:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> ERO-LOUNGE
ERO-LOUNGE
Bespreking door: Serge - Geplaatst op: 2002-08-13
FILM
Het zal je maar overkomen: je ligt op een zwoele zomerse avond lekker te luieren op een luxueus zeiljacht richting Ibiza, op de achtergrond weerklinkt rustgevende en relaxerende loungemuziek, je wordt verwend met lekkere hapjes en sangria geserveerd door een adembenemende mooie naakte Française. En zo ontstond tijdens de zomer van 2001 het idee voor Ero-Lounge, een project dat dankzij de steun van Universal Music B.V. UM3 verwezenlijkt kon worden. Deze productie is een combinatie van sfeervol belichte soft-erotische beelden van naakte vrouwen afgewisseld met computeranimatie en begeleid door speciaal gestreamlinede en rustgevende lounge-muziek van de bekende Nederlandse dj Marcello. De beelden kwamen tot stand dankzij fotograaf Govert de Roos, alom bekend om zijn unieke belichtingen. Video-artiest Paolo C. verzorgde de regie en camerawerk bij het filmen van de verschillende modellen. Hij creëerde de “visual lounge”. Voor niet-kenners doet de naam Ero-Lounge alleen al vermoeden dat het met erotiek en muziek te maken heeft. En vermoedelijk is deze dvd niet aan hen besteed. Liefhebbers van dit genre muziek zullen misschien wel meer aan hun trekken komen met deze release al moet gezegd dat je na een paar keer kijken eerder de neiging zal hebben om enkel nog de muziek op de achtergrond te laten spelen.

De volgende songs worden gebruikt: First Seduction, Mountain Waves, The Sensual Zone, Step by Step, For My Life, Groove du Chameaux, Colour Me Sexy, Yes, One More Kiss.


BEELD EN GELUID
Op de kwaliteit van het beeld valt weinig te bemerken. Er is voldoende scherpte en detail aanwezig, het contrast is prima geregeld, de kleuren zijn warm en vol, maar het geheel is vrij donker, wat uiteraard bedoeld is door de makers om de nodige sfeer op te roepen. Het enige minpunt betreft de niet-anamorfische uitvoering waardoor je op breedbeeldtelevisies toch een groot aantal lijnen mist. De muziek werd speciaal in Dolby Digital 5.1 (448 kbps) door dj Marcello gestreamlined zodat net zoals op het schip de geluiden je van alle kanten omringen. Het gebruik van de 5.1 kanalen is optimaal waarbij eveneens de subwoofer frequent wordt aangesproken. De Dolby Digital 2.0 track klinkt eveneens vrij goed maar geeft je toch niet hetzelfde omringende gevoel als bij de Dolby Digital 5.1.

EXTRA’S
Deze dvd bevat geen echte extra’s behalve dan twee opties “Music Only”, om enkel het geluid af te spelen met een vaste achtergrondafbeelding, en “Loop”, een functie die er voor zorgt dat de muziek continue wordt afgespeeld.


CONCLUSIE
Deze dvd biedt een geslaagde beeld- en geluidstransfer waarbij we echter hopen dat bij een volgend project het beeld wel anamorfisch zal zijn, de speelduur tevens wat langer wordt en eventueel enkele extra’s worden toegevoegd. Deze DVD is een uniek en origineel product, doch volgens ons echter eerder gericht is naar lounge-liefhebbers. Meer info op www.erolounge.nl


cover




Studio: 2SenseXperience Productions

Regie: Paolo C.
Met: -

Film:
7/10

Extra's:
0/10

Geluid:
8/10

Beeld:
7,5/10


Regio:
0

Genre:
Muziek

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2002

Leeftijd:
16

Speelduur:
45 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
731458351191


Beeldformaat:
1.78:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Engels Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Geen
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij