:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> TEIGETJES FILM
TEIGETJES FILM
Bespreking door: Serge - Geplaatst op: 2001-05-13
FILM
Teigetje woont met zijn vrienden Winnie The Pooh, Roe, Kanga, Uil, Konijn, Iejoor en Knorretje in het Honderd Bunderbos. Teigetje is altijd opgewekt en beleeft veel plezier als hij maar kan springen. De andere bewoners maken zich op om de komst van de winter voor te bereiden, terwijl Teigetje er onbezorgd op los springt. Dat veroorzaakt nogal wat tumult bij zijn vrienden die zijn enthousiaste doen maar matig kunnen te appreciëren. Omdat zij geen Teigetje zijn, kunnen zij niet springen. Hij besluit op zoek te gaan naar zijn familie en brengt samen met Roo een bezoek aan mijnheer Uil die hem aanraadt om zijn stamboom te raadplegen. Maar Teigetjes speurtocht levert niets op en hij besluit om een brief naar zijn familie te schrijven. Na lang wachten heeft hij nog steeds geen antwoord en raakt hij danig in de put. Zijn vrienden besluiten hem te helpen en schrijven Teigetje een brief die zogenaamd van zijn familie komt. Teigetje is door het dolle heen en doet de nodige voorbereidingen voor de komst van zijn familie, die echter niet blijken te zijn wat hij had verwacht. Het zijn namelijk z'n vrienden die zich vermomd hebben als Teigetjes... droevig als hij is gaat hij nogmaals op zoek naar zijn familie.

We moeten het eerlijkheidshalve bekennen: we hadden nog nooit iets gezien van Winnie The Pooh of Teigetje en waren tijdens het bekijken van deze film aangenaam verrast. Je wordt als kijker meegesleept door de leuke en schattige figuren en de sing-a-long-songs. Qua humor (die je in alle Disney films aantreft) is men in deze film redelijk gebleven doordat de prent voor de allerkleinsten bestemd is.

BEELD EN GELUID
Teigetjes wordt op deze dvd gepresenteerd met een anamorf 1.66:1-beeldformaat dat er onberispelijk uitziet. De film tovert een waar kleurenpalet over het scherm waarbij het beeld heel veel scherpte biedt en goed gedetailleerd is. De kleuren ogen warm en natuurlijk met zeer precieze tinten. Nergens merken we enige vorm van printbeschadiging of compressiefoutjes. Een gave transfer.
Het geluid is een eerder bescheiden Dolby Digital 5.1 (384 kbps). De track klinkt behoorlijk goed, maar het is wel duidelijk dat niet alle kanalen actief gebruikt worden. Het merendeel van het geluid situeert zich in de voorste kanalen en slechts occasioneel worden de surrounds aangesproken voor de muziek en de effecten. De track mist bij momenten wat pit en gaat niet diep genoeg door in de lage tonen waardoor sommige scènes aan kracht inboeten. Dialogen blijven gedurende de hele film zuiver en verstaanbaar.

EXTRA'S
De enkele leuke extra's op deze dvd zijn vooral voor de kleinsten bestemd. Uiteraard is er eerste de verplichte afdeling trailers die we onderhand kotsbeu zijn, maar gelukkig is er de forward-toets... In Kreigmeteigetje Herkenningsspel moet je 16 vragen oplossen die betrekking hebben op de film. Slaag je daarin, dan krijg je als beloning het extra filmpje "Ugly Duckling" (9 min.) te zien over een "lelijk eendje" dat op zoek gaat naar zijn familie. In Teigetjes Trivia moet je bij elk karakter uit de film een voorwerp plaatsen en in Jouw stamboom wordt uitgelegd hoe je je eigen stamboom kan opstellen. Teigetjes verhalenboek is een voorleesboek waaruit je zelf voor kan lezen of desgewenst voor kan laten lezen. Vervolgens is er de Trailer 102 Dalmatiërs en een Easter Egg: deze verborgen extra is "Ugly Duckling", die je alleen te zien krijgt als je de 16 vragen correct oplost. Het filmpje kan je eventueel ook apart opstarten door de titelindeling van de dvd op te roepen en nummer 13 in te toetsen.

CONCLUSIE
Teigetjes is een leuke film met enkele goed in het gehoor liggende songs, gepresenteerd op een puike dvd. De kleinsten zullen er zeker plezier aan beleven.


coverStudio: Buena Vista

Regie: Jun Falkenstein
Met: Jim Cummings, Nikita Hopkins, Ken Sansom, John Fiedler, Peter Cullen, Andre Stojka, Kath Soucie, Tom Attenborough, John Hurt, Frank Welker

Film:
7/10

Extra's:
5/10

Geluid:
8/10

Beeld:
9/10


Regio:
2

Genre:
Animatie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2000

Leeftijd:
AL

Speelduur:
74 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8711875924941


Beeldformaat:
1.66:1 anamorf PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Nederlands Dolby Digital 5.1
Frans Dolby Digital 5.1
Tsjechisch Dolby Surround 2.0
Pools Dolby Surround 2.0
Hongaars Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Frans, Hongaars, Kroatisch, Sloveens
Extra's:
• Kreigmeteigetje Herkenningsspel
• Teigetjes Trivia
• Jouw stamboom
• Teigetjes verhalenboek
• Trailer 102 Dalmatiërs
• Easter Egg

Andere recente releases van deze maatschappij