:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> THREE MEN AND A LITTLE LADY
THREE MEN AND A LITTLE LADY
Bespreking door: Ellen - Geplaatst op: 2012-04-08
FILM
Sinds Mary als baby bij de drie vrijgezellen Michael, Peter en Jack terechtkwam en ze meteen om haar vingertje wond, is er veel veranderd voor de verstokte vrijgezellen. Ze hebben hun wilde dagen vol vrouwen en feestjes achter zich gelaten en ze hebben met vallen en opstaan geleerd wat het betekent om vader te zijn. En wat niemand kon vermoeden gebeurde, want de drie heren ontpopten zich tot ware superpapa's. Als Sylvia, Mary's moeder, plots weer opduikt om haar dochter op te halen, zien de mannen dat dan ook niet zitten en ze overtuigenn Sylvia om bij hen in te trekken, samen met Mary natuurlijk. Ondertussen is Mary uitgegroeid tot een vrolijk, pienter vijfjarig meisje. Samen met haar mama en haar drie papa's vormt ze een gelukkig gezinnetje. Ondanks de grote verschillen die er nog steeds bestaan tussen de ouders van Mary, slagen ze er toch in alle belangrijke beslissingen voor Mary samen te nemen.


Maar toch wordt het soms pijnlijk duidelijk dat de situatie van Mary alles behalve normaal is. De andere kinderen met wie ze in  de klas zit, vinden het maar vreemd dat ze drie papa's heeft. En ook tussen de mannen en Sylvia zijn er soms wat spanning. Ze hebben immers de afspraak gemaakt dat niemand van hen een eventuele partner mee naar huis brengt als Mary er is, wat niet altijd bij iedereen in goede aarde valt. Maar dan wordt de relatie tussen Sylvia en de regisseur van haar laatste toneelstuk een stuk serieuzer. Edward vraagt haar zelfs ten huwelijk en hoewel hij niet in het minst in de smaak valt bij Michael, Jack en vooral bij Peter, besluit Sylvia toch in te gaan op zijn voorstel. Mary en haar papa's staan echter voor een onaangename verrassing. Sylvia wil niet alleen trouwen met Edward, ze wil ook met hem verhuizen naar zijn geboorteland Groot-Brittannië. Uiteraard zien de mannen Mary alles behalve graag vetrekken, maar ze hebben geen andere keuze dan haar te laten gaan.


Aanvankelijk zien Peter, Michael en Jack het niet zitten om de grote plas over te steken om deel te nemen aan Sylvia’s huwelijksfeest. Maar wanneer ze de indruk krijgen dat Mary alles behalve gelukkig is in Engeland, kunnen ze niet snel genoeg bij haar zijn. Eens aangekomen op Edwards landgoed, beseffen Michael en Peter pas echt hoe ongelukkig hun kleine meid is. Edward heerst met ijzeren hand en van de levenslustige en blije Mary is niet veel meer over. Bovendien ontdekt Peter dat Edward van plan is om Mary zo snel mogelijk naar het prestigieuze, maar uiterst strenge meisjesinternaat van mevrouw Lomax te sturen. Peter is vastberaden om daar een stokje voor te steken en ervoor te zorgen dat Sylvia's huwelijk niet doorgaat. Gelukkig kan hij rekenen op de hulp van Michael en Jack.


Drie jaar na de eerste film Three Men And A Baby zien we de hoofdrolspelers Tom Selleck, Ted Danson, Steve Guttenberg en Nancy Travis weer voor het vervolg. Het accent in deze film is helemaal verschoven - Mary is immers geen baby meer en de drie vrijgezellen zijn al lang ingewerkt in hun rol als vader. Maar dat wil niet zeggen dat Three Men And A Little Lady geen waardige opvolger zou zijn voor de eerste prent. De hoofdacteurs leveren nog altijd bijzonder goed werk en ook de kleine Robin Weisman, die de rol van Mary voor haar rekening neemt, brengt het er prima van af. Misschien moet Three Men And A Little Lady het iets meer hebben van slapstick-humor dan de eerste film, maar laat dat de pret niet bederven.BEELD EN GELUID

Three Men And A Little Lady dateert uit 1990 en dat is ook duidelijk te zien aan de beeldkwaliteit. Tijdens de begingeneriek zag het er even dramatisch uit, maar achteraf verbeterde de beeldkwaliteit wel een beetje. Maar nog moeten we op het vlak van de beeldkwaliteit geen te hoge verwachtingen koesteren. Er zIt vaak erg veel ruis in het beeld en het is verre van foutloos. Voor het geluid is er een 5.1-surroundgeluidtrack beschikbaar, maar die biedt eigenlijk geen meerwaarde. De geslaagde soundtrack fleurt de film echter wel op.

EXTRA'S
Geen.


CONCLUSIE

Three Men And A Little Lady is nooit zo'n succesfilm geworden als Three Men And A Baby, maar dat neemt niet weg dat het hier toch om een geslaagde komedie gaat. Uiteraard is het op vele punten duidelijk dat het een oudere film is. Niet alleen de beeldkwaliteit, maar ook de grappen doen soms wat ouderwets aan. Maar voor ons deed dit geen afbreuk aan het kijkplezier.


cover
Studio: Disney

Regie: Emile Ardolino
Met: Tom Selleck, Steve Guttenberg,Ted Danson

Film:
8/10

Extra's:
0/10

Geluid:
7/10

Beeld:
5,5/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL/FR)

Jaar:
1990

Leeftijd:
6

Speelduur:
99 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8711875961823


Beeldformaat:
1.85:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0
Frans Dolby Surround 2.0


Ondertitels:
Nederlands, Frans, Engels
Extra's:
• Geen

Andere recente releases van deze maatschappij