:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> HITMAN
HITMAN
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2002-07-27
FILM
Tsukamoto, een oudere maar belangrijke Japanse maffiafiguur wordt vermoord door een gemaskerde moordenaar. Voor zijn dood brengt Tsukamoto de moordenaar op de hoogte dat deze nooit meer gerust zal kunnen zijn, omdat deze een regeling heeft getroffen als hij eventueel ooit gedood zou worden. Deze regeling is een mooie 100 miljoen $ voor diegene die de moordenaar ombrengt. Al snel verzamelen alle beste huurmoordenaars van de wereld zich in Hong Kong en Fu (Jet Li), een wat naïeve wanna-be huurmoordenaar, wil ook meedingen naar de beloning. In het gebouw waar de vergadering voor de huurmoordenaars plaatsvindt geraakt Fu niet binnen omdat hij geen officiële uitnodiging heeft, maar als snel wordt hij geholpen door Lo (Eric Tsang). Ook Eiji (Keiji Sato), de kleinzoon van Tsukamoto, gaat op zijn eigen manier achter de dader aan. Na wat onderzoek van Fu en Lo blijkt dat de onbekende moordenaar zichzelf de “Engel des doods” noemt en dat hij enkel maar mensen dood die het eigenlijk verdienen. Als snel komt ook de politie zich met de zaak van de huurmoordenaars bemoeien, dit onder leiding van inspecteur Kwan (Simon Yam).

Hitman is een degelijke actie/komedie onder de regie van Wei Tung. Hij is niet echt een bekend all-round regisseur maar des te meer een bekende actieregisseur! Die bewees zijn kunnen in Hong Kong-klassiekers als A Better Tomorrow, The Blade, Shanghai Grand. Maar ook in moderne kaskrakers als Downtown Torpedoes, Purple Storm, Princess D. De volgende keer dat je zijn werk zal kunnen bewonderen is in de bioscoop. Want hij verleent zijn expertise aan Jet Li’s Hero en Chow Yun Fat’s Bulletproof Monk, beide gepland voor 2003! De productie van Hitman was dan weer in handen van niemand minder dan Gordon Chan. De brave man stond in voor de regie van klassiekers als Fist Of Legend, 2000 A.D. en Beast Cops. De hoofdrollen in Hitman worden vertolkt door cast om u tegen te zeggen. Allereerst hebben we actiester Jet Li in de hoofdrol. Jet Li is samen met Jackie Chan de populairste Chinese actiester en dat hebben de Amerikaanse producers ook al gezien. Ondertussen heeft Jet Li al een aantal succesvolle Amerikaanse films achter de rug. Met als hoogtepunten Romeo Must Die en Kiss Of The Dragon. Hitman was bovendien de laatste Hong Kong-film die Jet maakte voor hij naar Amerika trok. De rest van de cast bestaat uit topacteurs als Simon Yam (Naked Killer, Black Cat, Full Contact), Eric Tsang (Gen-X Cops, In The Line Of Duty 3, The Accidental Spy) en Gigi Leung (The Avenging Fist, God Of Gamblers III). Kortom met Hitman weet je dat goed zit voor een stevige portie actie…

BEELD EN GELUID
Het 1.85:1 niet-anamorfische (de huurversie van Hitman onder het DFW label is wel anamorfisch uitgevoerd!) beeld is meestal scherp met heldere en mooie kleuren. Het contrast en schaduwdetail zijn redelijk en ook het zwartniveau is vrij goed te noemen. De gebruikte print is vrij proper, maar we hebben toch een beetje vuil en printbeschadigingen kunnen opmerken. Deze zijn niet dramatisch. Ook zijn er enkele minimale digitale compressiefoutjes aanwezig en wat minieme filmgrain. Tenslotte hebben we wat edge-enhancement kunnen vaststellen. Maar gezien het bronmateriaal hebben we hier toch een aanvaardbare beeldkwaliteit. Het geluid is spijtig genoeg van mindere kwaliteit. Het beeld is tenminste al uitgevoerd in het originele beeldformaat maar qua geluid moeten we het nog steeds stellen met enkel maar een Engelse Dolby Digital 2.0-track. Deze Engelse dub klinkt zoals gewoonlijk weer afschuwelijk slecht en onnatuurlijk. Bovendien bevat deze track wat ruis en enkele storingen. Alsof dat nog niet genoeg is hebben we ook enkele drop-outs kunnen waarnemen en klinkt deze op een bepaald moment zelfs een beetje vals! Voor de rest is er een zéér beperkte spreiding met wat weinig punch. De dialogen op hun beurt zijn goed te horen en verdwijnen niet in de aanwezige actie. Spijtig genoeg een teleurstellende geluidstrack!

EXTRA’S
Opnieuw zijn er enkele interessante features aanwezig op de Worlwide Cinema-release. De meest waardevolle is de 60 minuten durende documentaire “Lee-thal Weapon”. Deze documentaire handelt over de volledige carrière van Jet Li. Hierbij komt de man zelf regelmatig aan het woord. Dit wordt afgewisseld met véél beeldmateriaal uit zijn vele films, maar ook van zijn Wu-shu demonstraties toen hij nog een kind was. Is wel wat slordig gemonteerd maar is toch zéér informatief! Vervolgens krijgen we een fotogalerij met een 12-tal foto’s rechtstreeks genomen uit de film. En dan iets dat volgens het menu en de hoes een UK music promo is, maar eigenlijk niet meer is dan een Hong Kong Legends UK promotional trailer van Hitman. De originele bioscooptrailer is ook aanwezig en wat trailers voor Once Upon A Time In China I en II. Tenslotte hebben we een Jet Li-biografie, deze is een interessante en vrij volledige Nederlandse biography showcase (naar het goede voorbeeld van de Hong Kong Legends-uitgaven) met op het einde een volledige filmografie.

CONCLUSIE
Hitman is een vermakelijke actie/komedie met internationale actieheld Jet Li in de hoofdrollen. De DVD van Worldwide Cinema heeft een bevredigende beeldkwaliteit. Spijtig genoeg laten ze nog steeds een steek vallen op het gebied van geluid. We krijgen hier weer alleen de keuze uit een ondermaatse Engelse Dolby Digital 2.0-track en nergens is er ook maar de originele Cantonese-track te bespeuren. Bovendien is de Engelse Dolby Digital-track niet echt een spectaculaire met enkele oneffenheden zoals ruis, drop-outs en storingen. Gelukkig maken ze weer zéér veel goed met de fantastische Jet Li-documentaire. Deze 60 minuten durende documentaire is alleen al een must voor de fans! Voor de rest blijven wij hier hopen dat WWC in de toekomst uit hun eigen fouten gaan leren en volledig juiste versies zullen uitbrengen…


cover
Studio: WorldWide Cinema

Regie: Wei Tung
Met: Jet Li, Simon Yam, Eric Tsang, Gigi Leung, Keiji Sato

Film:
7,5/10

Extra's:
7,5/10

Geluid:
4,5/10

Beeld:
6,5/10


Regio:
2

Genre:
Actie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1998

Leeftijd:
16

Speelduur:
100 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8715664009109


Beeldformaat:
1.85:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Documentaire “Lee-thal Weapon”,
• Photo gallery,
• UK music promo,
• Bioscooptrailer,
• Jet Li biography,
• Cross promotional trailers

Andere recente releases van deze maatschappij