:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> SMALL TOWN MURDER SONGS
SMALL TOWN MURDER SONGS
Bespreking door: Ellen - Geplaatst op: 2012-03-15
FILM
Walter werkt als Sheriff in een klein stadje in de buurt van Ontario. Op uitzondering van een sporadische verkeersboete, valt er weinig te beleven en eigenlijk is hij daar perfect gelukkig mee. Er wonen weinig gezinnen in de buurt waarvan een aantal ook nog traditionele mennonieten zijn. Maar ook dat maakt Walter niets uit. Wanneer er een meisje vermoord wordt teruggevonden in een afgelegen stukje natuur, staat Walter voor een geheel nieuwe uitdaging. Een moord oplossen behoort immers niet tot zijn normaal takenpakket. Gelukkig krijgt hij hulp van buitenaf. Walter heeft zowat meteen een verdachte op het oog, maar jammer genoeg ontbreekt hem het bewijs om Steve Hinden, een plaatselijke stukje crapuul, op te pakken. Het feit dat Steve nu samenwoont met Walters ex-vriendin Rita helpt de zaak uiteraard ook niet vooruit. Walter merkt al snel dat hij niet al te veel hulp van zijn omgeving moet verwachten. De dorpsbewoners geloven er niet in dat hij de zaak kan oplossen en ook van zijn streng religieuze familie moet hij geen steun verwachten. Zij verwijten hem nog steeds zijn vroegere gedrag. Want Walter is niet altijd de brave, gelovige politiechef geweest. Hij wordt nog steeds gekweld door zijn gewelddadige verleden dat ongetwijfeld bijgedragen heeft tot zijn breuk met Rita. Voor Walter raakt het oplossen van de zaak steeds meer verweven met het in het reine komen met zichzelf en zijn daden.
 

Small Town Murder Songs
is een thriller met Peter Stormare in de hoofdrol, die we beter kennen we beter als John Abruzzi uit Prison Break. Hoewel we zijn acteerprestaties in deze serie zeker konden appreciëren, levert hij eerder teleurstellend werk in deze film. Hoewel Small Town Murder Songs bijna volledig om hem draait, krijgt het personage maar weinig diepgang. Hetzelfde kan jammer genoeg gezegd worden van de andere leden van de cast. Daardoor blijft de hele film oppervlakkig en weet de prent niet echt te boeien. De hele film wordt overigens opgesmukt met stukjes gospelmuziek en citaten uit de Bijbel die op het scherm verschijnen. Deze aparte aanpak zorgt er jammer genoeg voor dat je als kijker nog moeilijker kan meeleven met het verhaal. Er wordt een afstand gecreeërd die eerder vreemd aanvoelt. Het grootste probleem in Small Town Murder Songs lijkt ons echter het verschrikkelijk trage tempo van de film. Het verhaal kruipt als het ware vooruit en er wordt op geen enkel moment enige spanning opgebouwd. Bijgevolg wordt de fastforward-knop met de minuut aantrekkelijker en zal je als kijker afhaken voor de film halfweg is. 


BEELD EN GELUID

Wat de beeldkwaliteit betreft kunnen we vooreerst stellen dat er geen opmerkelijke fouten in het beeld zitten. Ook wat ruis betreft valt het allemaal nog wel mee. In donkere scènes en scènes op de achtergrond zien we wel wat meer ruis. Het grootste probleem zit hem in de dofheid van de kleuren en de contrasten die lang niet altijd even scherp zijn. Daardoor oogt de film een pak ouder dan hij is. Small Town Murder Songs dateert pas van 2010, maar dat zou je absoluut niet zeggen. Het geluid van deze film is eerder pover. Er is een 5.1-surroundtrack en een stereogeluidstrack, maar tussen de twee hoor je amper verschil. Ook de 5.1-track klinkt als stereo. Maar meestal stoort dat niet echt. De dialogen zijn duidelijk en eigenlijk zou de film amper gebaat zijn met surroundgeluid. Enkel wanneer het gospelkoor op de achtergrond te horen is, klinkt dat wat magertjes.


EXTRA'S

Bij wijze van bonusmateriaal vinden we de trailer van Small Town Murder Songs maar ook van andere Filmfreak-films, namelijk Trash Humpers, Myth Of The American Sleepover, Claire Dolan, Keane en The Immaculate Conception Of Little Dizzle.

CONCLUSIE
We kunnen niet anders dan besluiten dat Small Town Murder Songs geen aanrader is. Wij vonden het alvast 75 verloren minuten.


coverStudio: Filmfreaks

Regie: Ed Gass-Donnelly
Met: Peter Stormare, Jill Hennessy

Film:
3,5/10

Extra's:
1/10

Geluid:
3/10

Beeld:
3/10


Regio:
2

Genre:
Thriller

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2010

Leeftijd:
12

Speelduur:
75 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
9789461870520


Beeldformaat:
2.35:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1


Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Trailers

Andere recente releases van deze maatschappij