:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> INSPECTOR LYNLEY MYSTERIES, THE - SEIZOEN 6
INSPECTOR LYNLEY MYSTERIES, THE - SEIZOEN 6
Bespreking door: Ellen - Geplaatst op: 2011-03-09
SERIE
Na de dramatische dood van Helen gaat het helemaal niet goed met Thomas Lynley. Hij zondert zich af en lijkt enkel troost te kunnen vinden in de drank. Hoewel Barbara Havers haar best doet om contact met hem te zoeken, lijkt ze maar weinig vooruitgang te boeken. Maar dan trekt een nieuw onderzoek de aandacht van Lynley. Ondertussen probeert ook Barbara haar vriendschap met Thomas weer op te bouwen.


In dit zesde en laatste seizoen van The Inspector Lynley Mysteries zien we de vertrouwde cast een laatste keer aan het werk. Een aanzienlijk verschil met de voorgaande seizoenen is dat dit zesde seizoen maar uit twee afleveringen bestaat die overigens niet langer zijn dan anders.

AFLEVERINGEN
1. Limbo
Twaalf jaar geleden was Lynley aanwezig op een verjaardagsfeestje bij vrienden. Feestvarken van dienst was het zoontje Justin. Maar in de loop van de avond verdwijnt de jongen en jarenlang vinden politie en speurders geen enkel spoor. Wanneer na jaren het lijk van de jongen eindelijk gevonden wordt, besluit Lynley zich met de zaak te bemoeien.Hij reist naar Rome om daar Justins zus, Julia, op te halen. Maar wanneer het duidelijk wordt dat Julia achtervolgd wordt, is Lynley ervan overtuigd dat hij nog heel wat te weten kan komen over de dood van Justin.


2. Know Thine Enemy
Lynley en Havers onderzoeken de dood van het tienermeisje Sarah Middleton. De tiener is al twee weken vermist en is uiteindelijk teruggevonden in een meer. Het onderzoek toont aan dat Sarah verkracht is voor haar dood. Als een tweede meisje, Kelly Stevens, ook verdwijnt, vrezen Lynley en Havers dat er een serieverkrachter of een seriemoordenaar aan het werk is. De politiecommissaris heeft echter niet al te veel oren naar dit nieuws. Hij vreest voor paniek en wil de zaken zo lang mogelijk stil houden. Maar aangezien Kelly Stevens diabetes heeft, dringt de tijd. Lynley is ervan overtuigd dat Guy Thompson, die recentelijk zijn vrouw Tanya mishandeld heeft, een grote rol speelt in de zaak. Maar gaan Lynley en Havers Guy kunnen betrappen voor het te laat is?


BEELD EN GELUID

Doorheen de zes seizoenen (van 2001 tot 2007) zien we weinig verbetering in de beeld- en geluidskwaliteit van The Inspector Lynley Mysteries. Het geluid is en blijft tot in het laatste seizoen stereo en ook de beeldkwaliteit blijft mager.

EXTRA'S
Zelfs voor het laatste seizoen vond men het blijkbaar niet de moeite om een aantal extra’s toe te voegen. Jammer, maar helaas.


CONCLUSIE

Het laatste seizoen van The Inspector Lynley Mysteries telt maar twee afleveringen, maar het zijn dan wel twee detectiveverhalen van de bovenste plank. Qua inhoud kunnen we echt niet klagen over het zesde seizoen.
The Inspector Lynley Mysteries blijven ijzersterk materiaal leveren. Laat de magere beeld- en geluidskwaliteit en het gebrek aan extra’s de lol niet bederven.


cover
Studio: Memphis Belle

Regie: Robert Bierman en Graham Theakston
Met: Nathaniel Parker en Sharon Small

Film:
8.5/10

Extra's:
0/10

Geluid:
4/10

Beeld:
4/10


Regio:
2

Genre:
Detective

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2007

Leeftijd:
12

Speelduur:
180 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
9789089415622


Beeldformaat:
1.78:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital Stereo


Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Geen

Andere recente releases van deze maatschappij