:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> LEGEND
LEGEND
Bespreking door: Ronny - Geplaatst op: 2002-07-29
FILM
Jack (Tom Cruise) leeft in een wondermooi bos en krijgt elke dag bezoek van Lili (Mia Sara), een prinses die enorm van de omgeving geniet. Jack wil Lili die dag iets speciaals laten zien, de twee eenhoorns die het “Licht” vertegenwoordigen. Maar de heer van het “Donker” wil alleen heersen en stuurt enkele van zijn monsters uit om de eenhoorns van hun krachten te ontdoen. Dit lukt door het toedoen van Lili doordat ze de eenhoorns heeft willen aanraken. Jack zal met enkele vrienden uit het bos de strijd aangaan met het kwade om alles terug te herstellen zoals het was.

Een redelijk simpel verhaal tussen goed en slecht dat niet echt zijn draai kan vinden. De decors zijn zeer mooi afgewerkt en hebben een typische fantasy sfeer, maar sommige van de monsters laten het afweten door hun rubberachtig masker. Tom Cruise overtuigt ook niet echt en staat meestal maar te gapen met een blik van een achterlijke oermens, wat wel deels zijn rol was maar toch. Er zitten ook wel gaten in het verhaal en dat heeft te maken met het gesneuvelde beeldmateriaal in deze US cut.

BEELD EN GELUID
Het beeld is zuiver en vrij van beschadiging. De kleuren in het sprookjesbos zijn schitterend, een breed palet ontplooit zich voor je ogen. Het Dolby Digital 2.0 geluidsspoor kan met de ondersteuning van Dolby Pro-Logic II zeer genietbaar klinken in de zachtere scènes, maar het geheel kan nogal hard klinken als er meer actie en muziek bijkomt.

EXTRA’S
Eén miezerige trailer van de film is al wat op deze release terug te vinden is.

CONCLUSIE
Voor de decors en de sfeer dat het geheel uitstraalt, moet je deze film eens gezien hebben. Maar deze versie komt niet zo coherent over, er is een “Ultimate Director’s Cut” uit in zone 1 die 114 minuten duurt. Daarin zitten scènes die gesneuveld zijn tijdens de eerste montage van de film en er staat ook een Dolby Digital 5.1 en een DTS geluidstrack op. Ook bevat deze release 2 dvd’s, en staan er buiten deze versie en de director’s cut tevens een hoop extra’s op.


cover
Studio: Fox

Regie: Ridley Scott
Met: Tom Cruise, Mia Sara, Tim Currey

Film:
7,5/10

Extra's:
0,5/10

Geluid:
7/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Fantasy

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1986

Leeftijd:
MG6

Speelduur:
89 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8712626010838


Beeldformaat:
2.35:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0
Frans Dolby Surround 2.0
Italiaans Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Frans, Italiaans
Extra's:
• Bioscooptrailer

Andere recente releases van deze maatschappij