:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> CRAZY STUPID LOVE
CRAZY STUPID LOVE (BLU-RAY)
Bespreking door: Ellen - Geplaatst op: 2012-03-23
FILM
Cal en Emily zijn een koppel van middelbare leeftijd dat al bijna 25 jaar getrouwd is. Tijdens wat een gezellig avondje op restaurant moest worden, flapt Emily eruit dat ze eigenlijk wil scheiden. Ze heeft een affaire met iemand op het werk. Cal neemt het alles behalve goed op. Op weg naar huis wil Emily haar verhaal kwijt, maar daar heeft Cal geen oren naar. In een poging haar het zwijgen op te leggen, springt hij uit de rijdende auto en belooft daarna plechtig alle papieren te tekenen en met alles akkoord te gaan zolang zij maar zwijgt over de scheiding. Enkele dagen later heeft Cal alles al ingepakt en moet hij beginnen aan zijn nieuwe leven.

Jacob Palmer is zowat het tegenovergestelde van Cal. Jacob is een echte rokkenjager en hij is een vlotte prater, alles wat Cal niet is. Wanneer de twee heren elkaar treffen in een bar, trekt de zielige Cal Jacobs aandacht. Jacob beslist Cal te helpen om zijn mannelijkheid terug te vinden. Jacob belooft hem dat ze er samen voor zullen zorgen dat Emily spijt krijgt van haar beslissing. Een eerste stap is een ware make-over waarbij Jacob Cal verplicht een nieuwe garderobe te kopen en hem naar de kapper stuurt. Hoewel Cal er bijgevolg al een stuk beter uitziet, is er nog heel wat werk aan de winkel. Cal zal immers nooit een nieuwe vrouw aan de haak slagen als hij niets verandert aan zijn slungelige houding. Maar de aanhouder wint en uiteindelijk slaagt ook Cal erin het vrouwvolk aan de lopende band te versieren. Hoewel hij op het eerste gezicht in zijn opzet geslaagd is, is er toch nog één groot probleem: hij is zijn vrouw nog lang niet vergeten. Maar ook Jacob ervaart een paar problemen. Hij valt immers voor de charmes van Hannah, een pas afgestudeerde advocate die na een lange relatie met saaie Richard aan meer avontuur in haar leven toe is. Zij is de eerste aan wie Jacob iets wil en durft te vertellen over zijn privéleven. Maar hij weet niet dat hij door zijn relatie met Hannah voor nog heel wat andere verrassingen zal komen te staan.

BEELD EN GELUID
Qua beeld doet Crazy Stupid Love het niet slecht. De kleuren zijn helder en zien er natuurlijk uit. De contrasten zijn voldoende scherp, ook in de donkerdere scènes. Af en toe zien we een beetje ruis in de beelden, maar zeker niet in die mate dat het storend is. Voor het geluid bevat de Blu-ray-versie een DTS-HD Master Audio 5.1-geluidstrack. Uiteraard is deze romantische komedie niet direct een film waarin we spectaculaire geluidseffecten mogen verwachten, maar toch neemt dat niet weg dat het duidelijk is dat het om een degelijke geluidstrack gaat. De dialogen klinken mooi helder, warm en vol. In de scènes waarin er achtergrondmuziek te horen is, klinkt het geluid nog beter en vult het mooi de kamer.

EXTRA'S
Voor we in het hoofdmenu terechtkomen, krijgen we de trailer van Harry Potter and the Deathly Hallows - Part 2 te zien. Maar gelukkig blijft het daar niet bij. Bij het overige bonusmateriaal vinden we in eerste instantie The Player Meets His Match. Dit is een korte making-of. We zien een aantal interviews, wat beelden uit de opnames en wat filmfragmenten. In Steve and Ryan Walk Into a Bar zien we de twee hoofdacteurs Steve Carell en Ryan Gosling aan de bar uit de film. Ze spreken over de film en de personages. De Deleted Scenes bieden ons 12 minuten beeldmateriaal dat jammer genoeg zijn weg naar de definitieve versie niet gevonden heeft. Bij de Blu-ray krijg je ook nog een code voor een digitale kopie van de film.

CONCLUSIE
Crazy Stupid Love is een mooie romantische komedie geworden. Hoewel je misschien niet de hele tijd plat gaat van het lachen, verveelt de film geen moment en heeft hij heel wat moois te bieden. Alle acteurs dragen mooi hun steentje bij tot het geheel. In Steve Carells geval gebeurt dat zelfs zonder de gebruikelijke overacting die we van hem gewoon zijn. Een geslaagde film die echt de moeite waard is.


cover
Studio: Warner

Regie: Glenn Ficarra, John Requa
Met: Steve Carell, Ryan Gosling, Julianne Moore, Emma Stone, Marisa Tomei, Kevin Bacon

Film:
8/10

Extra's:
6,5/10

Geluid:
9/10

Beeld:
8,5/10


Regio:
B

Genre:
Romantische
komedie

Versie:
Benelux (NL/FR)

Jaar:
2011

Leeftijd:
6

Speelduur:
118 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
5051888087640


Beeldformaat:
2.35:1 HD

Geluid:
Engels DTS-HD MA 5.1
Frans Dolby Digital 5.1
Duits Dolby Digital 5.1
Italiaans Dolby Digital 5.1
Spaans Dolby Digital 5.1
Pools Dolby Digital 5.1
Russisch Dolby Digital 5.1
Tsjechisch Dolby Digital 5.1
Hongaars
Dolby Digital 5.1
Turks
Dolby Surround 2.0


Ondertitels:
Nederlands, Frans, Spaans, Portugees, Pools, Russisch, Tsjechisch, Hongaars, Turks, Grieks, Slovaaks, Roemeens, Arabisch, Kroatisch, Deens, Fins, Noors, Zweeds
Extra's:
• Steve and Ryan walk into a bar
• The player meets his match
• Deleted Scenes
• Digitale kopie

Andere recente releases van deze maatschappij