:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> BEVERLY HILLS COP II
BEVERLY HILLS COP II
Bespreking door: Serge - Geplaatst op: 2002-08-11
FILM
Dat sequels niet altijd garant staan voor een kwalitatieve film bewijst deze Beverly Hills Cop II. Na het megasucces van de eerste film uit 1984 broedde bij de producenten een plan om er een vervolg aan te breien. In eerste instantie dacht men aan een TV-serie, maar toen er weinig interesse bleek te zijn vanwege onder andere Eddie Murphy, belandde dit project in de prullenmand. Murphy echter was wel te spreken over een tweede film en zo geschiedde. Deze sequel bevat alle ingrediënten uit de eerste film, deze keer doorspekt met een vleugje actie. Het scenario is nogal magertjes uitgevallen en heeft niet veel om het lijf. De film kan bijgevolg niet tippen aan het origineel. Murphy voelt zich duidelijk nog steeds goed in zijn vel als Axel Foley, dat kan ook gezegd worden van Rosewood (Reinhold) en Taggert (Ashton) die ook nu weer van de partij zijn en Axel assisteren in zijn speurtocht naar de daders van de aanslag op commissaris Andrew Bogomil (Ronny Cox). Reden te meer om richting Los Angeles te trekken. En zo is het drietal opnieuw herenigd en zullen ze samen de strijd aanbinden tegen een groep gevaarlijke criminelen.

BEELD EN GELUID
Het oorspronkelijke 2.35:1 beeldformaat is hier behouden, en de film wordt bovendien anamorfisch op dvd gezet. De beeldkwaliteit is zonder meer behoorlijk al merk je wel duidelijk filmgrain, minieme vuiltjes en sporadisch wat aliasing. Net als bij Beverly Hills Cop I werd ook hier de geluidstrack geremixed naar een volwaardige Dolby Digital 5.1 (448 kbps) doch dit staat niet garant voor het optimaal gebruik van de beschikbare kanalen. Op dat vlak scoort het geluid minder goed. De surrounds worden niet al dikwijls gebruikt en ook de subwoofer beleeft een vrij rustige 99 minuten. Dialogen en muziek weerklinken prima, doch op het gebied van actie ontbreekt de punch een beetje.

EXTRA’S
Paramount voorziet voor deze release een handvol extra’s waarvan de Cast and Crew Interviews (21 min.) het meest interessant zijn. Hier komen leden van de cast en crew uitgebreid aan bod en lichten het één en ander toe in verband met de productie, de samenwerking en vertellen ze leuke anecdotes van tijdens de opnames. Een origineel en leuk Behind The Scenes filmpje (7 min.) uit 1987 toont wat beelden en interviews met cast en crew. In Shakedown Music Featurette (5 min.) wordt de main theme van de film wordt kort uit de doeken gedaan hoe deze tot stand is gekomen. Voorts krijgen we nog een verwijderde scène met commentaar van regisseur Tony Scott en een bioscooptrailer.

CONCLUSIE
Beverly Hills Cop II combineert de succesvolle ingrediënten uit de eerste film met een vleugje actie maar weet over de hele lijn jammer genoeg nauwelijks te overtuigen. Dit maakt dat deze sequel niet kan tippen aan het origineel. Doch blijft het een redelijke film voor een ontspannend avondje cinema, meer niet. Technisch scoort de dvd voldoende al mochten de extra’s wat uitgebreider.


cover
Studio: Paramount

Regie: Tony Scott
Met: Eddie Murphy, Judge Reinhold, John Ashton, Ronny Cox, Brigitte Nielsen, Jurgen Prochnow

Film:
6/10

Extra's:
5/10

Geluid:
7/10

Beeld:
7/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1987

Leeftijd:
AL

Speelduur:
99 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8714865556795


Beeldformaat:
2.35:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Duits Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Duits, Deens, Fins, Noors, Zweeds, IJslands, Tsjechisch, Hongaars, Pools, Bulgaars, Roemeens, Arabisch, Turks
Extra's:
• Cast & Crew Interviews
• Behind-the-Scenes
• Verwijderde scène
• Music featurette
• Bioscooptrailer

Andere recente releases van deze maatschappij