:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> MONKEY BUSINESS
MONKEY BUSINESS
Bespreking door: Ronny - Geplaatst op: 2002-07-24
FILM
Dr. Barnaby Fulton (Cary Grant) is een wetenschapper die op zoek is naar de eeuwige jeugd. Hij spendeert dan ook al zijn onderzoek naar een poedertje of drankje om dit te kunnen verwezenlijken. Zijn baas ziet dan ook op een dag de dollars fonkelen als Barnaby van een zoveelste brouwsel drinkt en daadwerkelijk zijn dynamisme van zijn jeugd terugkrijgt. Wat ze niet weten is dat een ontsnapte chimpansee een brouwseltje mixte en dat in de watertank heeft gesmeten. Barnaby gaat rolschaatsen, zwemmen en koopt een sportwagen en beleeft hierdoor zijn jeugd terug. Lois Laurel (Marilyn Monroe), de secretaresse van de firma, wordt erop uitgestuurd om Barnaby terug naar het bedrijf te krijgen. Het effect is na enkele uren uitgewerkt en beiden keren ze terug naar het laboratorium waar Edwina de vrouw van Barnaby het drankje ook probeert. Alles begint uit de hand te lopen als meerder personen die ervan gedronken hebben kinds worden.

Marilyn wordt hier terug als decorstuk opgevoerd en neemt de rol van secretaresse op zich, iets wat ze al veel heeft gedaan met haar korte optredens in vorige films. Gelukkig was dit de laatste keer dat ze een dergelijk rol moest spelen, het domme blondjes-type zou wel terugkomen maar het was dan wel in een hoofdrol. Cary Grant en Ginger Rogers kunnen precies goed het kind uithangen maar dat maakt de film daarom niet goed. Je valt bijna in slaap als Marilyn niet in beeld komt.

BEELD EN GELUID
Dezelfde opmerking als bij de release van Don’t Bother To Knock, de beeldkwaliteit kan ermee door, maar had veel beter gekund. Beschadigingen zijn nog constant aanwezig, print is niet stabiel en de belichting niet constant. Deze keer is het geluid wel Dolby Stereo van een redelijke kwaliteit en is er niet veel op aan te merken. Soms mist het wat dynamiek maar het probleem van de ruis zoals bij Don’t Bother To Knock is hier afwezig.

EXTRA’S
Niet veel interessants te vinden op deze dvd buiten een trailer van de film, wat foto’s en één minuut durende vergelijking van de restoratie van de film. Een gemiste kans om een goede dvd uit te brengen met wat meer extra’s.

CONCLUSIE
Marilyn heeft niet de hoofdrol en ze komt dus ook niet zoveel in de film voor. Een ondermaatse film in zijn geheel en kan je best overslaan tenzij je Marilyn wil zien. Een gegeven dat men toen ook uitbuitte door Marilyn bovenaan de affiche te plaatsen zeer tot ongenoegen van Cary Grant en Ginger Rogers. Deze dvd maakt deel uit van de Marilyn Monroe Diamond Collection Box 2.


coverStudio: Fox

Regie: Howard Hawks
Met: Cary Grant, Ginger Rogers, Marilyn Monroe

Film:
6/10

Extra's:
2/10

Geluid:
7/10

Beeld:
6/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1952

Leeftijd:
AL

Speelduur:
92 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
34A9C4B89E93C678


Beeldformaat:
1.33:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0
Frans Dolby Surround 2.0
Duits Dolby Surround 2.0
Italiaans Dolby Surround 2.0
Spaans Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans, Spaans, Portugees, Deens, Fins, Noors, Zweeds
Extra's:
• Bioscooptrailer
• Restauratievergelijking
• Fotogalerij

Andere recente releases van deze maatschappij