd. Butch wordt midden in de nacht aangevallen. Voor de jongens is er maar één keuze: ofwel blijven ze slachtoffer ofwel gaan ze in de tegenaanval. Afgezien van de constante machtstrijd tussen de gevangenen, moeten Davis, Angel en Butch leren omgaan met de houding van de bewakers. Dat is lang niet altijd evident en heeft soms verstrekkende gevolgen.


Kim Chapiron is met Dog Pound nog maar aan zijn derde film toe. Hij levert een ijzersterke, maar wel bikkelharde prent af. Dog Pound toont op een simpele manier, zonder er doekjes om te winden, het leven binnen de grijze muren van de jeugdgevangenis. Hoewel de drie jeugdcriminelen in eerste instantie maar weinig – om niet te zeggen geen – sympathie bij ons oproepen, zal onze houding toch wel wat veranderen in de loop van de film. De relatief onbekende hoofdacteurs – Adam Butcher (Butch), Shane Kippel (Davis) en Mateo Morales (Angel) – zetten alledrie een prachtprestatie neer en zorgen ervoor dat de film heel levensecht wordt.BEELD EN GELUID
Wat de beeldkwaliteit betreft, kunnen we zeker niet klagen over Dog Pound. We krijgen scherpe, heldere en vooral sfeervolle beelden te zien. Ook het geluid is meer dan in orde.


EXTRA'S

De trailer van Dog Pound is de enige extra bij deze dvd.


CONCLUSIE

Dog Pound is een sterke film, maar hard en aangrijpend. Het is een film die je hoe dan ook met een wrang gevoel zal achterlaten. Echt een aanrader.


cover
Studio: Paradiso

Regie: Kim Chapiron
Met: Adam Butcher, Max Turnbull, Shane Kippel en Mateo Morales

Film:
8/10

Extra's:
3/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Drama

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2010

Leeftijd:
16

Speelduur:
91 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
5414937031467


Beeldformaat:
1.85:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Engels DTS 5.1


Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Trailer

Andere recente releases van deze maatschappij