:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> DILEMMA, THE
DILEMMA, THE (BLU-RAY)
Bespreking door: Ellen - Geplaatst op: 2011-09-26
FILM
Ronny en Nick zijn zakenpartners. Samen proberen ze met hun klein bedrijfje het verschil te maken in de wereld van elektrische motoren voor auto's. De twee vullen elkaar perfect aan: Nick is het technisch vernuft terwijl Ronny een geboren verkoper is. Maar ook privé klikt het zeer goed tussen beiden. Ze kennen elkaar al jaren en ondanks hun sterk verschillende persoonlijkheden zijn ze echte vrienden. Een leuke extra is dat Nick en zijn vrouw Geneva het ook prima kunnen vinden met Ronny's nieuwe vriendin Beth. Nick probeert zelfs zijn vriend te overtuigen Beth ten huwelijk te vragen. Ronny is tenslotte al veertig en nu hij eindelijk iemand gevonden heeft die bij hem past en hem helpt niet te hervallen in zijn gokverslaving, mag hij die natuurlijk niet laten schieten.

Ronny beseft dat een huwelijk inderdaad niet te vermijden is - en misschien zelfs een goed idee is- en hij wil dan ook meteen zichzelf te buiten gaan om de liefde van zijn leven op een originele manier ten huwelijk te vragen. Terwijl hij een romantisch plekje uitzoekt in een prachtige botanische tuin, krijgt hij daar echter de schok van zijn leven, want hij ziet Geneva lachend en kussend met een andere man. Uiteraard is hij niet van plan het hierbij te laten. Hij wil Geneva ervan overtuigen om Nick de waarheid te vertellen en haar minnaar te dumpen. Maar zij laat zich niet zo gemakkelijk overtuigen. Bovendien is het verre van het goede moment om Nick met de vreselijke waarheid te belasten. Hij staat op het punt een grote doorbraak te realiseren en zo een contract binnen te halen met General Motors. Ronny staat er dus alleen voor. Hij wil zijn vriend beschermen, Geneva in het oog houden, haar minnaar eens goed waarheid zeggen en bovendien wil hij dit alles geheim houden voor Beth...

The Dilemma is een film van regisseur Ron Howard die eerder al films als A Beautiful Mind, Splash, Cinderella Man en Cocoon regisseerde. Van een man met zijn palmares hadden we echter wel iets anders verwacht. The Dilemma is geen erg originele film geworden. Het onderwerp is banaal en de situaties zijn doorzichtig. Bovendien hebben de verschillende personages amper diepgang. We herkennen Vince Vaughn als Ronny en Kevin James als Nick. De twee acteurs hebben al heel wat ervaring in de komische film. Jammer genoeg is dit niet meteen te merken in The Dilemma. Ook de vrouwelijke wederhelften zijn geen onbekenden: Jennifer Connelly vertolkt de rol van Beth, Geneva wordt gespeeld door Winona Ryder. 

BEELD EN GELUID
Op de beeld- en geluidskwaliteit hebben we niet veel aan te merken. Het beeld is scherp, de kleuren zijn helder en het geluid is degelijk. Eigenlijk wat je zou verwachten van een Blu-ray, maar ook niet meer dan dat.

EXTRA'S
De Blu-ray bevat meer dan 40 minuten Deleted Scenes. Deze scènes worden kort ingeleid door Ron Howard. Beeldmateriaal genoeg dus, maar toch moeten we ons er niet te veel bij voorstellen. Heel wat van de beelden hebben we immers al in de film gezien en bovendien waren de verdwenen scènes ook niet de meest interessante.

CONCLUSIE
De komedie is en blijft een moeilijk genre. Dat merken we ook weer in The Dilemma, die jammer genoeg een film geworden is waarvan er dertien in een dozijn gaan.


cover




Studio: Universal

Regie: Ron Howard
Met: Vince Vaughn, Kevin James, Winona Rider, Jennifer Connelly, Channing Tatum, Queen Latifah

Film:
6,5/10

Extra's:
6/10

Geluid:
8/10

Beeld:
7,5/10


Regio:
B

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2011

Leeftijd:
12

Speelduur:
110 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
5050582819250


Beeldformaat:
2.35:1 HD

Geluid:
Engels DTS-HD MA 5.1
Frans DTS Surround 5.1
Spaans DTS Surround 5.1
Duits DTS Surround 5.1
Italiaans DTS Surround 5.1
Latijns-Amerikaans Spaans DTS Surround 5.1
Portuguees DTS Surround 5.1

Ondertitels:
Engels, Nederlands, Frans, Spaans, Deens, Duits, IJslands, Italiaans, Latijns-Amerikaans Spaans, Noors, Portuguees, Zweeds, Fins, Grieks, Chinees, Japans
Extra's:
• 14 Deleted Scenes (incl. 7 exclusieve Blu-ray-scènes) met introductie door regisseur Ron Howard (45 min.)

Andere recente releases van deze maatschappij