:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> POUND OF FLESH
POUND OF FLESH
Bespreking door: Ellen - Geplaatst op: 2011-08-16
FILM
Noah Melville is al jarenlang docent aan Barden College in Californië. Als oude rot in het vak geniet hij het respect van zijn collega's, maar ook van zijn - voornamelijk vrouwelijke - studenten. Zijn lessen over Shakespeare staan hoog aangeschreven en vallen overduidelijk in de smaak.


Melville verheugt zich op de start van het semester want dat betekent dat er nieuwe studentes komen en de oude docent keurt maar al te graag het verse vlees dat hij in de kuip heeft. Op deze manier kan hij meteen beginnen met de individuele begeleiding van de knapste studentes. Naast docent houdt Melville er immers nog een andere job op na, namelijk die van koppelaar - dat is alvast de naam die hij zelf eraan wenst te geven. Barden College is een dure school en niet alle studentes kunnen het collegegeld betalen. Maar Noah heeft de perfecte oplossing gevonden voor dit probleem. Hij koppelt de mooiste meisjes aan rijke, oude snoepers die bereid zijn, in ruil voor de diensten van de meisjes uiteraard, hun opleiding te betalen. Melville heeft één voorwaarde: de meisjes moeten zwijgen over deze regeling en van zodra ze afgestudeerd zijn, wordt hun overeenkomst stopgezet. Een geweldig plan, zo blijkt, want op deze manier doet Melville al jaren gouden zaken.Maar dan wordt het lijk gevonden van een jonge vrouw. Hoewel rechercheur Kelly net is overgeplaatst naar het kleine politiekantoor in de buurt van Barden College, krijgt hij, samen met zijn partner adjudant Ferraro, de moordzaak toegewezen. Aanvankelijk lijkt elk spoor dood te lopen, maar wanneer de identiteit van het vermoorde meisje eindelijk vastgesteld wordt, komt het onderzoek in een stroomversnelling. Patrick Kelly is ervan overtuigd dat de gladde Noah Melville en één van zijn klanten, Cameron Morris, er voor iets tussen zitten, maar het is niet zo simpel dit te bewijzen, zelfs niet wanneer Melville onderduikt. Op het moment dat de politiecommissaris het onderzoek niet langer steunt, staat Kelly machteloos. Toch wil hij het daarbij niet laten. Hij neemt het recht in eigen hand en zet zijn zoektocht naar Melville voort.


De hoofrollen in Pound Of Flesh zijn weggelegd voor Malcolm McDowell (Noah Melville), Angus Macfadyen (Patrick Kelly), Timothy Bottoms (Cameron Morris) en Elizabeth Rodriguez (Becky Ferraro). Ongetwijfeld zal Malcolm McDowell u bekend voorkomen en dat hoeft ook niet te verbazen aangezien deze acteur in meer dan 200 films en tv-series heeft meegespeeld waarover A Clockwork Orange waarin hij de gestoorde Alex speelt. Hoewel ook de andere castleden met Pound Of Flesh niet aan hun proefstuk toe zijn, kan er in deze film amper van acteerprestaties gesproken worden. Alle personages komen oppervlakkig en onrealistisch over. Toegegeven, het zwakke verhaal achter de film zal hier ongetwijfeld geen goed aan doen. De film komt bijzonder traag op gang, hangt met haken en ogen aan elkaar en weet eigenlijk op geen enkel ogenblik de kijker te boeien. Diegenen die met de nodige moed en volharding de film uitkijken, worden bovendien nog eens beloond met een ontknoping die werkelijk van de pot gerukt is.

BEELD EN GELUID
Pound Of Flesh dateert van 2010 en eigenlijk kunnen we dat amper geloven. De film oogt en klinkt zo pover dat we eerder dachten aan een slechte prent uit de jaren 80. Niet dus... De beeldkwaliteit is teleurstellend. Er zijn geen echte fouten of storingen, maar daarmee is dan ook alles gezegd. De kleuren ogen mat en er is weinig contrast. De achtergronden zijn vaak wazig en zeker in de donkere scènes zit heel wat ruis. Jammer genoeg valt het beeld in vergelijking met de geluidskwaliteit eigenlijk nog mee. Het geluid is immers opvallend ondermaats. Volgens de technische specificaties zou Pound Of Flesh een 5.1-surroundtrack moeten hebben, maar daar valt nergens iets van te bespeuren. Bovendien klinkt het geluid op verscheidene momenten heel hol en ver weg, wat een vrij rare indruk geeft. In sommige scènes wordt de audiotrack gecombineerd met muziek en dan zijn de dialogen nog onduidelijker.


EXTRA'S

Geen, tenzij je de trailer wilt meerekenen die op de achtergrond gespeeld wordt in het hoofdmenu.

CONCLUSIE
De hoes van deze dvd deed ons al vermoeden dat het hier om een B-film zou gaan en niets is minder waar. Slechte acteerprestaties, povere beeld- en geluidskwaliteit en een uiterst zwak verhaal zorgen ervoor dat Pound of Flesh niet meer is dan 96 minuten verloren tijd. 


cover
Studio: Paradiso

Regie: Tamar Simon Hoffs
Met: Malcolm McDowell, Angus Macfadyen, Elizabeth Rodriguez en Timothy Bottoms

Film:
3/10

Extra's:
0/10

Geluid:
3/10

Beeld:
5/10


Regio:
2

Genre:
Thriller

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2010

Leeftijd:
16

Speelduur:
96 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8712806038201


Beeldformaat:
1.85:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1


Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Geen

Andere recente releases van deze maatschappij