:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> PACTE DES LOUPS, LE (BROTHERHOOD OF THE WOLF)
PACTE DES LOUPS, LE (BROTHERHOOD OF THE WOLF) (BLU-RAY)
Bespreking door: Ellen - Geplaatst op: 2011-12-15
FILM
Rond het jaar 1760 wordt het Franse Gévaudan geterroriseerd door een mysterieus beest. Het monster lijkt telkens uit het niets op te duiken en het heeft al heel wat slachtoffers gemaakt, vooral meisjes en vrouwen. Door de angstaanjagende verhalen die erover de ronde doen, durven steeds minder mensen door de mistige velden van het platteland trekken. Het beest moet gevat worden en daarvoor wordt de hulp ingeroepen van Grégoire de Fronsac, een ridder en tevens de taxidermist van de koning , samen met zijn Indiaanse gezel Mani. De aankomst van het duo gaat overigens niet onopgemerkt voorbij. Ze redden immers al meteen Jean Chastel, een oude genezer en zijn dochter Virginie uit de handen van soldaten.

De jonge Thomas, markies d'Apcher, besluit het duo te vergezellen en het te assisteren bij z'n onderzoek, een onderzoek waar Fronsac trouwens heel wat twijfels bij heeft. Sommige mensen die een aanval van het beest overleefd hebben, beschrijven het immers als veel groter dan een wolf en Fronsac twijfelt of zo'n dier wel bestaat. Hij moet echter zijn mening herzien nadat hij de beetafdruk ziet bij één van de slachtoffers. Hoewel de aanvallen dus duidelijk niet het werk zijn van een ordinaire wolf, blijft Kapitein Duhamel, die de jacht op het beest leidt, tientallen wolven afmaken, zonder echter de ware schuldige te pakken te krijgen. Het hele onderzoek lijkt op een dood spoor te zitten, maar dat laat Fronsac niet teveel aan zijn hart komen. Hij weet zich maar al te goed te vermaken met Sylvia, een Italiaanse courtisane. Bovendien probeert hij ondertussen het hart te veroveren van Marianne de Morangias, de dochter van een graaf. Haar broer Jean-François is getekend voor het leven door een aanval van een leeuw tijdens één van zijn reizen naar Afrika.

Maar dan vindt Fronsac een stalen tand en zijn eerste vermoeden dat het beest niet bestaat, krijgt weer vorm. Bovendien beweert één van de getuigen dat het beest eigenlijk tam is en gecontroleerd wordt door een mens. Lord de Beauterne, de wapenmeester van de koning, wordt uitgestuurd om Fronsac te assisteren. Maar Beauterne heeft andere plannen. Hij doodt een gewone wolf en hij overtuigt Fronsac de wolf te veranderen zodat hij op het monster lijkt. De koning is tevreden, maar ondertussen gaan de aanvallen van het beest in Gévaudan gewoon voort. Fronsac komt te weten dat het beest in handen is van een geheim genootschap dat door middel van de aanvallen het vertrouwen van het volk in de koning wil ondermijnen zodat het uiteindelijk zelf de macht in handen kan nemen. Fronsac wordt opgedragen te zwijgen en hij zelfs weggestuurd naar het buitenland. Maar hij is niet van plan zich zo gemakkelijk gewonnen te geven en keert samen met Mani terug naar het Franse platteland, vastberaden om het beest te pakken te krijgen.

Bij zijn terugkeer komt Fronsac onverwacht oog in oog te staan met het beest. Fronsac, Mani en Thomas trekken de bossen in en zetten vallen uit, maar het dier laat zich niet zomaar vangen. Mani vindt anderzijds wel het hol van het beest, waar ook het geheime gezelschap verblijft. Verbaasd door wie hij hier vindt, laat Mani zich verrassen. Hij wordt doodgeschoten. Uiteraard is Fronsac helemaal kapot van de dood van zijn beste vriend. Maar daardoor komt Fronsac wel te weten wie er achter het geheime genootschap zit. Voor hij echter iets kan ondernemen, wordt hij overmeesterd door soldaten en in de gevangenis gegooid. Maar dan komt er hulp uit onverwachte hoek. Zal Fronsac er in slagen op tijd in te grijpen, het beest te stoppen en zijn geliefde Marianne te redden?

In Le Pacte Des Loups van regisseur Christophe Gans zien we enkele bekende namen uit de Franse film, zoals Samuel Le Bihan, Vincent Cassel (Black Swan), Jérémie Renier (L'Enfant) en Monica Bellucci. Gans slaagt er zeer goed in om mysterie, drama, martial arts en historische aspecten te combineren. Het resultaat is een film met een eigen, aparte sfeer en sterke acteerprestaties.

BEELD EN GELUID
Wat beeld en geluid betreft, mogen we zeker niet klagen over Brotherhood Of The Wolf. Het beeld is foutloos en scherp. Bovendien is de film enorm sfeervol. De decors, de kledij, het gebruik van de kleuren... alles draagt bij tot het scheppen van de perfecte sfeer. Van de mistige bossen en velden waar de koude en de kilte afdruipt, gaat het naar de warme gloed van de kamers in de kastelen van de adel of die van het bordeel. Het is duidelijk dat geen moeite gespaard is om deze film van een passend gevoel te voorzien. Niet alleen het beeld scoort goed, ook het geluid is prima in orde. De 5.1-geluidstrack is zeker de moeite waard en komt duidelijk tot zijn recht. Dat draagt zeker bij tot de indruk die de film maakt.

EXTRA'S
De Blu-ray van Brotherhood Of The Wolf bevat één extra, namelijk Achter de schermen. Maar deze extra kan wel tellen. Gedurende een uur en achttien minuten mogen we meekijken op de set van de film. We zien hoe de crew en de cast af te rekenen krijgt met allerlei weersomstandigheden, hoe sommige scènes maar niet willen lukken, maar ook welke toffe sfeer er heerst op de set. De regisseur, verschillende leden van de cast en meerdere acteurs komen aan het woord. Dat alles zorgt ervoor dat het resultaat een afwisselende making-of is die geen moment verveelt.

CONCLUSIE
Brotherhood Of The Wolf is een aparte film die maar moeilijk met een andere films te vergelijken valt. Het is duidelijk dat deze prent heel wat troeven eeft: een aparte verhaallijn, een unieke sfeer, sterke beeld- en geluidskwaliteit en een leuke extra.


cover
Studio: Universal

Regie: Christophe Gans
Met: Mark Dacascos, Samuel Le Bihan, Monica Bellucci, Vincent Cassel

Film:
7,5/10

Extra's:
/10

Geluid:
9/10

Beeld:
9/10


Regio:
B

Genre:
Thriller

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2001

Leeftijd:
16

Speelduur:
140 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
5050582826395


Beeldformaat:
2.35:1 HD

Geluid:
Frans DTS MA 5.1
Italiaans DTS MA 5.1
Russisch DTS MA 5.1
Frans DTS MA 2.0
Italiaans DTS 2.0
Latijns-Amerikaans Spaans DTS 2.0
Braziliaans Portuguees DTS 2.0


Ondertitels:
Nederlands, Italiaans, Latijns-Amerikaans Spaans, Braziliaans Portuguees, Russisch
Extra's:
• Behind the scenes

Andere recente releases van deze maatschappij