:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> NEXT THREE DAYS, THE
NEXT THREE DAYS, THE (BLU-RAY)
Bespreking door: Ellen - Geplaatst op: 2011-06-08
FILM
John Brennan en zijn vrouw Lara leiden een doodgewoon leven. Ze zijn gelukkig met elkaar en met hun zoontje Luke. John houdt van zijn job als leraar, maar bij Lara op het werk gaat het iets minder goed. De samenwerking met haar bazin loopt niet altijd van een leien dakje. Maar voor de rest is er voor het koppel geen vuiltje aan de lucht.
Maar dan wordt Lara van de ene dag op de andere beschuldigd van moord op haar bazin. De vrouw is het hoofd ingeslagen met een brandblusapparaat en is dood naast haar auto achtergelaten. Enkele ogenblikken later ziet een collega Lara wegrijden van de parkeerplaats en vindt hij het ontzielde lichaam. Alle bewijzen spreken Lara's bewering van onschuld tegen. Haar vingerafdrukken staan op het moordwapen, ze heeft een motief en bovendien is de bloedvlek op haar jas van het slachtoffer. Lara blijft beweren dat ze in de parking een andere vrouw gezien heeft die tegen haar is aangebotst, maar dat kan niet baten. Ze wordt schuldig bevonden en belandt in de gevangenis in Pittsburgh. De enige die rotsvast blijft geloven in Lara's onschuld is haar man John. Hij blijft het bewijsmateriaal doorzoeken in de hoop een manier te vinden om Lara toch nog vrij te pleiten. Maar als ook hun laatste beroep wordt afgewezen, stort de wereld van John en Lara in. Zij onderneemt zelfs een zelfmoordpoging. Vanaf dan staat John besluit vast. Hij wil niet langer toezien hoe zijn vrouw onschuldig in de gevangenis wegkwijnt en begint informatie in te winnen over de mogelijkheid om te ontsnappen. Zonder zijn familie of zelfs Lara erbij te betrekken, verdiept John zich in het gevangeniswezen. Hij krijgt zelfs contact met een ex-gevangene die wel zeven keer ontsnapt is en vraagt hem om raad. Vanaf dan is John met niets anders meer bezig dan met het versieren van valse paspoorten, het aanleren van allerlei inbraaktrucjes en met aftellen tot het juiste moment van de ontsnapping. Maar ondanks z'n vastberadenheid zijn er nog heel wat obstakels te overwinnen. John moet zich inlaten met heel wat louche types en krijgt af te rekenen met heel wat tegenslagen. En dan is er, naast het hele plan, ook nog een stevige dosis geluk nodig om te kunnen ontsnappen. Gaat John Lara kunnen weghalen uit de cel of belandt ook hij achter de tralies?

In The Next Three Days volgen we John Brennan in zijn voorbereidingen voor de ontsnapping van zijn vrouw. Eigenlijk steunt bijna heel de film op de ijzersterke prestatie van Russell Crowe (A Beautiful Mind, Gladiator). Elizabeth Banks - die we kennen uit Definitely, Maybe - speelt Lara Brennan maar komt eigenlijk niet al te veel aan bod in de film. De hoes pakt ook uit met de naam van Liam Neeson (Schindler's List), maar in zijn rol van veelvuldig ontsnapte gevangene komt Neeson maar een vijftal minuutjes in beeld. Russell Crowe draagt de film zonder enig probleem in zijn eentje en levert hiermee opnieuw een prachtprestatie.

BEELD EN GELUID
De beeldkwaliteit van de Blu-rayversie is degelijk. Ze is niet verbazingwekkend goed, maar er zijn ook zeker geen fouten en geen ruis te bemerken. Hetzelfde kan eigenlijk gezegd worden over de geluidskwaliteit: degelijk zonder meer.

EXTRA'S
Voor de start van de film krijgen we drie trailers te zien, namelijk van The Way Back, Buried en Fair Game. Voorts zijn er geen extra's, zelfs geen hoofdmenu overigens.

CONCLUSIE
The Next Three Days is een film die de kijker vanaf het eerste moment bij de keel grijpt en blijft vasthouden tot het einde. Er zit een enorme snelheid in de film en je wordt zonder meer van de ene actie in de andere getrokken. De spanning wordt perfect opgebouwd en verzwakt ook niet gedurende de film. Voeg daarbij nog de schitterende prestatie van Russell Crowe en je hebt het recept van een topthriller!


coverStudio: E1 Entertainment Benelux

Regie: Paul Haggis
Met: Russell Crowe, Elizabeth Banks en Liam Neeson

Film:
9/10

Extra's:
0/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8/10


Regio:
B

Genre:
Thriller

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2010

Leeftijd:
12

Speelduur:
133 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8713045226695


Beeldformaat:
2.35:1 PAL

Geluid:
Engels DTS-HD MA 5.1


Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Trailers vooraf

Andere recente releases van deze maatschappij