:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> BEVERLY HILLS COP III
BEVERLY HILLS COP III
Bespreking door: Serge - Geplaatst op: 2002-08-12
FILM
Uit de interviews op deze dvd blijkt dat men een hele tijd heeft liggen worstelen met het scenario vooraleer er iets bruikbaars uit de bus kwam. Deze problemen vertalen zich uiteraard naar de film toe. Zeven jaar na het succes van Beverly Hills Cop II achtte men het nodig om nog maar eens een vervolg te maken. Deze keer is de kloof met de twee voorgande films mogelijk nog groter. In dit derde laatste deel hangen de verhaallijnen losjes aan elkaar en heeft men zich in allerlei bochten gewrongen om Axel Foley toch maar opnieuw in Los Angeles te doen belanden. De plot is ronduit bij de haren getrokken en ongeloofwaardig. Humor en actie zijn opnieuw aanwezig doch deze keer behoorlijk flauw en nauwelijks het vermelden waard. John Ashton kon zich niet vrijmaken voor deze film, achteraf gezien een geluk bij een ongeluk. Het verhaal: na een razzia in een garage wordt Foley’s chef genadeloos neergeknald en sterft deze in zijn armen. Foley zweert de daders te zullen opsporen. Zijn spoor leidt opnieuw naar Los Angeles waar volgens Foley het pretpark Wonderworld dient als dekmantel voor georganiseerde misdaad. Met de hulp van werkneemster Janice (Theresa Randle) en in mindere mate van Rosewood (Reinhold) dringt Foley steeds dieper door in de geheimen die het pretpark verbergt, en dit tot groot ongenoegen van de misdadigers.

BEELD EN GELUID
Beverly Hills Cop III biedt van de drie dvd’s de beste beeldkwaliteit. De film is nog niet zo oud en dat merk je goed. Ondanks het feit dat het originele 1.85:1 beeldformaat lichtjes aangepast werd naar 1.78:1, kunnen we spreken van een bevredigende transfer. Kleuren ogen mooi, er is voldoende detail en scherpte en het contrast is prima geregeld. Het Dolby Digital 5.1 geluid klinkt in tegenstelling tot de vorige films iets beter waarbij de surrounds meer in actie treden en zelfs split-surround gebruikt wordt. Tevens is duidelijk hoorbaar dat deze track dieper doorgaat in de lage tonen waardoor voornamelijk actiescènes wat meer impact krijgen.

EXTRA’S
Net als met de film is het niet veel soeps op gebied van extra’s. Toch konden de Cast en Crew Interviews (24 min.) ons wel best bekoren al was het maar om te moeten aanhoren hoe Steven E. de Souza veel moeite had om met een aanvaardbaar scenario voor de dag te komen. Voorts bevat deze featurette een aantal interviews met cast en crew waarin opnieuw wordt teruggekeken op de prettige samenwerking. Daarnaast krijgen we nog een bioscooptrailer en daarmee is de kous af.

CONCLUSIE
Beverly Hills Cop III is ontegensprekelijk de minst goede film uit de reeks: humor en actie vertoeven op een laag pitje en het scenario rammelt langs alle kanten. De beeld- en geluidskwaliteit zijn goed zonder meer, de extra’s stellen teleur. De film zal waarschijnlijk wel in de smaak vallen bij Eddie Murphy fans, aan de anderen de goede raad om deze film enkel te gaan huren.


cover
Studio: Paramount

Regie: John Landis
Met: Eddie Murphy, Theresa Randle, Hector Elizondo, Judge Reinhold

Film:
4/10

Extra's:
3/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Actie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1994

Leeftijd:
12

Speelduur:
100 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8714865556801


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Duits Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Duits, Deens, Fins, Noors, Zweeds, IJslands, Tsjechisch, Hongaars, Pools, Bulgaars, Roemeens, Arabisch, Turks
Extra's:
• Cast & Crew Interviews
• Bioscooptrailer

Andere recente releases van deze maatschappij