:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> TOM & JERRY - GREATEST CHASES (BESTE ACHTERVOLGINGEN)
TOM & JERRY - GREATEST CHASES (BESTE ACHTERVOLGINGEN)
Bespreking door: Ronny - Geplaatst op: 2001-01-20
FILM
Tom & Jerry gezien verschenen op 20 februari 1940 voor het eerst op het witte doek en werden meteen genomineerd voor een Academy Award, die ze niet wonnen, maar uiteindelijk zouden ze in de loop der jaren verschillende Academy Awards in hun kast bijzetten,, zoveel zelfs dat eender welke acteur jaloers zou zijn. In de eerste aflevering heette Tom de kat nog  'Jasper'. Daar kwam verandering in nadat de studio een wedstrijd had uitgeschreven over de naam van de kat. Vanaf de tweede afleveringe was Tom geboren en had hij zelfs een lichte gedaanteverwisseling ondergaan.

Men krijgt hier, volgens de cover dan toch, de 14 beste tekenfilms van het duo te zien. Tja, enkele daarvan horen volgens mij bij de besten, maar ik vind persoonlijk dat er wel nog andere een plaatsje hadden mogen krijgen, want de meeste komen uit de jaren zestig en die missen de originele details van de  charmante 'oude reeks'. Een beetje flauwe kost dus.

BEELD EN GELUID
Veel moeite heeft men zich niet getroost.  Het beeld bevat krassen, vuil en het is niet altijd even scherp. Je kan hier wel aanhalen dat men de nostalgische kaart wil uitspelen en alles wat origineel is wil behouden, maar langs de andere kant is dit een dvd-uitgave waarvan we verwachten dat ze een mooie transfer van een dergelijke oude films bevat.
Het geluidsspoor is Dolby Digital Mono en klinkt behoorlijk; dat we hier geen 5.1-spoor krijgen is minder storend. Hoewel deze dvd een Nederlandstalige hoes heeft ontbreekt het Nederlandstalige geluidsspoor en/of de Nederlandstalige ondertiteling. Het is geen drama om de filmpjes op die manier te bekijken want zoveel praten doen onze muis en kat niet, maar soms zijn er wel geschreven teksten in beeld die de kleinsten niet zullen begrijpen.

EXTRA'S
Een fragment uit Anchors Away waarin Gene Kelly danst met Jerry de muis, is alles wat hier te vinden is. Een gemiste kans om wat meer achtergrondinfo te geven over Tom en Jerry. Anchors Away uit 1945 vertelt het verhaal over 2 zeelui (Gene Kelly en Frank Sinatra) die vakantie hebben in Hollywood en op de versiertoer gaan. Ze leren een jongetje kennen dat wees is en bij zijn mooie tante woont en dat later bij de marine wil gaan. Hier valt op dat de beeldkwaliteit eenstuk hoger ligt:  sprankelende kleuren en een zuiver beeld. De complete film is ook uit op dvd.

CONCLUSIE
Het is duidelijk dat dit een dvd is voor kinderen. Het beeld is niet zo goed, maar daar zit een kind helemaal niet mee in en er zijn evenmin extra's, maar daar zou toch niet naar gekeken worden. Alleen het ontbreken van Nederlandstalige ondersteuning kan als een klein gemis gezien worden.


coverStudio: Warner

Regie: -
Met: -

Film:
7/10

Extra's:
3/10

Geluid:
5/10

Beeld:
5/10


Regio:
2

Genre:
Animatie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2000

Leeftijd:
AL

Speelduur:
99 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
7321931653060


Beeldformaat:
1.33:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital Mono 1.0
Frans Dolby Digital Mono 1.0
Italiaans Dolby Digital Mono 1.0Ondertitels:
geen
Extra's:
• "The Worry Song" uit Anchors Away

Andere recente releases van deze maatschappij