:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> PROMENONS-NOUS DANS LES BOIS
PROMENONS-NOUS DANS LES BOIS
Bespreking door: Serge - Geplaatst op: 2001-07-23
FILM
Vijf jonge acteurs worden door de mysterieuze en excentrieke baron Alex De Fersen op zijn kasteel uitgenodigd om hun eigen, controversiële interpretatie te geven van het verhaal over Roodkapje. Eenmaal aangekomen aan het indrukwekkende kasteel van de baron wordt het duidelijk dat niet alleen de jachtopziener Stéphane wat vreemd doet, de baron zelf heeft ze ook niet helemaal op een rijtje. De voorstelling 's avonds zal worden bijgewoond door de baron en zijn autistische kleinzoon Nicolas (die als baby zijn moeder verloor). Niet iedereen voelt zich op zijn gemak in dit afgelegen kasteel; de voorbije dagen waren er berichten op de radio over een moordenaar en verkrachter die in de streek rondhing. De politie waarschuwt het gezelschap, maar dat slaat de goede raad in de wind. Dan dan valt er een dodelijk slachtoffer en merken de overlevenden dat de gastheer uit zijn kamer verdwenen is. Gaat het om een moord, een valstrik, wraak, een levensgevaarlijk spel of is er een psychopaat aan het werk? De nachtmerrie is begonnen...

Promenons-Nous Dans Les Bois (eveneens bekend als Deep In The Woods) is tot op zeker moment een redelijk aardige Franse thriller-horrorfilm, sfeervol in beeld gebracht, met een aantal spannende momenten en onverwachte plotwendingen, uitstekend ondersteund door de DTS-track. Maar na een tijdje word je er wel moe van, want de film bevat totaal geen humor en de makers nemen zichzelf enorm au sérieux. Bovendien heeft de prent met momenten een traag tempo dat de vaart uit het verhaal haalt en wordt het scenario geleidelijk aan wat onoverzichtelijk. Bovendien kunnen de jonge acteurs niet echt overtuigen. Hun personages gedragen zich soms vreemd (wat ons de wenkbrauwen liet fronsen) en waarvoor geen verklaring wordt gegeven. Een beetje een gemiste kans van de Fransen om hun antwoord te geven op het succes van Scream en consoorten.

BEELD EN GELUID
Technisch is deze dvd bijna referentieklasse. Bijna, maar net niet helemaal. Dat is te wijten aan het beeld dat in donkere scènes wat ruis bevat. Nu is het best mogelijk dat dit de bedoeling van de regisseur was om de nodige sfeer te scheppen. Afgezien daarvan bevat het beeld veel details en is het haarscherp, bovendien biedt het natuurlijke en volle kleuren. Het contrastniveau is prima. Printbeschadigingen zijn nergens merkbaar.

Eén goede raad: haal de rolluiken naar beneden, sluit de gordijnen, doe de lichten uit, selecteer de DTS-track en draai het volume open. Je zit dankzij de geweldige DTS-track (1509 kbps) gegarandeerd op het puntje van je stoel. Ondanks het feit dat de film in z'n geheel niet zo veel voorstelt, blijf je toch kijken, meegesleept door de quasi perfecte audiomix en de spannende soundtrack. Alle kanalen worden optimaal benut waarbij de surrounds continu gebruikt worden voor de vele geluidseffecten en achtergrondgeluiden. Split-surround is daarbij eveneens van toepassing. Het geluidsbeeld is ruim en open en het klinkt zeer gecontroleerd. De Dolby Digital 5.1 (448 kbps) is eveneens de moeite om te beluisteren, maar klinkt toch ietwat ruwer en bevat iets minder detail dan de DTS-track.

De Nederlandse ondertitels zijn niet uitschakelbaar.

EXTRA'S
A-Video presenteert ons enkele minieme extra's: een bioscooptrailer, een teasertrailer, een Behind The Scenes (7 min.) met interviews (Nederlands ondertiteld), een fotogalerij, enkele beknopte filmografieën en vier cross-promotional trailers (Ghost Dog, Taxi 2, Six-Pack en Amnesia).

CONCLUSIE
Deep In The Woods heeft z'n momenten, maar rekening houdend met bovenvernoemde opmerkingen lijkt ons deze dvd eerder een huurtip. Technisch scoort de dvd zeer goed, waarbij voornamelijk de DTS-track in het oog, of beter gezegd het oor springt.


cover
Studio: A-Film

Regie: Lionel Delplanque
Met: Clotilde Courau, Clément Sibony, Vincent Lecoeur, Alexia Stresi, Maud Buquet

Film:
5/10

Extra's:
4/10

Geluid:
8,5/10

Beeld:
9,5/10


Regio:
2

Genre:
Thriller

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2000

Leeftijd:
16

Speelduur:
90 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8716777000366


Beeldformaat:
2.35:1 anamorf PAL

Geluid:
Frans DTS 5.1
Frans Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Trailer en teaser
• Behind The Scenes
• Fotogalerij
• Filmografieën
• Cross-promotional trailers

Andere recente releases van deze maatschappij